Skidglasögon

Läs av pisten: unik optik i kombination med dynamiska och trendiga skidglasögon

Ut i pisten! Vi är många som längtar hela året efter skidsäsongen. Men skidåkning kan vara extremt påfrestande för ögonen: stormvindar, kyla, högre UV-strålning och upp till 90 % mer reflexer från solens strålar i snöiga omgivningar. Det kan påverka vår syn i stor utsträckning, och till och med erfarna skidåkare har svårigheter att se optimalt när de förflyttar sig mellan sol och skugga. Med ZEISS skidglasögon kan du slappna av på after ski-partyt utan röda, rinnande och irriterande ögon. Välj mellan ett stort utbud av specialtekniker, nyanser och egenskaper.

 • Fördelar för dig

  Fördelar för dig

  Fördelar för glasögonbärare

  För din favoritsysselsättning

  • Pålitligt UV-skydd: reflektionen från snön ökar effekterna av den ultravioletta strålningen avsevärt vid skidåkning på högre höjder. ZEISS skidglasögon är speciellt utvecklade för alpin skidåkning och ger därför 100 % skydd mot UVA- och UVB-strålning på upp till 380 nanometer.
  • Optimal passform och optimalt skydd: skidglasögonen får inte hindra åkarens seende. Vare sig du ägnar dig åt störtlopp, offpiståkning, avancerad snowboardåkning eller helt enkelt en härlig dag med familjen i pisten erbjuder ZEISS skidglasögon i många olika modeller för både män och kvinnor. Vi har även modeller med utbytbara linser. Alla skyddar optimalt inte bara mot solen utan även mot vind, snö och regn.
  • Maximalt seende genom utmärkt ZEISS-optik, bättre kontrast: tack vare de speciella ytbehandlingarna från ZEISS hjälper skidglasögonen åkarna att se pisten ordentligt i alla väder. Det ökar säkerheten även i höga hastigheter och okänd terräng. Olika specialnyanser, polariserande filter och spegelglas garanterar att skidåkarens personliga preferenser uppfylls.
  • Trendig stil: ZEISS skidglasögon är mer än bara en accessoar, de är dessutom ett trendigt tillbehör som måste passa användarens personliga stil. Ett brett urval av robusta, färgade glas kombinerade med trendiga bågar garanterar att du inte behöver kompromissa när det gäller modet.
  • De passar dessutom utmärkt för glasögonbärare: en insats med dina styrkor kan enkelt fästas på skidglasögonen för att ge alla glasögonbärare ett perfekt och avslappnat seende.
 • Vad gör ZEISS skidglasögon så speciella?

  Har du hört talas om SONAR?

  På denna bild simuleras en jämförelse av vad du ser.

  På denna bild simuleras en jämförelse av vad du ser.

  ZEISS SONAR* är en innovativ nyans från ZEISS Sunlens i Italien. Den förbättrar sikten vid alla ljusförhållanden i snön och förstärker färger, ljusstyrka och kontrast även vid höga hastigheter i pisten. Den gör med andra ord skidåkningen säkrare.

  Till skillnad från vanliga blåfilter uppvisar ZEISS Sonar en specifik spektral kurva som reducerar blåljuset men ändå släpper igenom en viss andel till ögat – mellan 380 och 500 nm. På så sätt kan du upptäcka ojämnheter i snön som t.ex. pucklar eller håligheter. Det gör skid- och snowboardåkningen säkrare.

  Våra skidglasögon erbjuds med ZEISS Sonar, och modellerna för män med polariserande filter. ZEISS POL skidglasögon har termiskt formade linser i en röd nyans. De:
   

  • Minskar bländningarna från snö och isiga ytor
  • Optimerar sikten och komforten
  • Förstärker kontrast och detaljer
  • Skyddar mot solljus
    

  Mer säkerhet och mer glädje vid skidåkningen

   

  * ZEISS Sonar-patentet: PCT/EP2013/000138.  ZEISS Interchangeable: modellerna med utbytbara frontglas

  Loading the player...
 • Modeller

  Modeller för män

  Modeller för kvinnor

  Junior models

  Modeller med utbytbara frontglas

Dina individuellt tillpassade glas:
Dessa ZEISS-produkter kan vara det bästa valet för dig.

Behöver du sportglasögon?

ZEISS sportglas

Proffs eller amatörer, cyklister eller golfare, simmare eller tennisspelare: bra syn är avgörande och det finns aldrig två utövare som är lika.

ZEISS slipade och kupade glas är resultatet av många års erfarenhet.

Inte bara på after ski

ZEISS solglas

Släpp loss din passion för färger och nyanser: enfärgat, tonat eller individuellt – ZEISS har vad du vill ha.

Läs mer om ZEISS solglasögonglas

Tydlig syn hela dagen, varje dag

Glasrengöring från ZEISS

Smutsiga glas är alltid irriterande. Glasen måste rengöras så skonsamt, enkelt och effektivt som möjligt. Därför erbjuder ZEISS ett brett utbud av lösningar för glasrengöring.

En snabb avtorkning eller rengöring på djupet? ZEISS har alltid en passande lösning för att rengöra dina glas

Personlig rådgivning: hitta en ZEISS optiker nära dig

Utvalda optiker säljer ZEISS skidglasögon. Här hittar du en optiker nära dig.

Relaxed Vision Center och i.Scription återförsäljare

Dela artikeln med dina vänner