Kontaktlinser

Ett alternativ till glasögon

ZEISS erbjuder alltid ett alternativ till glasögon: kontaktlinser. Ett brett urval av kontaktlinser för många olika användningsområden och kosmetiska krav erbjuds. Endagslinser är perfekta för frihet och enkelhet på semestern – då får även dina glasögon semester! Enkel hantering och utmärkt komfort är de avgörande faktorerna när det gäller månadslinser. Vill du ha en ny ögonfärg? Färgade månadslinser från ZEISS finns i åtta olika enfärgade nyanser eller som trefärgade irisstrukturer. Färgpigmenten är integrerade i polymermaterialet.

Fördelar för dig

Välj själv!

  • I situationer där glasögon ofta kan vara i vägen är kontaktlinser ett bra val: endagslinser eller månadslinser beroende på just dina krav.
  • Kontaktlinser leder bara till en mycket liten förstoring eller förminskning av den optiska bilden.
  • Användarens perifera seende är klart och hindras inte av glasögonkanterna.
  • Kontaktlinser immar inte igen.
  • Ett brett urval av kontaktlinser från ZEISS för många olika användningsområden och kosmetiska krav erbjuds.

Kontaktlinser: vem passar de för?

ZEISS Contact Day 1 Easy Wear

Endagslinser – fräscha linser varje dag

ZEISS Contact Day 1 Easy Wear

Endagslinser är en flexibel lösning för den som vill använda kontaktlinser. Med ZEISS Contact Day 1 får du fräscha och rena kontaktlinser för synkorrigering varje dag. De är inte avsedda att vara någon långtidslösning men ger en unikt hög komfort och utmärkt syn under kortare användningsperioder, till exempel på semestern, eller vid speciella användningsområden på jobbet där glasögon som immar igen kan vara ett problem. Och de kräver ingen skötsel.

ZEISS Contact Day 1 kännetecknas av asfäriska fram- och baksidor och en extratunn kantdesign som medger en mycket bra centrering. Linsens utformning och materialegenskaper garanterar en enkel hantering vilket gör den till den perfekta kontaktlinsen för oregelbunden användning, eller för nybörjare som inte har så mycket erfarenhet av att använda kontaktlinser.

ZEISS Contact Day 30 Air, Compatic, Spheric eller Toric

Månadslinser – 30 dagars komfort och utmärkt syn

ZEISS Contact Day 30 Air, Compatic, Spheric eller Toric

Från tidig morgon till sen kväll ger kontaktlinserna Day 30 utmärkt komfort och högklassig syn. Flera olika produkter erbjuds:

  1. "Spheric" som standardlinsen med ett stort urval av parametrar för daglig användning.
  2. "Compatic" för speciellt biokompatibla, vattenbindande materialegenskaper och motståndskraftiga mot avlagringar för god tolerans under lång tid och utmärkt komfort – även i luftkonditionerade utrymmen.
  3. "Air" står för det ultimata när det gäller komfort tack vare balanserade materialegenskaper (modulus 0,42 och Dk/t 76). Den höga vattenandelen säkerställer en låg modulus och bra fuktgivande egenskaper. Det silikonbaserade hydrogelmaterialet i "Air" säkerställer en god tillförsel av syre till ögat och är därför perfekt i situationer där en högre grad av syre krävs, t.ex. vid sport eller om linsen ska användas under längre perioder.
  4. "Toric" är toriska linser som korrigerar astigmatism.
ZEISS Contact Day 30 Easy Wear

Sätt färg på livet!

ZEISS Contact Day 30 Easy Wear

Många drömmer om att byta färg på ögonen. Med färgade månadslinser från ZEISS är det inte bara en dröm. De finns i åtta olika enfärgade nyanser eller som trefärgade irisstrukturer. Färgpigmenten är integrerade i polymermaterialet.

Den perfekta matchningen: ZEISS All-in-one ADVANCE, en extremt kompatibel och effektiv rengöringslösning från ZEISS för alla mjuka kontaktlinser.

Min synprofil Fastställ dina personliga synvanor nu och hitta en glasögonlösning som passar just dig.
Hitta en ZEISS-optiker nära dig