Progressiva

ZEISS DriveSafe-glas

Gjorda för vägen. Utmärkta för allt annat.

 • En medelålders kvinna i en bil bär glasögon med ZEISS DriveSafe-glas.
 • Är du över 40 och har problem med att växla fokus när du kör bil?
 • Blir du bländad av mötande trafik?
 • Är det jobbigt för dina ögon att köra i mörker eller i dåligt väder?
Dina drömmars glasögon för bilkörning har kommit. ZEISS Progressive DriveSafe-glas är speciellt utformade för människor som kör mycket bil och behöver synkorrigering på avstånd och på nära håll. Hjälp dina ögon att enklare skifta fokus och hantera störande bländning vid körning i mörker. Men de funkar utmärkt även när du inte kör bil.

Vägen, speglarna, instrumentbrädan – alltid tydliga och klara.

Dina ögon måste snabbt växla fokus mellan olika avstånd för att du ska vara säker bakom ratten. Vi vet att det kan bli svårare med åldern. Därför har vi utvecklat en speciell progressiv lösning för mogna bilförare.
ZEISS DriveSafe progressiva glas är designade för att hjälpa dig att bekvämare växla fokus mellan vägen, instrumentbrädan och speglarna – och känna dig tryggare bakom ratten.   

Akta dig för bländning i mörkret.

Bländning från mötande trafik och gatubelysning kan göra att du känner dig osäker när du kör. För bättre seende i mörker reflekterar vår speciella DuraVision® DriveSafe-ytbehandling en stor del av de våglängder som är störande för våra ögon. Dessutom gör den glasen mer reptåliga, hållbara och lätta att rengöra.
Två bilder ur en bilförares perspektiv, i en tunnel med mötande trafik. En bild visar bländning från bilen och belysningen i tunneln, medan den andra bilen visar märkbart mindre bländning.
Två bilder ur en bilförares perspektiv, i en tunnel med mötande trafik. En bild visar bländning från bilen och belysningen i tunneln, medan den andra bilen visar märkbart mindre bländning.

Tydligt seende – i både regn och sol.

Gryning, skymning, dimma och regn – och allt däremellan. ZEISS Luminance Design Technology tar hänsyn till din pupillstorlek i kraftigt och svagt ljus, för att säkerställa att dina DriveSafe-glasögon gör vad de ska oavsett väderlek.

ZEISS Progressive DriveSafe-glas i praktiken

ZEISS DriveSafe progressiva glas tar hänsyn till hur du tittar genom glasögonen, och vad du vanligtvis tittar på när du sitter i bilen. De är försedda med optimerade synzoner för långt håll och mellanavstånd. Trots det är närzonen tillräcklig för att du ska kunna se bra även på nära håll. De är perfekta som bilglasögon men funkar lika bra resten av dagen.

Beprövad nöjdhet med ZEISS DriveSafe-glas.

 • 64 %

  ZEISS DriveSafe-glas minskar den uppfattade bländningen med upp till 64 %.1

 • 97 %

  97 % av användarna är mycket nöjda med sina glasögon när de kör bil.2

 • 94 %

  94 % är mycket nöjda med sina ZEISS DriveSafe-glas för andra vardagliga uppgifter.2

En tecknad bild av en kaffemugg och bilnycklar bredvid ett foto av ZEISS solglas med brun gradalfärg.

Vill du ha dem som solglasögon?

För extra komfort vid bilkörning dagtid erbjuds ZEISS DriveSafe-glas som tillval med toning och polariseringsfilter, för att begränsa att det ljus som reflekteras från vägen och andra blanka ytor stör din syn. Precis som med klara DriveSafe-glas kan du använda dem även vid andra utomhusäventyr.   

En sammanfattning.

Varför sluta nu?

Låt oss kolla om du har funderat på alla de ingredienser som gör dina ZEISS-glas unika.

Med ZEISS Progressive DriveSafe-glas har du tänkt på själva glasdesignen, men det kan finnas några fler val att göra.   

Dina ögon

ZEISS Progressive DriveSafe-glas är utmärkta för äldre bilförare som behöver hjälp med att växla fokus mellan vägen, instrumentbrädan och speglarna. DriveSafe erbjuds även som enstyrkeglas. Din optiker hjälper dig att välja rätt.   

Din livsstil

ZEISS DriveSafe är ett livsstilsglas – optimerat för människor som kör mycket bil, men samtidigt lämpligt för vardagsbruk. Om du inte kör bil så ofta kan du ta en titt på ZEISS SmartLife – vårt mest innovativa alternativ för ett uppkopplat och aktivt liv.

Ditt ansikte och din båge

Med några ytterligare mätningar av ditt ansikte och din båge kan vi anpassa synzonerna i dina ZEISS Progressive DriveSafe-glas individuellt – så att du ser ännu bättre bakom ratten. Prata med din optiker om ZEISS DriveSafe Individual.

Ögonskydd

Även klara DriveSafe-glas erbjuds som standard med fullt UV-skydd. Lägg till färg och polariseringsfilter om du vill ha ett par högpresterande solglasögon för bilkörning och mycket mer.

Tjocklek och vikt

ZEISS DriveSafe-glas är gjorda för en bekväm tur. Dessutom kan du få dem i ett material som gör dem tunna och lätta. Och oroa dig inte – de är inte gula som vissa andra bilglasögon på marknaden.

Hållbarhet och skötsel

För att minska känslan av att bli bländad när du kör i mörker levereras varje par klara DriveSafe-glas med en speciell antireflexbehandling. Precis som våra andra ytbehandlingar gör även ZEISS DuraVision DriveSafe dina glasögon reptåliga och lättskötta.

Har du frågor?

 • Vissa bilglasögon med gula glas eller glas i olika färger påstår sig kunna förbättra kontrastseendet och göra att du ser bättre i mörker. Men varför skulle du byta till gula glasögon, om du kan få klara ZEISS-glas för både bilkörning och resten av vardagen – i ett och samma par?

  ZEISS DriveSafe-glasens optiska design är optimerad för klart seende vid bilkörning i alla typer av ljus, medan vår DuraVision DriveSafe-ytbehandling bidrar till att minska bländningen i mörker. Med diskret blålila reflexer ser du bra ut hela dagen, och känner dig tryggare bakom ratten.

  Och om du vill erbjuds ZEISS DriveSafe-glas även i en rad solglasfärger och polariserande spegelalternativ.   

 • Du kan försöka att undvika att titta rakt mot mötande strålkastare, justera speglarna och se till att vindrutan är ren. Dessutom är en antireflexbehandling på glasens fram- och baksida ett utmärkt sätt att se bättre i mörker.
  Den speciella DuraVision®-ytbehandlingen på ZEISS DriveSafe-glasen minskar den uppfattade bländningen med upp till 64 %1 – så att det blir mindre ansträngande för dig att köra i mörker.

 • På jakt efter de bästa glasögonen för bilkörning? Då rekommenderar vi så klart ZEISS DriveSafe. Och det här är skälet till det:

  • Optiken i ZEISS DriveSafe-glasen är speciellt optimerad för att se bra i bilen, och för att dina ögon ska kunna skifta fokus dynamiskt när du är ute på vägarna. Men du behöver ändå inte byta glasögon – de här glasen gör att du ser klart hela dagen.
  • De är belagda med en speciell antireflexbehandling som minskar störande bländning i mörker, och tar hänsyn till hur dina ögon reagerar på olika typer av ljus.
  • De finns som solglasögon, men även klara ZEISS DriveSafe-glas erbjuder fullt UV-skydd.   
 • 1

  Resultatet av bländningstestet visade att 64 % av testen med DuraVision DriveSafe-ytbehandling medförde mindre obehaglig bländning jämfört ZEISS premium antireflexbehandling.

 • 2

  Internt användartest med 50 personer (CZV-medarbetare i Tyskland) och externt användartest år 2014 med 60 optiker och konsumenter i Spanien.