ZEISS skidglasögon.

Din partner för pålitligt skydd i pisten.

Speciellt utvecklade för alpin vintersport. ZEISS skidglasögon skyddar effektivt dina ögon mot snö, regn och vind samt mot den särskilt kraftiga UV-A- och UV-B-strålningen i höga bergsområden. Upplev trendigt skydd och perfekt seende – i alla väder.

ZEISS skidglasögon.

Perfekt skydd och utmärkt syn i alla väder.

När vi åker skidor eller snowboard utsätts våra ögon för extrema förhållanden. Snö och is i pisten reflekterar solljus och ökar graden UV-strålning avsevärt, medan kalla vindar och hög luftfuktighet ofta gör att sikten blir dålig. ZEISS skidglasögon är speciellt utvecklade för de utmaningar man ställs inför vid alpin vintersport. Upplev perfekt UV-skydd, optimal passform, stort synfält och förbättrat kontrastseende i både starkt solljus och vid diffust ljus. Våra skidglasögon är extremt robusta och lätta och finns med ett stort urval av trendiga bågar och färger att välja mellan.

Stöttåliga med optimal passform.

För ett garanterat tydligt seende.

ZEISS skidglasögon har frontlinser tillverkade av tåligt polykarbonatglas med en skyddande hårdhetsbehandling. Remmen är enkel att justera och är försedd med silikonkant som gör att den sitter bättre på hjälmen. För att ZEISS skidglasögon ska passa till de flesta hjälmar är de försedda med en avtagbar spoiler längst upp på bågen.

Upplev kompromisslös prestanda: våra frontlinser garanterar ett optimalt seende och säkerställer att användaren uppfattar hinder vid skid- eller snowboardåkning – t.ex. träd, gropar och håligheter, pucklar eller stenar.

BLACK – Multilayer GREEN
BLACK – Multilayer GREEN
BLACK – Multilayer RED
BLACK – Multilayer RED
BLACK – Multilayer GOLD
BLACK – Multilayer GOLD
WHITE – Multilayer GOLD
WHITE – Multilayer GOLD

Effektivt UV-skydd – även i extremt solljus.

Solljuset är mycket kraftigare i bergen och reflexer från exempelvis snö eller isiga ytor ökar effekten avsevärt. Ingenstans är den bländande effekten från sol eller reflexer värre än i bergen. Det leder till att dina ögon utsätts för betydligt mer UV-A- och UV-B-strålning från solen än annars. ZEISS skidglasögon filtrerar bort 100 % av strålningen upp till en våglängd på 400 nanometer, och skyddar på så sätt effektivt dina ögon mot faror och eventuella skador till följd av solljuset.

Rätt färg, rätt spegelbehandling.

För alla användare, i alla väder.

I vårt sortiment av ZEISS skidglasögon ingår många olika modeller i attraktiva färger, och de finns också med enkelt utbytbar front. Med flera typer av spegelbehandlingar och ett stort urval av högkvalitativa nyanser får du inte bara ett par unikt trendiga skidglasögon: de säkerställer dessutom ett perfekt seende i alla väder.

Ökad komfort och flexibilitet. ZEISS utbytbara frontlinser har en patenterad konstruktion: det tunna skuminlägget optimerar inte bara passform och komfort utan ökar samtidigt synfältet avsevärt jämfört med klassiska skidglasögon med tjockare skuminlägg. Våra skidglasögon med utbytbar front levereras med två varianter: en för användning under sämre ljusförhållanden och en för användning i fullt solsken.

Bättre kontrastseende, mindre bländning. En optimal ytbehandling för dina skidglasögon.

Bättre kontrastseende, mindre bländning. En optimal ytbehandling för dina skidglasögon.

Speciella nyanser för ZEISS skidglasögon hjälper dig att läsa av pisten – särskilt när sikten är dålig. Det ökar säkerheten även i höga hastigheter och okänd terräng. Nyans, spegelglas eller vatten- och smutsavvisande ytbehandling spelar ingen roll – fördelarna med en högklassig ytbehandling gör dina skidglasögon lika bekväma som praktiska: mindre bländning från snö eller isiga ytor, bättre detaljseende, ökad kontrast och extra skydd mot solljus.

Läs av pisten bättre med ZEISS SONAR.

Ökad säkerhet och visuell komfort: ZEISS SONAR frontlinsteknik förbättrar seendet i snötäckt terräng i alla ljusförhållanden. Utan ytbehandling passar den i svagt ljus, medan en spegelbehandling rekommenderas i kraftigt ljus. Färger och kontraster förstärks – även när du kastar dig nedför berget. Nyansens speciella spektrala kurva minskar det blå ljuset men släpper samtidigt igenom en viss andel blått ljus så att du ska kunna ta emot all viktig information från ljuset och från omgivningen. Med SONAR kan du läsa av backarna bättre eftersom du ser ojämna områden i snön (pucklar och håligheter) tydligare.

Inte bara på afterski: solglas eller färgskiftande glas från ZEISS.

Denna trendiga accessoar är en oumbärlig följeslagare för att säkerställa optimal visuell klarhet. Våra solglas erbjuder 100 % UV-skydd och finns på förfrågan i färgskiftande version. ZEISS solglas – bästa valet för dina solglasögon. Synfel eller inte: i vårt omfattande sortiment kan alla hitta de perfekta solglasen.

5 tips för att köpa och sköta om skidglasögon

När du köper ett par skidglasögon bör du vara noga med storlek och passform, och se till att du ser bekvämt genom dem.

1. När du köper ett par skidglasögon bör du vara noga med storlek och passform, och se till att du ser bekvämt genom dem. Ta god tid på dig när du provar ut dem. Testa noga passformen och hur väl du ser genom glasögonen, och var inte rädd för att säga vad du tycker och tänker. Ta med hjälmen eller eventuella glasögon du använder när du åker skidor eller snowboard när du ska köpa skidglasögon. Inte alla skidglasögon passar för glasögonbärare, och de kanske inte passar ihop med din hjälm.

UV-skydd

2. Se till att skidglasögonen erbjuder optimalt UV-skydd och rätt nyans för olika väder- och siktförhållanden.

Skidglasögon måste klara en hel del. I solen måste de reducera det kraftiga ljuset, medan de ska öka konstraster och konturer när ljuset är svagt.

3. Skidglasögon måste klara en hel del. I solen måste de reducera det kraftiga ljuset, medan de ska öka konstraster och konturer när ljuset är svagt. En enda nyans eller spegelbehandling klarar inte allt detta på samma gång, så därför är skidglasögon med utbytbara frontlinser det bästa att välja. Rådgör med din optiker för mer information.

skidglasögons luftcirkulation

4. Fråga om dina nya skidglasögons luftcirkulation och imskyddsegenskaper.

Var försiktig när du rengör dina skidglasögon!

5. Var försiktig när du rengör dina skidglasögon! Gnugga dem aldrig med en trasa eller handske om de är fuktiga på insidan, eftersom det snabbt kan förstöra imskyddsbehandlingen. Skaka ur vattnet ur skidglasögonen eller låt dem lufttorka om vädret är fint – lägg dem inte bara på elementet. Rengör dina ZEISS skidglasögon med ljummet vatten och neutral tvål. Se till att dina skidglasögon inte blir blöta på insidan när du rengör dem. Använd inte organiska lösningsmedel eller våtservetter

Liknande produkter

Min synprofil Fastställ dina personliga synvanor nu och hitta en glasögonlösning som passar just dig.
Hitta en ZEISS-optiker nära dig