Glas för oförglömliga stunder och optimalt seende

ZEISS erbjuder fyra kvalitetsnivåer som sträcker sig från traditionellt sfäriska glas till individuellt tillpassade glas.

Progressiva glas måste vara exakt skräddarsydda för dig och dina synvanor. ZEISS sortiment av progressiva glas innehåller fyra kvalitetsnivåer och sju olika typer av teknik, vissa först i sitt slag i världen.

I 30-årsåldern börjar ögonens förmåga att anpassa sig försämras. Ofta märker man inte när det händer. Digital Lenses från ZEISS kan bidra till att minska ögonstressen.

Det är något fascinerande med bilkörning. Men många människor känner osäkerhet och att glasögonen inte riktigt fungerar i besvärliga förhållanden, t.ex. i dåligt väder, på natten eller i skymningen/gryningen.

Den som tillbringar mycket tid varje dag framför en skärm får ofta ont i nacken, ryggen och axlarna. Det beror ofta på att man använder fel sorts glasögon.

Kupade glas som skyddar ögonen från damm, smuts, sol och små partiklar i luften är en optisk utmaning, framför allt i de perifera områdena. Inte för ZEISS.

Med hjälp av ytbehandlingar blir plastglas till mästerverk för vardagsbruk: de blir hårdare och enklare att rengöra, förhindrar reflexer och skyddar glasen.

Om det står ZEISS på utsidan, är det ZEISS-kvalitet på insidan. Läs mer om ZEISS övriga produkter.

Vad gör ZEISS kvalitet så speciell?

Vid första anblicken ser alla glas likadana ut – så hur vet jag att jag får äkta ZEISS-glas?

I över 160 år har Carl Zeiss innovationskraft lämnat sitt avtryck i synens värld

Erfarenhet, matematik och exakt kunskap om bärarens individuella behov är vad som krävs för att ta fram en skräddarsydd lösning

Vill du ha allmän information om glasögon och bra seende?

Läs mer i de här artiklarna.

Klicka här online om det är dags att göra en ny synundersökning.

Många människor runt om i världen har synfel. Om du är orolig för din ögonhälsa är det kanske dags att besöka en optiker som kan hjälpa dig till perfekt syn igen.

Eller: När är bästa tiden för att testa synen?

Glasögon för smala ansikten, glasögon för runda ansikten, glasögon designade speciellt för kvinnor, glasögon med eller utan bågar – vi berättar mer om vilka ansiktsformer som finns och hur du hittar ett par glasögon som är perfekta för just ditt ansikte.

Min synprofil Fastställ dina personliga synvanor nu och hitta en glasögonlösning som passar just dig.
Hitta en ZEISS-optiker nära dig