Glas med i.Scription® teknologi

Mer klarhet, kontrast och skärpa för dina ögon

"Jag är blind som en mullvad på natten." Detta säger många utan att riktigt tänka sig för. Många människor ser sämre på natten, i skymning och gryning än på dagen eftersom pupillerna är utvidgade. Men traditionell subjektiv refraktion görs oftast i fullt dagsljus när pupillerna är sammandragna. Endast objektiv refraktion genom ZEISS i.Profiler® plus vågfrontsteknik kan dessutom mäta synförmågan med utvidgade pupiller. Det gör det möjligt för optikern att analysera varje enskilt ögas profil och beställa glas med ZEISS i.Scription®-tekniken åt dig. Dessa hjälper inte bara mot dåligt mörkerseende utan kan även göra att du ser klarare och mer kontrastrikt.

Fördelar för dig

Nya generationens glasoptimering

  • Användning av vågfrontsteknik gör det möjligt att mäta alla dina aberrationer eller optiska felteckningar (även högre ordningens aberrationer).
  • Vid behov kan optimerade glas med speciella egenskaper för bra syn i omgivningar där kontrasten är låg, t.ex. på natten, i gryningen eller i skymningen, tas fram och tillverkas.
  • Resultatet är förbättrad kontrast och ett unikt skärpedjup.
  • De kan även öka säkerheten i svagt ljus.

Innovativ teknik för bättre mörkerseende

Att kunna se bra i mörker är en särskild utmaning för våra ögon. När vi kör bil i mörker utsätts våra ögon för mer bländning från exempelvis mötande trafik. Många har stora problem med att köra bil i mörker.

Visste du att du kan ha en annan synprestanda i mörker när dina pupiller är utvidgade? Objektiv refraktion kan mäta din synskärpa i mörker så att dina ögon kan optimeras med hjälp av i.Scription-tekniken.

Ett glas som är optimerat med i.Scription® kan förbättra ditt mörkerseende

Hur du ser med traditionella glas Hur du ser med i.Scription®
Hur du ser med traditionella glas
Hur du ser med i.Scription®

Hand i hand: i.Profiler®plus och i.Scription® från ZEISS

Subjektiv refraktion, eller synundersökningen, som din optiker genomför för att fastställa din synskärpa, utförs i allmänhet i dagsljus. Patienten måste spela en aktiv roll och beskriva vad han eller hon ser med de olika provglasen. Pupillerna är sammandragna eftersom detta görs i dagsljus. Med andra ord kan man bara mäta hur bra patienten ser i dagsljus.

Men mätningen som görs med i.Profilerplus är objektiv. Patienten behöver bara titta in i mätsystemet under en mycket kort tid. På några sekunder analyserar vågfrontstekniken 1 500 mätpunkter och kartlägger de båda ögonens näthinnor. Det gör det möjligt för optikern att analysera din synförmåga i mörker när pupillerna är utvidgade.

De 1 500 enskilda mätpunkterna tas hänsyn till vid tillverkningen av glaset, tillsammans med de värden som uppmättes vid den subjektiva refraktionen. Då kan man tillverka individualiserade glas med i.Scription-teknik som avsevärt kan förbättra inte bara mörkerseendet utan även kontrast- och färguppfattningen.

Objektiv refraktion med i.Profiler
Objektiv refraktion med i.Profiler
Min synprofil Fastställ dina personliga synvanor nu och hitta en glasögonlösning som passar just dig.
Hitta en ZEISS-optiker nära dig