GLASKATEGORI

ZEISS progressiva glas

 • En bild av ett par progressiva glasögon mot en färgad bakgrund.
 • UV-skydd upp till 400 nm – även i klara glasögon.
 • Smidig syn från nära håll till avstånd – med samma glasögon.
 • Anpassningsbara glaszoner och snabb tillvänjning.

Få flera styrkor i en.

Sömlös övergång från närseende till avståndsseende – utan att behöva använda läsglasögon. Med avancerad och skräddarsydd design och speciell teknik kan det kännas som en dröm att använda progressiva glasögon. Behandla dina mogna ögon med varifokala glas från ZEISS.

Progressiva glas i ett nötskal.

Progressiva glas, även kallade varifokala glas, löser ett vanligt problem som många ställs inför i medelåldern – nämligen svårigheter med att fokusera på nära håll. Med flera styrkor i ett hjälper dem dig att växla fokus utan att behöva byta glasögon. De har inga synliga linjer, men du måste vänja dig med olika zoner i glasen.

För att se på långt avstånd tittar du genom den övre delen av glasögonen.
En båge med progressiva glas och schematiska linjer som indikerar olika synzoner. Olika delar av glaset är markerade: avstånd – den övre delen av glasögonen.
Se föremål på mellanavstånd genom mitten av glaset – till exempel en datorskärm.
En båge med progressiva glas och schematiska linjer som indikerar olika synzoner. Olika delar av glaset är markerade: mellanavstånd – mitten av glasögonen.
För att läsa eller se andra saker på nära håll tittar du genom den nedre delen av glasögonen.
En båge med progressiva glas och schematiska linjer som indikerar olika synzoner. Olika delar av glaset är markerade: nära – den nedre delen av glasögonen.
Ett skjutreglage i bilden som visar ett traditionellt multifokalt glas till vänster, med relativt begränsade synzoner, jämfört med ett premiumglas till höger, med klart seende genom en större del av glaset.
Ett skjutreglage i bilden som visar ett traditionellt multifokalt glas till vänster, med relativt begränsade synzoner, jämfört med ett premiumglas till höger, med klart seende genom en större del av glaset.
Ett skjutreglage i bilden som visar ett traditionellt multifokalt glas till vänster, med relativt begränsade synzoner, jämfört med ett premiumglas till höger, med klart seende genom en större del av glaset.

Se mer än du gjorde tidigare.

Välj individuellt anpassad optik.

Det är sant att det tar ett tag att vänja sig vid ZEISS progressiva glas. Men vi kan skräddarsy dina glas och anpassa synzonerna till bredaste möjliga synfält, så att du snabbt vänjer dig. Vi tar hänsyn till bågen, glasets position och dina vardagsaktiviteter när vi tillverkar ZEISS-optik för just dig. Vi är säkra på att du kommer att älska dina glas på nolltid.

Har du frågor?

 • Progressiva glas har olika zoner designade för att du ska se klart på olika avstånd: nära, mittemellan och långt bort. Längst upp finns avståndszonen, i mitten zonen för syn på mellanavstånd och längst ner närzonen. De smälter in i varandra och möjliggör en progressiv övergång mellan de olika styrkorna – därav namnet.

 • Dessa kallas även progressiva glas och korrigerar synen på olika avstånd – från nära håll till långt bort. De har inga fula linjer eller cirklar som separerar de olika styrkorna, vilket innebär att de ser ut som enkelslipade glas. Istället förändras styrkan gradvis i glaset – för en smidig och bekväm övergång mellan olika synavstånd.

 • Designen på varifokala glas är mycket mer komplex än den på enkelslipade glas. Glasen kräver att du tittar genom olika delar av glaset för att se klart på olika avstånd. Felaktig tillpassning kan göra att du tittar genom fel del av glaset, och därmed ser suddigt. Tack och lov kan vi precisionsanpassa dina varifokala glas från ZEISS utifrån dina aktiviteter, din anatomi och din valda båge. Vi är säkra på att du vänjer dig vid dem på nolltid och ser bekvämt på alla avstånd.

 • Du kanske har hört att det har tagit veckor för vissa att anpassa sig, och att vissa till och med har gett upp efter ett tag. Men du behöver inte oroa dig. ZEISS Progressive SmartLife-glas kan uppvisa utmärkta resultat – åtta av tio användare uppgav att de såg bekvämt på bara några minuter.1 Vi är säkra på att du vänjer dig vid dina ZEISS-glas på nolltid.

 • 1

  Kundacceptanstest för sortimentet med ZEISS SmartLife Individual 3 glasögonglas med n=174 studiedeltagare i DE, IT, CN, genomfört av Carl Zeiss Vision International GmbH, DE 2022. (Opublicerade, tillgängliga uppgifter)