Se bättre. Dag och natt. ZEISS i.Scription-glas

Starkare kontraster, mer levande färger och bättre mörkerseende.

Nyhet!
Fullt UV-skydd även
i klara glas

Glasögonglas med ZEISS i.Scription® Technology är skräddarsydda in i minsta detalj för att passa dina ögon och ge en klarare och tydligare syn med förbättrad kontrast. Upplev ett skarpare och förbättrat seende – särskilt i mörker och i gryning/skymning.

Glas med i.Scription® Technology.

Tydligare och klarare syn med ökad kontrast – även i mörker.

Upplev en förbättrad visuell kvalitet. För glas med ZEISS i.Scription® Technology analyseras användarens personliga ögonprofil objektivt med hjälp av ett speciellt datorstyrt mätsystem: ZEISS i.Profilerplus. Denna profil kan integreras i utformningen och tillverkningen av glaset, vilket gör det möjligt att korrigera synfel som inte har upptäckts tidigare. Resultatet är en klarare, tydligare syn i mörker och i gryning/skymning, minskad bländning (t.ex. från mötande bilars strålkastare), mer levande färger och förbättrad kontrastuppfattning.

Sök optiker

Hitta en ZEISS-optiker nära dig.

Sök optiker

Hitta en ZEISS-optiker nära dig.

Tydligare mörkerseende.

Många glasögonbärare upplever att de ser dåligt i mörker eller i gryning/skymning eftersom svagare ljus gör att pupillerna utvidgas. Resultatet är ett försämrat skärpedjup och ett begränsat djupseende samtidigt som reflexer och dåliga kontraster tröttar ut ögonen. i.Scription® Technology tar hänsyn till användarens utvidgade pupiller i mörker i själva designen av glaset, vilket bidrar till ett bättre seende i svagt ljus.

Utan i.Scription Technology Med i.Scription Technology
Utan i.Scription Technology
Med i.Scription Technology

Analyserar dina ögon på några sekunder. Lika unikt som ett fingeravtryck.

För att tillverka glas med ZEISS i.Scription® Technology analyseras dina ögon inte bara med hjälp av ett standardtest – subjektiv refraktion som görs hos optikern – utan även objektivt med ett speciellt datorstyrt mätsystem: ZEISS i.Profilerplus. Till skillnad från standardmetoderna mäter detta glas även din syn med utvidgade pupiller och skapar med hjälp av vågfrontsteknik en individuell synprofil på bara några sekunder. Resultatet är en synprofil lika unik som dina fingeravtryck, där de typiska synfelen (t.ex. när- eller översynthet) och aberrationer av högre ordningen – som i stor utsträckning påverkar synförmågan i mörker och i gryning/skymning – identifieras korrekt.

Analyserar dina ögon på några sekunder. Lika unikt som ett fingeravtryck.

Mer visuell komfort, ökad säkerhet.

Optimerade och tillpassade med högsta precision.

i.Scription® glas kan optimeras och individualiseras ytterligare för dina ögon under tillverkningsprocessen. Tack vare denna teknik kan man tillverka precisionsglas med optimala korrigerande egenskaper. De ökar den visuella komforten även för den som har mycket svårt att se i mörker, och ger en ökad känsla av säkerhet i dåliga ljusförhållanden. Se själv.

Fullt UV-skydd även i alla klara glas från ZEISS.

Solens UV-strålar finns alltid där. Även en mulen dag. UV-strålning kan vara farligt för ögonen men även för området runt ögonen. Skyddar du alltid dina ögon när du är utomhus? Från och med nu finns fullt UV-skydd i alla glasögonglas från ZEISS!

Speciella egenskaper i glasets filter filtrerar bort den skadliga UV-strålningen och skyddar dina ögon.

Färgskiftande glas. Glasen med integrerat solskydd. Eleganta och praktiska.

Ett par glasögon för alla situationer: dessa färgskiftande glas fungerar även som solglasögon. De mörknar på några få sekunder och blir klara igen efter några minuter. Och självklart erbjuder de 100 % UV-skydd. Text bleibt von Progressives

Repor och smuts har inte en chans. Mer robusta än någonsin.

Högkvalitativa ytbehandlingar gör dina glasögonglas extremt tåliga mot repor eller statiska smutspartiklar. Fördelen: dina glas håller sig rena längre och blir mycket lättare att rengöra. Se bättre och se bättre ut – tack vare vår senaste antireflexbehandling.

5 tips för bättre seende

Dålig syn är en av de allvarligaste säkerhetsriskerna när man kör bil.

1. Dålig syn är en av de allvarligaste säkerhetsriskerna när man kör bil. Som bilförare bör man göra en synundersökning hos en optiker regelbundet, minst vartannat år.

Se till att du diskuterar dina personliga synbehov med din optiker.

2. Se till att du diskuterar dina personliga synbehov med din optiker. Glöm inte att berätta om du kör mycket bil, eller om du har speciella problem med synen när du kör i mörker eller i gryning/skymning. Din optiker kan hjälpa dig.

Använd dina nya glasögon regelbundet

3. Använd dina nya glasögon regelbundet och börja så snart du har fått dem. På så sätt kan du vänja dig vid dem så snabbt som möjligt. Om du inte har vant dig vid dina nya glasögon efter 14 dagar bör du kontakta din optiker igen. Där hjälper man dig gärna.

Om du upplever att dina glasögon sitter nästan, men inte helt perfekt, bör du direkt be din optiker att justera och kontrollera dem, så att du kan utnyttja allt dina glasögon har att erbjuda.

4. Om du upplever att dina glasögon sitter nästan, men inte helt perfekt, bör du direkt be din optiker att justera och kontrollera dem, så att du kan utnyttja allt dina glasögon har att erbjuda.

Det är visserligen bekvämt, men torka inte av glasen med ärmen, tröjan eller en näsduk.

5. Det är visserligen bekvämt, men torka inte av glasen med ärmen, tröjan eller en näsduk. Anledningen är att det finns mikroskopiskt små dammpartiklar som kan repa glasen med tiden. Vi rekommenderar att du rengör dina glasögon med en rengöringsvätska från ZEISS.

Liknande produkter

Min synprofil Fastställ dina personliga synvanor nu och hitta en glasögonlösning som passar just dig.
Hitta en ZEISS-optiker nära dig