Glas med i.Scription® teknologi

Mer klarhet, kontrast och skärpa för dina ögon

"Jag är blind som en mullvad på natten." Detta säger många utan att riktigt tänka sig för. Många människor ser sämre på natten, i skymning och gryning än på dagen eftersom pupillerna är utvidgade. Men traditionell subjektiv refraktion görs oftast i fullt dagsljus när pupillerna är sammandragna. Endast objektiv refraktion genom ZEISS i.Profiler® plus vågfrontsteknik kan dessutom mäta synförmågan med utvidgade pupiller. Det gör det möjligt för optikern att analysera varje enskilt ögas profil och beställa glas med ZEISS i.Scription®-tekniken åt dig. Dessa hjälper inte bara mot dåligt mörkerseende utan kan även göra att du ser klarare och mer kontrastrikt.

Loading the player...
 • Fördelar för dig

  Fördelar för dig

  Fördelar för glasögonbärare

  Nya generationens glasoptimering

  • Användning av vågfrontsteknik gör det möjligt att mäta alla dina aberrationer eller optiska felteckningar (även högre ordningens aberrationer).
  • Vid behov kan optimerade glas med speciella egenskaper för bra syn i omgivningar där kontrasten är låg, t.ex. på natten, i gryningen eller i skymningen, tas fram och tillverkas.
  • Resultatet är förbättrad kontrast och ett unikt skärpedjup.
  • De kan även öka säkerheten i svagt ljus.

 • i.Scription: för vem passar detta?

  Innovativ teknik för bättre mörkerseende

  Att kunna se bra i mörker är en särskild utmaning för våra ögon. När vi kör bil i mörker utsätts våra ögon för mer bländning från exempelvis mötande trafik. Många har stora problem med att köra bil i mörker.

  Visste du att du kan ha en annan synprestanda i mörker när dina pupiller är utvidgade? Objektiv refraktion kan mäta din synskärpa i mörker så att dina ögon kan optimeras med hjälp av i.Scription-tekniken.

  Ett glas som är optimerat med i.Scription® kan förbättra ditt mörkerseende

  ZEISS i.Scription

  Hur du ser med traditionella glas

  ZEISS i.Scription

  Hur du ser med i.Scription®

 • Teknik

  Hand i hand: i.Profiler®plus och i.Scription® från ZEISS

  Objektiv refraktion med i.Profiler®

  Objektiv refraktion med i.Profiler®

  Subjektiv refraktion, eller synundersökningen, som din optiker genomför för att fastställa din synskärpa, utförs i allmänhet i dagsljus. Patienten måste spela en aktiv roll och beskriva vad han eller hon ser med de olika provglasen. Pupillerna är sammandragna eftersom detta görs i dagsljus. Med andra ord kan man bara mäta hur bra patienten ser i dagsljus.

  Men mätningen som görs med i.Profiler plus är objektiv. Patienten behöver bara titta in i mätsystemet under en mycket kort tid. På några sekunder analyserar vågfrontstekniken 1 500 mätpunkter och kartlägger de båda ögonens näthinnor. Det gör det möjligt för optikern att analysera din synförmåga i mörker när pupillerna är utvidgade.


  De 1 500 enskilda mätpunkterna tas hänsyn till vid tillverkningen av glaset, tillsammans med de värden som uppmättes vid den subjektiva refraktionen. Då kan man tillverka individualiserade glas med i.Scription-teknik som avsevärt kan förbättra inte bara mörkerseendet utan även kontrast- och färguppfattningen.

Dina individuellt tillpassade glas:
Dessa ZEISS-produkter kan vara det bästa valet för dig.

Din ytbehandling: robust, lätt att rengöra och med en utmärkt antireflexbehandling

ZEISS DuraVision® Platinum och Silver

Ytbehandlingar förvandlar plastglas till äkta mästerverk för vardagsbruk. De gör plastglasen hårdare, mer smutsresistenta och enklare att rengöra.

Upptäck vad ZEISS ytbehandlingar i premiumsegmentet kan göra för dig

Om du jobbar framför datorn hela dagarna är det hög tid att hitta en ny lösning för dina ögon.

DuraVision® BlueProtect

Idag utsätts vi för mer blått ljus än någonsin tidigare på grund av moderna ljuskällor som t.ex. LED-belysning och den strålning som olika typer av skärmar avger. Vissa tycker att det blåljus som utstrålas av belysning och skärmar känns obekvämt och gör dem trötta.

Så här fungerar DuraVision BlueProtect

Tydlig syn hela dagen, varje dag

Glasrengöring från ZEISS

Smutsiga glas är alltid irriterande. Glasen måste rengöras så skonsamt, enkelt och effektivt som möjligt. Därför erbjuder ZEISS ett brett utbud av lösningar för glasrengöring.

En snabb avtorkning eller rengöring på djupet? ZEISS har alltid en passande lösning för att rengöra dina glas

Hittar du inte rätt produkt för dig?

Använder du ofta digitala enheter?

ZEISS Digital Lenses

Vem kunde ha trott det? Det har visat sig att vi i genomsnitt tittar på vår telefon eller någon annan mobil enhet upp till 80 gånger om dagen! Att snabbt växla mellan att titta på nära håll och på långt avstånd innebär en stor utmaning för våra ögon.

Läs mer om digital ögonstress och hur rätt glas kan hjälpa dig

Letar du efter progressiva glas med unikt hög användartolerans?

ZEISS progressiva glas

Progressiva glas är äkta optiska mästerverk. De är anpassade till dig som individ och hjälper dina ögon att se på nära och långt avstånd och allt däremellan.

ZEISS erbjuder fyra kvalitetsnivåer för att garantera att du alltid hittar rätt progressivt glas.

Personlig rådgivning: hitta en ZEISS optiker nära dig

Du kan boka tid hos din lokala optiker för objektiv refraktion med i.Profiler. Din optiker hjälper dig gärna att välja rätt lösning. Här hittar du en optiker nära dig.

Relaxed Vision Center och i.Scription återförsäljare

Dela artikeln med dina vänner