Förstorande synhjälpmedel från ZEISS.

Se saker som varit fördolda.

Ibland räcker inte ett par glasögon för att se optimalt. Förstorande synhjälpmedel kan ge extra hjälp: alltifrån förstoringsglas i vardagen ända till speciallösningar för personer som lider av allvarlig synnedsättning – alltså synskadade – och för professionellt bruk.

Förstorande synhjälpmedel från ZEISS.

Upplev ett optimalt seende med skräddarsydda lösningar i vardagen eller på jobbet.

Förstorande synhjälpmedel från ZEISS hjälper dig att se så bra som möjligt. De är perfekt anpassade för dina ögon, lämpliga för det aktuella användningsområdet och är dessutom bekväma och lätta att använda. De erbjuder också en utmärkt bildkvalitet samtidigt som synfältet förblir maximalt. Förutom våra produkter för vardagsbruk erbjuder vårt omfattande sortiment även förstorande synhjälpmedel som uppfyller kraven från personer med synnedsättning samt lösningar för professionella användare som läkare eller tekniker.

Sök optiker

Hitta en ZEISS-optiker nära dig.

Sök optiker

Hitta en ZEISS-optiker nära dig.

Förstoringsglas: klassikern bland förstorande synhjälpmedel.

Förstoringsglas: klassikern bland förstorande synhjälpmedel.

Optimal synprestanda för alla ändamål.

ZEISS förstorande synhjälpmedel finns i olika versioner: som handhållna förstoringsglas, huvudburna luppar eller förstoringsglas i fickformat för speciella användningsområden eller som du bekvämt kan bära med dig. Samma regel som för glasögon gäller även för förstoringsglas: de måste anpassas till aktuell användare och avsedd användning för att de ska fungera optimalt. Rådgör med din optiker.

För personer med allvarlig synnedsättning.

Individuellt optimerade synhjälpmedel för ökad flexibilitet och högre livskvalitet.

Optimalt stöd i olika situationer och samtidigt perfekt anpassade till dina individuella krav och synbehov: ZEISS omfattande utbud av förstorande synhjälpmedel för personer med synnedsättning erbjuder en rad olika individuella alternativ och lösningar, bland annat förstoringsglasögon, luppglasögon, handkikare eller filterglas för människor som är särskilt känsliga mot spritt ljus eller bländning på grund av sjukdom på näthinnan. Din optiker berättar gärna mer för dig om de olika möjligheterna.

För personer med allvarlig synnedsättning.
Upplev unik visuell klarhet – in i minsta detalj.

Upplev unik visuell klarhet – in i minsta detalj.

Förstorande synhjälpmedel för professionella användare.

För aktiviteter där hög precision krävs av ögonen: ZEISS stora utbud av luppglasögon och huvudburna luppar erbjuder en lämplig lösning för nästintill alla professionella användningsområden. Med eller utan belysning anpassas dessa speciella synhjälpmedel till just din synprofil och arbetsplats. Med ett bekvämt och stort synfält kan användaren identifiera även den minsta detalj.

5 tips om förstorande synhjälpmedel

Om du redan har börjat få problem med synen bör du kontakta din optiker omgående.

1. Om du redan har börjat få problem med synen bör du kontakta din optiker omgående. Ju tidigare synproblem eller ögonsjukdomar diagnostiseras desto bättre kan din läkare hjälpa dig. Typiska symptom är svårigheter att läsa liten text, minskad synskärpa, sämre färgseende, känslighet för bländning, suddig syn eller, mer allmänt, kraftigt begränsad syn.

Vilket synhjälpmedel som är rätt för dig beror på hur allvarlig din synnedsättning är.

2. Vilket synhjälpmedel som är rätt för dig beror på hur allvarlig din synnedsättning är. Ett synhjälpmedel kan skrivas ut av din läkare eller tillpassas av din optiker. Oavsett dina behov är det viktiga att synhjälpmedlet är individuellt anpassat till dig som användare. Endast då kan du se optimalt och uppnå en bra bildkvalitet med maximalt synfält.

Våra ögon är normalt vana vid att alltid fokusera på samma avstånd.

3. Våra ögon är normalt vana vid att alltid fokusera på samma avstånd. Effekten är densamma som när du anstränger en viss muskel under lång tid. Om du följer regeln "20-20-20" så får dina ögon en stunds vila: titta på ett föremål 20 meter bort i 20 sekunder var 20:e minut så kan dina ögon koppla av.

Kom ihåg att allvarliga synnedsättningar kan ha väldigt olika symptom, och det är inte alltid lätt att direkt känna igen eller bedöma dem.

4. Kom ihåg att allvarliga synnedsättningar kan ha väldigt olika symptom, och det är inte alltid lätt att direkt känna igen eller bedöma dem.

Se också till att du tar väl hand om ditt förstorande synhjälpmedel.

5. Se också till att du tar väl hand om ditt förstorande synhjälpmedel. Använd bara lämpliga rengöringsmedel för att rengöra ditt förstorande synhjälpmedel, aldrig en tröja eller en näsduk. Och glöm inte: om du sköter om glasen ordentligt håller ditt förstorande synhjälpmedel längre och du ser bättre.

Liknande produkter

Min synprofil Fastställ dina personliga synvanor nu och hitta en glasögonlösning som passar just dig.
Hitta en ZEISS-optiker nära dig