Kontaktlinser – små medhjälpare för tydligt seende.

Så att du både ser perfekt och ser perfekt ut.

För sport, på semestern eller av estetiska skäl: ZEISS kontaktlinser är ett attraktivt alternativ till glasögon. Kontaktlinser är specialanpassade, passar för nästan alla typer av synfel, är enkla att använda och bekväma att bära. Dessutom finns de i trendiga färger.

ZEISS kontaktlinser.

Ett alternativ till glasögon.

Unika – precis som du. Vare sig du använder endagslinser, månadslinser eller färgade kontaktlinser, eller om du letar efter den perfekta linsvätskan: i vårt omfattande sortiment finns allt du behöver till dina kontaktlinser – och allt av legendarisk ZEISS-kvalitet.

ZEISS kontaktlinser tillverkas och distribueras av företaget Wöhlk.

Sök optiker

Hitta en ZEISS-optiker nära dig.

Sök optiker

Hitta en ZEISS-optiker nära dig.

Förstklassigt material och optimal passform. Lämna inget åt slumpen.

Det finns tre viktiga faktorer som påverkar hur bekväma dina kontaktlinser blir att använda: kvaliteten på linsen, professionell tillpassning och noggrann skötsel med hjälp av högklassig rengörings-, förvarings- och sköljvätska. Oavsett vilken typ av kontaktlinser du väljer måste de tillpassas av din optiker, precis som när det gäller dina glasögon. Optikern beräknar din synförmåga, mäter hornhinnans yta och kontrollerar tårfilmen i ögat för att på så sätt kunna rekommendera de kontaktlinser som passar dig bäst. Visa upp dina ögon – under lång tid.

Endagslinser.

För den som använder linser då och då och som vill ha det bekvämt.

Upplev maximal renhet utan linsskötsel med ZEISS Contact Day 1. Dessa endagslinser är av högsta kvalitet och ett bekvämt alternativ i vardagen. De passar utmärkt för dig som vill ha linser då och då, till exempel på semestern, på träningen eller vid särskilda tillfällen på jobbet – alltså i situationer där det kan vara besvärligt med glasögon. Enkelt och praktiskt i många olika situationer, även om du bara använder dem då och då.

Visste du att det går utmärkt att använda kontaktlinser när du simmar eller badar?

Endagslinser.

Månadslinser.

Vår lösning för 30 dagars perfekt seende.

Enkla att använda och mycket bekväma. ZEISS Contact Day 30 månadslinser ger dig utmärkt syn från morgon till kväll. De finns i fyra olika versioner:

ZEISS Contact Day 30 Spheric: vår bekväma och lättanvända standardlins.
ZEISS Contact Day 30 Compatic: högre långtidstolerans och hållbar komfort för användaren, rekommenderas även för rum med luftkonditionering eller om du lider av torra ögon.
ZEISS Contact Day 30 Air: med ett högre vatteninnehåll än genomsnittet och goda fuktbevarande egenskaper. Det silikonbaserade hydrogelmaterialet i kontaktlinsen förbättrar syretillförseln till ögat och gör dessa linser särskilt bra vid idrott eller om du vill använda dina linser under en längre tid.
ZEISS Contact Day 30 Toric: toriska kontaktlinser för att korrigera brytningsfel.
Månadslinser.

Växla ögonfärg – med färgade kontaktlinser.

Upplev ett nytt utseende på nolltid.

Alla ZEISS Contact Day 30 månadslinser finns i åtta olika enfärgade nyanser eller som trefärgade irisstrukturer. Färgpigmenten är integrerade i polymermaterialet.

5 tips för den som använder kontaktlinser

Många vet inte om att kontaktlinser måste tillpassas lika noga som ett par glasögon.

1. Många vet inte om att kontaktlinser måste tillpassas lika noga som ett par glasögon. Tänk också på att även du som använder kontaktlinser måste göra en professionell synundersökning. Perfekt seende och utmärkt användartolerans – dessa två faktorer är oumbärliga för att få en bättre livskvalitet.

Att rengöra dina kontaktlinser varje dag är ett absolut måste!

2. Att rengöra dina kontaktlinser varje dag är ett absolut måste! Använd bara den linsvätska som din optiker rekommenderar för att rengöra, förvara och skölja dina kontaktlinser. Byt ut linsvätskan i ditt kontaktlinsetui varje dag, och byt till ett nytt linsetui var tredje till var sjätte månad.

Tvätta händerna noga innan du sätter in eller tar ut dina linser.

3. Tvätta händerna noga innan du sätter in eller tar ut dina linser.

Fråga din optiker.

4. Fråga din optiker om kontaktlinserna har hög syregenomtränglighet och säkerställer ett optimalt utbyte av tårfilmen. Många som använder kontaktlinser lider av torra ögon. Då kan speciella ögondroppar eller kontaktlinser med en hög syregenomtränglighet göra linserna bekvämare att använda. Fråga din optiker.

Ett par glasögon behövs dock alltid

5. Ett par glasögon behövs dock alltid, inte bara i nödfall. Ge dina ögon en paus då och då och använd ett par vanliga glasögon. Här gäller samma regler som för kontaktlinser: se till att dina glasögon tillpassas av optikern.

Liknande produkter

Min synprofil Fastställ dina personliga synvanor nu och hitta en glasögonlösning som passar just dig.
Hitta en ZEISS-optiker nära dig