ZEISS Progressiva SmartLife-glas

Våra bästa glasögonglas.
För mogna ögon. För det moderna livet.

Äldre man som bär ZEISS Progressive SmartLife-glasögon
 • Har du svårt att se bra på både nära håll och på avstånd?
 • Begränsar dina standardläsglasögon eller nuvarande varifokala glas ditt synfält?
 • Vill du ha skräddarsydda progressiva glasögon för skarp syn på alla avstånd?

Vi förstår det

Det kan vara tufft att inse hur synen förändras med åren. Men anledningen – ålderssynthet – är en normal del av livet. SmartLife®-glas från ZEISS är fullproppade med teknik för att klara de problem som ofta är kopplade till varifokala glasögon.

Tre i ett.

 
A pair of glasses

Oj, så smidigt.

Med progressiva glas måste du titta genom olika zoner för att se på nära håll, mellanavstånd och långt avstånd.

ZEISS Progressive SmartLife-glas är designade för klar syn på alla avstånd, och för en jämn övergång mellan optimerade synzoner.1

Komfort – ända ut i kanterna

Tack vare Smart Dynamic Optics gör en jämnare övergång till glasets kanter Progressive SmartLife®-glasen utmärkta för ett aktivt liv.1

Kärlek vid första ögonkastet.

Har du använt progressiva glas tidigare eller är det första gången? Vi lovar att du vänjer dig vid dina nya SmartLife-glasögon på nolltid.

Kvinna med grått hår och vita bågar med ZEISS SmartLife progressiva glas. Geometrisk ansiktsskanning som visar mätningar av ansiktsanatomin och bågen.

Med FaceFit och FrameFit®+ Technology från ZEISS kan vi skräddarsy dina glaszoner in i minsta detalj. Upplev bästa tänkbara komfort.

Gjorda för
HUR du ser

Gjorda för
HUR du ser

Animerad illustration av en person som rör ögonen och huvudet, tittar genom olika delar av sina SmartLife-glasögon på en smartphone och på olika avstånd i en 3D-modell, följt av hundratals dataljuspunkter som bildar siffran 12.5

Vi har studerat hur människor rör huvudet och ögonen, och var de tittar genom sina glas

 • online

 • offline

 • på alla avstånd

 • hela dagen

ZEISS SmartView 2.0-tekniken har använt dessa uppgifter och anpassat en toppmodern 3D-modellen för att förbättra din syn.

12,5 miljoner datapunkter.

Vi kan kombinera denna enorma mängd information om åldersrelaterade synvanor med dina personliga, anatomiska och fysiologiska uppgifter tack vare ZEISS Intelligence Augmented Design Technology.2 Det gör våra progressiva glas SmartLife Individual 3 till de ZEISS-glas som är mest unika för DIG.

Resultaten.

 • 84 %

  användare sa att det är de bästa vardagsglasen de någonsin använt.3

 • 8/10

  av användarna såg bekvämt efter bara några minuter.3

 • 85 %

  av användarna upplevde att de såg obehindrat på alla avstånd och i alla riktningar.3

Se skillnaden.

Upplev hur ZEISS Progressive SmartLife-glas skiljer sig från konventionella varifokala glasögon.

Smart syn för livet

Smart syn för livet.

Du har säkert märkt att din syn har förändrats med tilltagande ålder. Så blir de för de flesta av oss. Inbyggd Age Intelligence i hela vårt SmartLife-sortiment innebär att glasögonanvändare kan växa upp och bli gamla med det bästa ZEISS har att erbjuda. Dessa glas finns för hela familjen.

Ett ansikte som förändras från barn till tonåring och till vuxen.
 • ZEISS SmartLife YOUNG
 • ZEISS SmartLife SINGLE VISION
 • ZEISS SmartLife DIGITAL
 • ZEISS SmartLife PROGRESSIVE

En sammanfattning.

Gör dem ännu smartare.

Glasegenskaper som fulländar dina SmartLife-glas.

Du har valt en utmärkt glasdesign – men du har några val kvar att göra. Dessa faktorer är bra att ta hänsyn till innan du köper nya glasögon.

Dina ögon

SmartLife progressiva glas har tre styrkor i ett glas, så att ålderssynta ögon kan fokusera på alla avstånd. Din optiker kan ta reda på om det här glaset är rätt för dig.

Din livsstil

SmartLife® från ZEISS är designade för dagens digitala livsstil och de synvanor som är kopplade till denna. Med intelligensförstärkning (IA) kan vi anpassa glasen ännu mer till dig – fråga din optiker efter ZEISS SmartLife Individual progressiva glas.

Ditt ansikte och din båge

För ännu bättre syn och snabbare tillvänjning kan dina synzoner anpassas exakt till din båge och hur den sitter på ditt ansikte. Din optiker behöver göra några mätningar. Resten tar vår teknik hand om.

Tjocklek och vikt

Alla ZEISS SmartLife-glas är designade för att vara tunna och plana. Dessutom kan du välja olika glasmaterial och index – det kan påverka hur du ser ut och känner dig i dina nya glasögon.

Hållbarhet och skötsel

En valfri ZEISS DuraVision-ytbehandling förstärker glasögonen, gör dem lätta att rengöra och mycket mer. Lägg till de egenskaper som är viktiga för dig.

Har du frågor?

 • ZEISS Progressive SmartLife-glas är optimala för personer äldre än 40 år, som behöver hjälp med att fokusera på alla avstånd eller som inte vill behöva förlita sig på läsglasögon för att se bra på nära håll. Om du inte känner dig redo för progressiva glas än, är ZEISS Digital SmartLife-glas ett annat bra alternativ.

 • Inte alls. Du kommer att bli överraskad av hur snabbt dina nya glasögon känns bekväma. För de flesta användar tog det bara någon dag att vänja sig vid sina nya glasögon.

 • SmartLife-glasen är redan fullproppade med teknik – men det finns fler tillval du kan lägga till för att anpassa dem ännu mer individuellt. SmartLife Individual är vårt mest anpassningsbara glas. Det inkluderar åtta olika tekniker som kombineras för att erbjuda den bästa optiska prestanda ZEISS har att erbjuda.

 • Vår teknik gör ZEISS Progressive SmartLife-glas lättare och tunnare än andra varifokala glas. Du kommer att älska hur de känns.

 • Vänd dig till en ZEISS-optiker som skräddarsyr optimala SmartLife-glas för dig.

 • 1

  Prestandatest av ZEISS SmartLife progressiva glas, n=17 studiedeltagare. ZEISS Vision Science Lab, Institute for Ophthalmic Research, University of Tuebingen, 2019. Tillgängliga uppgifter.

 • 2

  Intern studie om globalt seende, Carl Zeiss Vision International GmbH, DE, 2020-2021. (opublicerad, tillgängliga uppgifter)

 • 3

  Kundacceptanstest för sortimentet med ZEISS SmartLife Individual 3 glasögonglas med n=174 studiedeltagare i DE, IT, CN, genomfört av Carl Zeiss Vision International GmbH, DE 2022. (Opublicerade, tillgängliga uppgifter)