ZEISS EnergizeMe glasögonglas

Dags att pigga upp dina trötta ögon.

Nyhet!
för kontakt-
linsanvändare

Avkoppling för trötta ögon, mindre ögonstress, klart och tydligt seende: ZEISS EnergizeMe glasögonglas är världens första glasögonglas speciellt designat för kontaktlinsanvändares unika behov.

Allt du behöver för avslappnat seende när du har tagit ut dina kontaktlinser: våra glasögonglas har en ny och innovativ glasdesign speciellt anpassad till kontaktlinsanvändares synvanor i kombination med teknik och ytbehandling optimerade för bra seende i den digitala världen. Glasögon för kontaktlinsanvändare – ge dina ögon en härligt uppfriskad känsla.

ZEISS EnergizeMe.

Det första glasögonglaset gjort för att pigga upp ögonen efter kontaktlinsanvändning.

Nu för tiden har alla kontaktlinsanvändare minst ett par glasögon så att ögonen får koppla av lite efter många timmar med kontaktlinser. Vår omfattande användning av smartphones, surfplattor och liknande utsätter ögonen för ytterligare stress. Men visste du att dessa glasögon klarar mer än så?

När du byter till glasögon efter att ha använt dina kontaktlinser länge känns dina ögon uppfriskade och du ser bekvämare. ZEISS EnergizeMe glasögonglas ger kontaktlinsanvändarna lite mer än bara ett par vanliga glasögon. Glasen är speciellt optimerade för kontaktlinsanvändares synvanor och för bra seende i den digitala världen.

Sök optiker

Hitta en ZEISS-optiker nära dig.

Sök optiker

Hitta en ZEISS-optiker nära dig.

Bekvämt seende och uppfriskade ögon.

Upplev total avkoppling med dessa glasögonglas för alla kontaktlinsanvändare.

Vem har inte upplevt känslan? Efter att ha burit kontaktlinserna under en lång dag är dina ögon trötta och du ser inte lika tydligt som du skulle vilja. Att byta till glasögon är absolut rätt beslut.
Tack vare en speciell glasdesign är ZEISS EnergizeMe glasögonglas speciellt utformade för att ta hänsyn till kontaktlinsanvändares typiska synvanor och gör det lekande lätt att byta till glasögon – samtidigt som dina ögon får ta en liten paus. Upplev verkligt uppfriskade ögon som är redo för allt som komma skall.

9 av 10

testpersoner känner sig uppfriskade och upplever mindre digital ögonstress med
ZEISS EnergizeMe glas1)

Hej då digital ögonstress!

Upplev bekvämt seende när du använder din smartphone, surfplatta eller dator – tack vare innovativ teknik från ZEISS.

Även om vi alla inte är vana digitala användare använder vi digitala enheter i allt större utsträckning. Det har lett till att våra synvanor har förändrats i grunden: läsavståndet är kortare när vi läser på digitala enheter vilket gör att våra ögon växlar extremt ofta mellan att titta på nära håll och på avstånd, och vice versa. Framför allt när vi använder smartphones, surfplattor eller liknande enheter under längre perioder är risken stor att våra ögon blir stressade eller väldigt trötta. ZEISS EnergizeMe glasögonglas för kontaktlinsanvändare är försedda med en speciell teknik som gör det lättare att läsa böcker eller text på alla slags digitala enheter, vilket gör glasen perfekta för att förhindra digital ögonstress.

Hej då digital ögonstress!

Ökad synkomfort i artificiellt ljus.
Bekämpa trötta ögon och digital ögonstress.

Vare sig det är en smartphone, en LED-lampa, en skärm, en TV, en bärbar dator eller en surfplatta: moderna ljuskällor utstrålar mer blått ljus än vi någonsin tidigare har utsatts för. Blått ljus kan vara skadligt och många uppfattar det som obehagligt och stressigt för ögonen. Det påverkar dessutom vår biologiska rytm negativt. Ett speciellt blåljusfilter i glaset kan ge dig ännu bekvämare seende.

Fullt UV-skydd även i alla klara glas från ZEISS.

Solens UV-strålar finns alltid där. Även en mulen dag. UV-strålning kan vara farligt för ögonen men även för området runt ögonen. Skyddar du alltid dina ögon när du är utomhus? Från och med nu finns fullt UV-skydd i alla glasögonglas från ZEISS!

Speciella egenskaper i glasets filter filtrerar bort den skadliga UV-strålningen och skyddar dina ögon.  

Repor och smuts har inte en chans. Mer hållbara än någonsin.

Högkvalitativa ytbehandlingar gör glasen extremt tåliga mot repor eller statiska smutspartiklar. Fördelen: dina glas håller sig rena längre och blir mycket lättare att rengöra. Samma sak gäller för ZEISS EnergizeMe glasögonglas: förutom det speciella blåljusfiltret är de som standard även försedda med en mycket avancerad hårdhetsbehandling och Clean Coat-behandling.

Skräddarsydda för dig och dina synvanor.

En perfekt lösning för alla kontaktlinsanvändare
– även för dem som använder progressiva glas.

ZEISS EnergizeMe glasögonglas för kontaktlinsanvändare erbjuds i tre versioner och är skräddarsydda för den aktuella användarens livsstil och ålder. Din optiker hjälper dig gärna att hitta den lösning som bäst uppfyller dina behov:

För kontaktlinsanvändare i 20- eller tidiga 30-årsåldern finns ZEISS EnergizeMe Single Vision glasögonglas

För kontaktlinsanvändare i 20- eller tidiga 30-årsåldern finns

ZEISS EnergizeMe Single Vision glasögonglas:

ZEISS EnergizeMe Single Vision är glas som är optimalt anpassade till socialt aktiva och vana digitala användare som är mellan 20 och 30 år gamla. De erbjuds som standard med DuraVision BlueProtect-ytbehandling och Digital Inside Technology, vilket gör dem perfekta för unga, avslappnade ögon.

För kontaktlinsanvändare i 30- eller 40-årsåldern erbjuder vi ZEISS EnergizeMe Digital:

För kontaktlinsanvändare i 30- eller 40-årsåldern erbjuder vi

ZEISS EnergizeMe Digital:

ZEISS EnergizeMe Digital glasögonglas passar för glasögon- och kontaktlinsanvändare som är mellan 30 och 40 år gamla. Dessa glas är som standard försedda med DuraVision BlueProtect och Digital Inside Technology vilket ger ett bekvämare och avslappnat seende.

För kontaktlinsanvändare som är 40 år och äldre finns ZEISS EnergizeMe Progressive

För kontaktlinsanvändare som är 40 år och äldre finns

ZEISS EnergizeMe Progressive:

Ett perfekt tillskott för personer som är över 40 och som använder progressiva eller multifokala kontaktlinser. ZEISS EnergizeMe Progressive med DuraVision BlueProtect och Digital Inside Technology – för tydligt, klart seende och avslappnade ögon.

Otroligt tunna och lätta glas. Även i höga styrkor.

Följande tumregel gäller för alla glasögon: ju lättare, desto bättre. Och det gäller inte bara bågen. Högklassiga material och kvalitetskategorier gör det möjligt att tillverka ZEISS enstyrkeglas som är så tunna och lätta som möjligt – även i höga styrkor. Detta ger i sin tur optimal användarkomfort och minimal vikt.

5 Tips för att optimera kontaktlinsanvändares synkomfort

Kontaktlinser och glasögon är ett perfekt team – så länge de passar ihop.

1. Kontaktlinser och glasögon är ett perfekt team – så länge de passar ihop. Många är dock inte medvetna om att deras kontaktlinser måste tillpassas precis lika noga som glasögon, så se till att du gör en synundersökning hos din optiker. Perfekt seende och utmärkt användartolerans – dessa två faktorer är oumbärliga för att få en bättre livskvalitet.

Kontaktlinser bör aldrig användas dygnet runt.

2. Kontaktlinser bör aldrig användas dygnet runt. Ge dina ögon en paus – och lite frisk luft. Experterna rekommenderar att man använder sina kontaktlinser max. åtta timmar i sträck.

Att rengöra dina kontaktlinser varje dag är ett absolut måste!

3. Att rengöra dina kontaktlinser varje dag är ett absolut måste! Använd bara den linsvätska som din optiker rekommenderar för att rengöra, förvara och skölja dina kontaktlinser. Byt ut linsvätskan i ditt kontaktlinsetui varje dag, och byt till ett nytt linsetui var tredje till var sjätte månad.

Se till att du har ett par solglasögon till hands när du använder kontaktlinser

4. Se till att du har ett par solglasögon till hands när du använder kontaktlinser: linser skyddar nämligen inte tillräckligt mot UV-strålning eftersom de bara täcker en del av ögat. Därför bör kontaktlinsanvändare alltid ha ett par bra solglasögon med UVA- och UVB-skydd med sig.

Se till att du vilar ögonen regelbundet under dagens lopp

5. Se till att du vilar ögonen regelbundet under dagens lopp. 20-20-20-regeln kan hjälpa: titta på ett föremål 20 meter bort i 20 sekunder var 20:e minut utan att fokusera.

Liknande produkter

Min synprofil Fastställ dina personliga synvanor nu och hitta en glasögonlösning som passar just dig.
Hitta en ZEISS-optiker nära dig