ZEISS Office-glas

Gör jobbet lättare för dina ögon.

 • Välstädat skrivbord med en öppnad dator till höger med en mus. Framför den ligger ett par glasögon. Till vänster i bilden står ett pennställ.
 • Jobbar du mest framför datorn?
 • Använder du glasögon, men känner dig trött i ögonen?
 • Har du ofta huvudvärk eller smärta i nacken och axlarna?
Låt oss lindra dina besvär. Om du vill få en bättre hållning och hjälpa dina ögon att koppla av trots timtal framför en skärm, kan du prova ZEISS Office-glas. De är gjorda speciellt för att du ska kunna se bekvämt på din arbetsplats.

Terminalglasögon, datorglasögon, kontorsglasögon, arbetsplatsglasögon – kärt barn har många namn. Vi kallar dem ZEISS Office-glas, men de funkar utmärkt i alla situationer när du behöver fokusera på ett fast avstånd under lång tid. Ta en rundtur på kontoret för att se några exempel.

Skapade för det du tittar mest på.

Bärbar dator med en ritning av en kontorslokal på skärmen, som visar var olika medarbetare sitter. Varje område har en liten rund bild på olika människor, som alla bär ZEISS Office-glas.
Chefen Barbara
Vy från skrivbordet på chefens kontor. En monitor är uppsatt på väggen några meter bort. Det finns ett litet mötesbord med kontorsstolar och bärbara datorer på bordet.

Barbara hanterar e-post och håller både fysiska och digitala kundmöten, och har valt individuellt anpassade kontorsglasögon från ZEISS. De är specifikt tillverkade för avståndet från hennes skrivbord till den skärm som sitter på väggen i hennes hörnkontor – 3,2 meter för att vara exakt.

Receptionisten Rachel
Receptionistens vy över ingången till kontoret. Hennes ZEISS Office-glas hjälper henne att se klart på datorn och hela vägen till entrédörren.

Rachel tar hand om det administrativa arbetet, men måste också hålla koll på ytterdörren. Hennes arbetsplatsglasögon från ZEISS är optimerade för läsavstånd på upp till 4 meter – så att hon kan välkomna gäster som kommer till sina möten.

Den detaljorienterade Dan
Medelålders man med kort svart hår bär ZEISS kontorsglasögon, som hjälper honom att fokusera på detaljerna av en avancerad arkitekturmodell.

Dan bygger spännande arkitekturmodeller. Hans ZEISS Office-glas är optimerade för att han ska se klart upp till 100 cm och kunna fokusera på sina mästerverk i detalj och på nära håll.   

Redovisaren Robert
Typisk kontorsscen där en person jobbar med att gå igenom kalkylblad och dokument. Det enda som syns är personens armar, som håller en bunt med papper i händerna. I bakgrunden på skrivbordet står en bärbar dator. Längst uppe till vänster finns en popup-ruta som visar en man. Personen har grått hår och skägg, bär ZEISS Office-glas och har ett neutralt ansiktsuttryck.

Robert sitter ensam på sitt kontor och går igenom kalkyler och dokument dagen lång. Hans ZEISS Office-glas är designade för att han ska se klart på läsavstånd upp till 100 cm (till skillnad från klassiska läsglasögon som är designade för 40–50 cm).   

Grafikerna Greg och Grace
En ung kvinna sitter mittemot en medelålders manlig grafisk designer som bär ZEISS terminalglasögon. Båda fokuserar på sina skärmar.

Med sina terminalglasögon från ZEISS ser Greg klart på läsavstånd upp till 200 cm. De är optimerade för att han ska kunna se tydligt på sina multipla datorskärmar. Men han kan samtidigt se sin favoritkollega Grace, som sitter vid bordet mittemot honom.   

Varför behöver man speciella glasögon på kontoret?

Om du redan använder enstyrkeglas eller progressiva glas hjälper dem dig verkligen att se bättre. De är säkert ett perfekt val när du flänger runt. Men de är inte alltid optimala för de många timmar du tillbringar på jobbet varje dag.
Tänk så här: du skulle förmodligen inte ha samma skor när du är ute och springer, som när du går på fest. Vissa skor är helt enkelt bättre för vissa aktiviteter. På samma sätt är vissa glas optimerade för specifika situationer och miljöer – som bilglasögon till exempel. Eller glasögon specifikt för arbetsplatsen.

Dina vanliga glasögon funkar helt enkelt inte på jobbet.

 • Läsglasögon

  Med läsglasögon ser du föremål på nära håll tydligt.
  Men kanske behöver du luta dig framåt för att kunna läsa vad som står på skärmen. 
  Det kan orsaka smärta i ögonen, nacken och ryggen.

 • Progressiva glas

  Progressiva glas har ett begränsat synfält på mellanavstånd.
  Du behöver kanske lyfta på huvudet för att kompensera – vilket är påfrestande för nacken och axlarna.

 • En medelålders kvinna med långt blont hår som bär avståndsglasögon är trött i ögonen, eftersom hennes glas inte är gjorda för att stirra på en skärm hela dagen.

  Avståndsglasögon

  Avståndsglasögon är inte optimala för den som fokuserar på objekt som är relativt nära.
  De gör att ögonen jobbar hårdare för att anpassa sig, vilket kan leda till trötta och irriterade ögon.

ZEISS Office-glas.

Personligt anpassade ner till sista centimetern.

Designen i ZEISS Office-glas är anpassad till din arbetsmiljö och till det avstånd – eller de avstånd – som du tittar på mest.
För att se tydligt och avslappnat möjliggör ZEISS Digital Inside Technology färre huvud- och ögonrörelser när du använder digitala enheter. Med ZEISS M.I.D. Technology kan vi ta hänsyn till dina individuella behov på nära håll till mellanavstånd. Utifrån detta kan din optiker ta fram glas som är skräddarsydda till din unika miljö och arbetsplats – ner i minsta detalj.

Se själv.

ZEISS Office-glas kan göra din jobbvardag så mycket lättare för dina ögon, din nacke och din rygg. Ta en titt på vilken skillnad ett glas kan göra.

En vy över en datorskärm, ett tangentbord, en mus och en bok genom en schematisk bild av läsglasögon, som visar att endast objekt på mycket nära håll kan ses klart. Datorskärmen är suddig.
En vy över en datorskärm, ett tangentbord, en mus och en bok genom en schematisk bild av läsglasögon, som visar att endast objekt på mycket nära håll kan ses klart. Datorskärmen är suddig.
En vy över en datorskärm, ett tangentbord, en mus och en bok genom en schematisk bild av progressiva glas, som visar att synzonerna på nära håll och mellanavstånd är för små för att kunna se skärmen klart.
En vy över en datorskärm, ett tangentbord, en mus och en bok genom en schematisk bild av progressiva glas, som visar att synzonerna på nära håll och mellanavstånd är för små för att kunna se skärmen klart.
En vy över en datorskärm, ett tangentbord, en mus och en bok genom en schematisk bild av ZEISS Office-glas, som att allt syns klart tack vare de optimerade synzonerna på nära håll och mellanavstånd.
En vy över en datorskärm, ett tangentbord, en mus och en bok genom en schematisk bild av ZEISS Office-glas, som att allt syns klart tack vare de optimerade synzonerna på nära håll och mellanavstånd.

Resultaten.

 • avslappnat

  Tydligt och avslappnat seende med kontorsglasögon för uppgifter på nära håll och mellanavstånd.

 • naturligt

  Mer naturlig position för huvud och nacke och därmed bekvämare hela dagen lång.

 • fokuserat

  Fokusera på jobbet – vi tar hand om dina ögon.

En sammanfattning.

Gör så att dina glas funkar för dig.

Optiken i ZEISS Office-glas är utvecklad för din arbetsplats, men du kanske vill lägga till några fler ingredienser för att göra glasen ännu bättre. Låt oss se till att du har allt under kontroll.   

Dina ögon

Om du blir trött i ögonen på jobbet trots att du bär glasögon, kan din optiker rekommendera ZEISS Office-glas som ett andra par, för att specifikt lindra belastningen på dina ögon.

Din livsstil

Namnet säger allt: ZEISS Office-glas är perfekta på jobbet, och ett utmärkt val om du sitter framför en dator större delen av din dag. Men utanför kontoret, då? Vi har skräddarsydda lösningar även för det.   

Ditt ansikte och din båge

Med ZEISS FaceFit Technology kan din optiker precisionsanpassa synzonerna i dina ZEISS Office-glas till din unika anatomi – för glasögon gjorda för just DIG.

Ögonskydd

Lägg till ZEISS BlueGuard för att hjälpa ögonen ännu mer genom dina skärmfyllda dagar. Du får blåljusblockerande glasögon utan störande lila reflexer.

Tjocklek och vikt

Vi vill att du ska se bra ut och känna dig bra på jobbet. ZEISS Office-glas erbjuds i en mängd olika index – för så tunna och lätta glas som möjligt.   

Hållbarhet och skötsel

Vilken ytbehandling väljer du? Uppgradera dina ZEISS kontorsglasögon med valfri DuraVision-produkt.   

Har du frågor?

 • ZEISS mångsidiga arbetsplatsglas fungerar utmärkt som ett andra par att använda på jobbet. Din optiker kan optimera glasen för de avstånd du oftast tittar på – i huvudsak din datorskärm, men även andra områden du behöver fokusera på under längre tider. Du använder dem när du är på jobbet, och byter till ditt vanliga par när du går hem.

 • Dina vanliga läsglasögon, avståndsglasögon eller progressiva glasögon är inte alltid optimala för datorarbete. Det beror på att vi, när vi jobbar, ofta fokuserar på fasta avstånd hela dagen. De bästa arbetsglasögonen bör ha optik skräddarsydd till din arbetsplats, och bidra till att minska exponeringen för blått ljus från digitala enheter. ZEISS Officelens är glas designade för att stötta ögonen på ditt valda arbetsavstånd, hjälpa dig att se bekvämt se till att du håller huvudet, nacken och ryggen i en ergonomisk position. Lägg till ZEISS BlueGuard för att skydda dina ögon mot det blåa ljus som utstrålas från dina skärmar.

 • Datorglasögon är designade för att minska den belastning på ögon, nacke, rygg och axlar som är kopplad till långa stunder framför en datorskärm. Svaret på denna fråga beror på dina nuvarande styrkor, och hur lång tid du sitter framför datorn. Beslutet att använda andra styrkor i dina terminalglasögon beror i slutänden på dina individuella behov, och vad din optiker anser. Om du lider av ansträngda ögon eller huvudvärk efter många timmar framför datorn, kan det vara värt att fundera på att ta fram ett nytt recept specifikt anpassat för datoranvändning.