Förstorande synhjälpmedel

När glasögon inte räcker

Ibland räcker det helt enkelt inte med glasögon. ZEISS erbjuder ett stort utbud av förstorande synhjälpmedel. De hjälper inte bara personer med synnedsättning genom att förse dem med individuellt anpassade förstoringsglas, förstorings- eller luppglasögon eller handkikare, utan även människor som behöver kunna se pyttesmå detaljer i jobbet, t.ex. tandläkare, juvelerare, kosmetologer eller kirurger. För dessa användningsområden erbjuder ZEISS individuellt anpassade luppglasögon och huvudburna förstoringsglas med eller utan belysningssystem, som möjliggör ett bekvämt, exakt och obehindrat arbete in i minsta detalj.

 • Fördelar för dig

  Fördelar för dig

  Fördelar för glasögonbärare

  Bra seende för vardagsuppgifter och utmaningar

  • Individanpassade synlösningar för personer med synnedsättning, skräddarsydda utifrån personernas synkrav i vardagslivet och den kvarvarande synpotentialen – t.ex. vid synförsämring till följd av sjukdomar i näthinnan som kräver särskilda lösningar som sträcker sig längre än standardglasögon eller kontaktlinser.
  • Individanpassade synhjälpmedel för professionella användare vars avancerade arbeten kräver mer än bara bra syn – som läkare och ingenjörer. Ofta är det bara någon bråkdels millimeter som avgör om man lyckas eller misslyckas.
  • Vårt produktutbud omfattar olika optiska handburna system och sådana som är avsedda att integreras i eller monteras på glasögon – med eller utan belysning.
  • Optimalt seende för alla användare med hjälp av ett förstorande synhjälpmedel.
  • Bekväm användning skräddarsydd för den aktuella situationen.
  • Utmärkt bildkvalitet med ett maximalt synfält.
    
 • Förstorande synhjälpmedel: vem passar de för?

  Översikt över produktserien och dess användningsområden

  För alla användare: förstoringsglas

  VisuCard och förstoringsglas i fickformat

  VisuCard och förstoringsglas i fickformat

  Perfekta för utomhusbruk: små dimensioner gör det möjligt att urskilja även de minsta detaljerna, alltid och överallt. Höga dioptriska styrkor gör VisuCard och fickförstoringsglasen från ZEISS lämpliga för personer som lider av allvarlig synnedsättning.

  Huvudlupp L/LC

  Huvudlupp L/LC

  Med ZEISS huvudluppar har du händerna fria eftersom de enkelt fästs på användarens normala glasögon eller på huvudet med hjälp av ett huvudband. De lämpar sig särskilt väl i situationer som kräver en låg förstoringsgrad.

  Handhållna förstoringsglas

  Handhållna förstoringsglas

  Det döljer sig mycket under ytan på ett handhållet förstoringsglas. Designen på de asfäriska linserna säkerställer en i stor utsträckning distorsionsfri avbildning. Dessutom är storleken på synfälten anpassade till förstoringsglasets respektive dioptriska styrka och ger användaren en utmärkt överblick.

  ZEISS synhjälpmedel för personer med synnedsättning

  Förstorande bifokala glas

  Förstorande bifokala glas

  En högre styrka i den nedre delen av förstoringsglasögonen förvandlar dessa bifokala glasögon till förstorande bifokala glasögon. Glasets avståndsdel gör det möjligt att orientera sig i omgivningen, medan den förstorande delen gör att man kan läsa och arbeta på nära håll. Avancerade och enkla att använda.

  Kikarglasögon

  Kikarglasögon

  Kikarglasögon används för att bättre identifiera föremål som ligger utanför närzonen. Om man sätter på en förstoringsenhet i form av ett clip on-glas förvandlas glasögonen till luppglasögon som kan användas för arbete på nära håll. Fördelen med luppar jämfört med förstoringsglasögon är att arbetsavståndet på nära håll blir avsevärt mycket större.

  Handkikare

  Handkikare

  Handkikare används för att på ett enkelt sätt identifiera detaljer på avstånd och är därför ett viktigt hjälpmedel för att förbättra mobiliteten utomhus. Beroende på modell erbjuder kontinuerlig fokusering från långt avstånd till nära håll mycket flexibla möjligheter för användning, t.ex. för att läsa buss- eller tågtidtabeller och trafikskyltar, eller när man tittar i skyltfönster.

  Förstorande synhjälpmedel för professionella användare

  Luppglasögon

  Luppglasögon

  Kombinationen av optimala optiska och tekniska egenskaper, maximal individualitet och utmärkt användningskomfort är vad som utmärker ZEISS luppglasögon för professionella användare. De är exakt anpassade till användarens personliga behov: i alla system tas hänsyn till eventuella brytningsfel, individuell centreringsdata, nödvändig förstoring och arbetsavstånd.

  Huvudluppar

  Huvudluppar

  Huvudluppar med binokulär luppoptik av Kepler-typ lämpar sig särskilt bra för användare som kräver en extremt hög bildkvalitet och förstoringsgrad. Optiken erbjuds med många olika förstoringsgrader och arbetsavstånd, så att alla användare kan välja en lupp som är specifikt anpassad till de individuella kraven.

  Saphiro² LED-belysning

  Saphiro² LED-belysning

  Saphiro² är ett bärbart och högpresterande LED-belysningssystem som kan användas i kombination med ZEISS luppglasögon och huvudluppar. Synfältet blir jämnt belyst utan skuggor. Det gör det avsevärt mycket enklare att utföra många visuella uppgifter där man måste kunna se alla detaljer exakt.

Dina individuellt tillpassade glas:
Dessa ZEISS-produkter kan vara det bästa valet för dig.

Din ytbehandling: robust, lätt att rengöra och med en utmärkt antireflexbehandling

ZEISS DuraVision® Platinum och Silver

Ytbehandlingar förvandlar plastglas till äkta mästerverk för vardagsbruk. De gör plastglasen hårdare, mer smutsresistenta och enklare att rengöra.

Upptäck vad ZEISS ytbehandlingar i premiumsegmentet kan göra för dig

Dina progressiva glasögon från ZEISS

ZEISS sortiment av progressiva glas

ZEISS sortiment av progressiva glas innehåller fyra kvalitetsnivåer och sju olika typer av teknik, varav vissa är först i sitt slag i världen. Visste du att läsavståndet mellan våra ögon och en smartphone är mycket kortare än när vi läser en bok eller en tidning?

Progressiva glas är äkta optiska mästerverk. Läs mer om ZEISS sortiment av progressiva glas

Tydlig syn hela dagen, varje dag

Glasrengöring från ZEISS

Smutsiga glas är alltid irriterande. Glasen måste rengöras så skonsamt, enkelt och effektivt som möjligt. Därför erbjuder ZEISS ett brett utbud av lösningar för glasrengöring.

En snabb avtorkning eller rengöring på djupet? ZEISS har alltid en passande lösning för att rengöra dina glas

Personlig rådgivning: hitta en ZEISS optiker nära dig

Din ZEISS-optiker berättar om alla möjligheter som erbjuds och hjälper dig gärna att ta fram ditt skräddarsydda förstorande synhjälpmedel. Här hittar du en optiker nära dig.

Relaxed Vision Center och i.Scription återförsäljare

Dela artikeln med dina vänner