Hållbarhet och skötsel

ZEISS DuraVision ytbehandlingar

Som superkrafter för dina glasögon.

 • ZEISS glas med DuraVision®-ytbehandling på en glasbricka, omgiven av vatten, sand, pärlor och sten.
 • Döljer reflexer dina ögon från världen?
 • Förvarar du verkligen alltid glasögonen i ett fodral?
 • Störs du ofta av smutsiga och kladdiga glasögon?

DuraVision® till din räddning.

Vi förstärker dina glas med ett antal tunna och osynliga skikt så för en hållbar antireflex-yta som håller glasögonen rena längre. Se bra och se bra ut. Välj en ZEISS DuraVision-ytbehandling för att förstärka och skydda dina glasögon.

Från antireflexskikt till hydrofobiska skikt – varje skikt i ytbehandlingen ger dina ZEISS-glas unika fördelar.

Upptäck den magiska världen av avancerad ytbehandlingsteknik.

Ytbehandlingar – en förklaring.
En schematisk bild som visar vilka ytbehandlingar som ansvarar för de olika fördelarna med ZEISS DuraVision-produkterna – UV-skydd, hållbarhet, smutsresistens, antireflex och lättskötthet.
Skydd UV-skydd på glasets bakre yta
Ett klart ZEISS-glas med UV-skydd, delvis i skuggan och delvis i solen.

Ett extra antireflexskikt på baksidan av dina ZEISS-glas som minskar det indirekta ljus som reflekteras in i ögat och kompletterar det skydd som erbjuds genom ZEISS UVProtect Technology.

Hållbarhet Termiskt härdad hårdhetsbehandling
Ett ZEISS-glas med en hållbar ytbehandling är nerstucket i grov sand, men ändå fritt från repor.

Hårdhetsbehandling är en process där ett tunt skikt – designat för att vara mer hållbart än själva glasmaterialet – appliceras på glasets yta för att förstärka glaset och minska risken för repor. Dessutom ökar glasets hållbarhet i kombination med andra ytbehandlingsskikt.

SMUTSAVVISANDE Antistatiskt skikt
Små kulor av polystyren motas bort från ett ZEISS-glas tack vare ytbehandlingens antistatiska egenskaper. Samma sak händer med damm och smuts.

Ett antistatiskt ytbehandlingsskikt förhindrar att partiklar fastnar på glasen. Det förhindrar damm- och smutsansamlingar och gör att du ser klart längre, och att dina glasögon håller sig rena längre.

ESTETISKT TILLTALANDE Antireflex-ytbehandlingsskikt
Ett glas med ZEISS Platinum-ytbehandling är kristallklart utan reflexer, jämfört med glasbollen bredvid glaset.

En antireflexbehandling eliminerar bländning och reflexer på glasen och gör dem i princip osynliga. Du ser naturligare ut – och andra kan faktiskt se dina ögon. Dessutom bidrar antireflexbehandlingen till att reducera störande reflexer från omgivande belysning, så att det blir lättare för dig att se klart i alla miljöer.

ENKEL RENGÖRING Vatten- och oljeavstötande övre skikt
En vattendroppe pärlar av ett ZEISS-glas med Easy Clean-ytbehandling.

En ultraslät ren ytbehandling bildar ett starkt och skyddande skikt på glasets yta för att hålla vatten, smuts och olja borta från ytan. Den bidrar till att glasen blir renare och lättare att rengöra.

Upplev skillnaden med ZEISS DuraVision.

Snygga glasögon längre.
En liten svart väska där hörlurar, mobiltelefon, nycklar, pappersklämmor, en penna, en datormus och glasögon med ZEISS-glas försedda med DuraVision-ytbehandling kikar fram och ligger till hälften på det grå golvet.

Mer än tuffa nog.

Alla ZEISS DuraVision-ytbehandlingar erbjuder utmärkt reptålighet. Gör dina glasögon hållbara nog att stå emot allt som livet utsätter dem för.

Ett par glasögon med gråblå båge och ZEISS-glas med DuraVision®-ytbehandling ligger på en vit mikrofiberduk.

Lätta att rengöra – och renare längre.

Oroa dig mindre för smuts och ränder på glasögonen – med några drag är allt borta. Lägg mindre tid på att försöka hålla glasögonen rena, och mer tid på att se fantastisk ut.

En bild med ett skjutreglage som visar en person som bär glasögon. När du flyttar reglaget ser du att ZEISS-glas med DuraVision-ytbehandling är mycket mindre reflekterande.
En bild med ett skjutreglage som visar en person som bär glasögon. När du flyttar reglaget ser du att ZEISS-glas med DuraVision-ytbehandling är mycket mindre reflekterande.

Hejdå reflexer - hej snygging!

Dina ögon behöver inte gömma sig bakom störande reflexer på glasögonen. Med ZESS antireflexbehandlingar blir dina glas i princip osynliga. Dessutom förhindrar de att reflekterat ljus stör din syn.   

Glasögon med ZEISS-glas och DuraVision®-ytbehandlingar som är hälften i skuggan, hälften i solen.

Skydd från alla sidor.

Att skydda ögonen mot UV-strålning är avgörande för god syn och friska ögon. Förutom ZEISS UVProtect Technology, inbyggt i vårt standardglasmaterial, applicerar vi våra antireflexbehandlingar på båda sidorna av glasen för att på så sätt hantera det UV-ljus som reflekteras från glasens bakre yta.

En sammanfattning.

Förstod du allt?

Låt oss se till att du har allt under kontroll.

Ytbehandlingar är ett avslutande skikt på dina glasögon, men du kan ha några fler val kvar att göra.   

Dina ögon

Din optiker avgör om du behöver läsglasögon, avståndsglasögon eller progressiva glasögon. ZEISS DuraVision Premium-ytbehandlingar kan göra att du ser ännu bättre genom att reducera störande reflexer.

Din livsstil

Förutom valfri ytbehandling kan du välja en glasdesign som passar just din livsstil. ZEISS SmartLife-glas är vårt bästa allround-alternativ, medan ZEISS DriveSafe-glas med DuraVision® DriveSafe-ytbehandling är utmärkta för den som tillbringar mycket tid bakom ratten.

Ditt ansikte och din båge

Visste du att ditt ansikte och din båge kan påverka hur bra du ser? De avgör glasens storlek och position. Lite högteknologisk finjustering med teknik från ZEISS kan anpassa glasoptiken till ett unikum.

Skydd för ögonen

ZEISS glas erbjuds som standard med fullt UV-skydd. Om du dessutom vill ha glasögon som blockerar blått ljus, lägger vi till ZEISS BlueGuard Technology på dina klara eller färgskiftande glas. Denna teknik är till och med bättre än vår blåljusblockerande ytbehandling, och uppvisar färre lilafärgade reflexer.   

Tjocklek och vikt

En bra antireflexbehandling gör att dina ögon syns bättre för andra. Dessutom vill du säkert att dina glas ska vara tunna och lätta. Prata med din optiker om vårt stora utbud av material och index för glasen – för glasögon som både ser ut och känns så bra som möjligt.   

Hållbarhet och skötsel

Med en hel familj av DuraVision®-ytbehandlingar kan du spetsa till dina ZEISS-glas med en uppsjö extrafördelar. Och med ZEISS glasrengöringslösningar håller du dina glasögon rena lekande lätt.   

Har du frågor?

 • Ytbehandlingar är tunna skikt av specialmaterial som appliceras på glasets yta för att minska reflexer och bländning, och ge glasen en rad andra fördelar. Ytbehandlingarna appliceras på glasets yta genom en process som kallas vakuumbeläggning, där glaset placeras i en vakuumkammare och ytbehandlingar i ångform appliceras. För att garantera hårdheten i ZEISS vakuumbelagda ytbehandlingar bombarderas glaset med joner för en högre densitet. Det gör glasen betydligt hårdare och mer reptåliga.

 • Vi erbjuder olika ytbehandlingar för att möta olika typer av behov, men ZEISS DuraVision Platinum ligger i topp. Och det här är skälet till det:

  • Det är vår hårdaste ytbehandling någonsin – för överlägsen reptålighet och hållbarhet.
  • Den gör dina glas i princip osynliga – till skillnad från många andra ytbehandlingar som uppvisar framträdande gröna eller lilatonade reflexer.
  • Den har alla övriga fördelar hos en bra ytbehandling – och gör att dina glasögon blir lättskötta och ser nya ut längre.   
 • Absolut. De erbjuder en rad andra fördelar som kan förlänga glasögonens livslängd och förbättra upplevelsen för dig. Från praktiska antireflex-egenskaper som bekämpar bländning till extra hållbarhet, reptålighet, smutsavvisande egenskaper och mer: när du väl har provat en DuraVision®-ytbehandling vill du aldrig vara utan igen.   

 • 1

  Jämfört med ZEISS DuraVision Chrome: R%-värde på DVP 1.60 FSV 0,409 % (en sida) jämfört med DVC 1.60 FSV 0,825 % (en sida).