Förstorande synhjälpmedel

När glasögon inte räcker

Ibland räcker det helt enkelt inte med glasögon. ZEISS erbjuder ett stort utbud av förstorande synhjälpmedel. De hjälper inte bara personer med synnedsättning genom att förse dem med individuellt anpassade förstoringsglas, förstorings- eller luppglasögon eller handkikare, utan även människor som behöver kunna se pyttesmå detaljer i jobbet, t.ex. tandläkare, juvelerare, kosmetologer eller kirurger. För dessa användningsområden erbjuder ZEISS individuellt anpassade luppglasögon och huvudburna förstoringsglas med eller utan belysningssystem, som möjliggör ett bekvämt, exakt och obehindrat arbete in i minsta detalj.

Fördelar för dig

Bra seende för vardagsuppgifter och utmaningar

  • Individanpassade synlösningar för personer med synnedsättning, skräddarsydda utifrån personernas synkrav i vardagslivet och den kvarvarande synpotentialen – t.ex. vid synförsämring till följd av sjukdomar i näthinnan som kräver särskilda lösningar som sträcker sig längre än standardglasögon eller kontaktlinser.
  • Individanpassade synhjälpmedel för professionella användare vars avancerade arbeten kräver mer än bara bra syn – som läkare och ingenjörer. Ofta är det bara någon bråkdels millimeter som avgör om man lyckas eller misslyckas.
  • Vårt produktutbud omfattar olika optiska handburna system och sådana som är avsedda att integreras i eller monteras på glasögon – med eller utan belysning.
  • Optimalt seende för alla användare med hjälp av ett förstorande synhjälpmedel.
  • Bekväm användning skräddarsydd för den aktuella situationen.
  • Utmärkt bildkvalitet med ett maximalt synfält.

Förstorande synhjälpmedel: vem passar de för?

Översikt över produktserien och dess användningsområden

VisuCard och förstoringsglas i fickformat
VisuCard och förstoringsglas i fickformat

För alla användare: förstoringsglas

VisuCard och förstoringsglas i fickformat

Perfekta för utomhusbruk: små dimensioner gör det möjligt att urskilja även de minsta detaljerna, alltid och överallt. Höga dioptriska styrkor gör VisuCard och fickförstoringsglasen från ZEISS lämpliga för personer som lider av allvarlig synnedsättning.

Huvudlupp L/LC

För alla användare: förstoringsglas

Huvudlupp L/LC

Med ZEISS huvudluppar har du händerna fria eftersom de enkelt fästs på användarens normala glasögon eller på huvudet med hjälp av ett huvudband. De lämpar sig särskilt väl i situationer som kräver en låg förstoringsgrad.
Förstorande bifokala glas

ZEISS synhjälpmedel för personer med synnedsättning

Förstorande bifokala glas

En högre styrka i den nedre delen av förstoringsglasögonen förvandlar dessa bifokala glasögon till förstorande bifokala glasögon. Glasets avståndsdel gör det möjligt att orientera sig i omgivningen, medan den förstorande delen gör att man kan läsa och arbeta på nära håll. Avancerade och enkla att använda.

Kikarglasögon

ZEISS synhjälpmedel för personer med synnedsättning

Kikarglasögon

Kikarglasögon används för att bättre identifiera föremål som ligger utanför närzonen. Om man sätter på en förstoringsenhet i form av ett clip on-glas förvandlas glasögonen till luppglasögon som kan användas för arbete på nära håll. Fördelen med luppar jämfört med förstoringsglasögon är att arbetsavståndet på nära håll blir avsevärt mycket större.

Handkikare

ZEISS synhjälpmedel för personer med synnedsättning

Handkikare

Handkikare används för att på ett enkelt sätt identifiera detaljer på avstånd och är därför ett viktigt hjälpmedel för att förbättra mobiliteten utomhus. Beroende på modell erbjuder kontinuerlig fokusering från långt avstånd till nära håll mycket flexibla möjligheter för användning, t.ex. för att läsa buss- eller tågtidtabeller och trafikskyltar, eller när man tittar i skyltfönster.

Luppglasögon

Förstorande synhjälpmedel för professionella användare

Luppglasögon

Kombinationen av optimala optiska och tekniska egenskaper, maximal individualitet och utmärkt användningskomfort är vad som utmärker ZEISS luppglasögon för professionella användare. De är exakt anpassade till användarens personliga behov: i alla system tas hänsyn till eventuella brytningsfel, individuell centreringsdata, nödvändig förstoring och arbetsavstånd.

Huvudluppar

Förstorande synhjälpmedel för professionella användare

Huvudluppar

Huvudluppar med binokulär luppoptik av Kepler-typ lämpar sig särskilt bra för användare som kräver en extremt hög bildkvalitet och förstoringsgrad. Optiken erbjuds med många olika förstoringsgrader och arbetsavstånd, så att alla användare kan välja en lupp som är specifikt anpassad till de individuella kraven.

Min synprofil Fastställ dina personliga synvanor nu och hitta en glasögonlösning som passar just dig.
Hitta en ZEISS-optiker nära dig