Använda glasögon på sommaren

10 tips för att njuta av dina glasögon i sommar.

Solglasögon och sommar går hand i hand. Irriterande glasögon eller dålig syn och obekvämt seende är inte roligt. Med några tips från SE BÄTTRE kan du njuta av dina glasögon den här sommaren.

1//

Trendiga solglasögon

Vad tjänar ett par trendiga solglasögon till om man inte ser bekvämt med dem? Vi tycker att slipade solglas är ett måste i sommar. Många optiker har bra erbjudanden när du köper ett andra par glasögon – inklusive ZEISS färgade solglas med en av åtta trendiga DuraVision® Mirror-ytbehandlingar. När du köper solglasögon bör du se till att glasögonen passar ditt ansikte och tillpassas perfekt.

2//

Glasögon av, solglasögon på...

Glasögon av, solglasögon på, solglasögon av, glasögon på ... vad ska man göra med de andra glasögonen? Det kan vara väldigt tröttsamt att hela tiden byta glasögon på sommaren. Därför rekommenderar vi ett par för allt, inklusive 100 % UV-skydd: glasögon med moderna färgskiftande glas är perfekta året runt. Moderna färger och blixtsnabb teknik gör dessutom glasögonen till ett rent nöje att bära.

Intelligenta solglas som går från mörka i svagt ljus, till ännu mörkare i starkare ljus.
Finns i fyra moderna färger – Brown, Grey, Pioneer och Blue.


3//

Lätta plastglas

Sommartid är tid för avkoppling. Tunnare kläder, lättare mat och svalkande drinkar: tunga glas hör helt enkelt inte till. Lätta plastglas är lika coola som ett glas champagne.

ZEISS syntest online Hur väl ser du kontrast och färg? Här kan du kolla din syn snabbt och enkelt!

4//

Fjäderlätta kläder och glasögon

Fjäderlätta kläder och glasögon är en vinnande kombination för avkopplande sommardagar med familj och vänner. Testa dessa hos optikern: kantlösa, titan, lättviktsplast eller bågar med flex-teknik. Möjligheterna är obegränsade.

5//

Glasögon som halkar ner på näsan

Ingen gillar att svettas en varm och fuktig sommardag. Glasögon som halkar ner på näsan, immar igen eller trycker mot näsan kan vara riktigt irriterande. Besök din optiker och justera om dina glasögon!

6//

Kupade sportglasögon

Solen skiner! Ta på dig dina sneakers, hoppa upp på cykeln, spänn musklerna och känn hur det bränner! Men se till att du använder robusta sportglasögon och ser optimalt. För alla glasögonbärare med höga styrkor: det finns glaslösningar för kupade sportglasögon som ger ett tydligt seende även i glasens yttre zoner. Glöm inte att ett pannband eller vissa sporthjälmar kan hålla svetten borta från dina ögon.

7//

Högklassig ytbehandling för hårda, lättskötta och smutsresistenta solglas

Ofta är man lite mindre varsam med sina solglasögon. Man lägger dem i väskan utan fodral, virar in dem i tröjan eller sätter dem på huvudet. Allt detta kan skada glasens ytbehandling. Små repor på glasen kan vara extremt irriterande i solen. En högklassig ytbehandling för hårda, lättskötta och smutsresistenta solglas säkerställer att du kan se klart med dina solglasögon under många år framöver.

8//

Rengöra glasögon

Välj alltid en fuktig rengöringsduk om det finns vattenfläckar, rester av hårspray eller pussmärken från hundvalpen på glasen. Se till att du använder rengöringsdukar speciellt utvecklade för att rengöra glasögon – t.ex. de som ZEISS erbjuder. Dina glasögonglas kommer att tacka dig.

9//

Progressiva glas även i solglasögon

Visste du att man kan få progressiva glas även i solglasögon? En speciell teknik från ZEISS garanterar att du kan sänka blicken för att se på nära håll på precis samma sätt som du gör med dina vanliga glasögon.

10//

Kontaktlinser

Det finns också kontaktlinser med UV-skydd, men se till att du ändå använder solglasögon eftersom kontaktlinser bara täcker en del av hornhinnan!

Images: ©stock.adobe.com

Min synprofil Fastställ dina personliga synvanor nu och hitta en glasögonlösning som passar just dig.
Hitta en ZEISS-optiker nära dig

Vill du läsa mer?

Mörknar snabbt. Ljusnar snabbt: moderna färgskiftande glas Ute i solen såväl som inomhus: bättre seende dygnet runt med ZEISS PhotoFusion färgskiftande glas

Livsstil och mode 16 sep. 2022

Tags: Solglasögon

Färgskiftande glas för bekvämare seende, flexibilitet och skydd 10 tips från SE BÄTTRE: för vem passar slipade färgskiftande glasögonglas från ZEISS, och när används de?

Livsstil och mode 16 sep. 2022

Tags: Solglasögon

Så här tillverkas solglasögon Vilka steg ingår i tillverkningen av solglasögon? Lär dig vilken typ av material som används för att tillverka solglasögon och hur designers ger liv åt sina idéer.

Livsstil och mode 3 juli 2018

Tags: Solglasögon

Historien om när solglasögon mötte mode Varje årtionde har sin egen särpräglade stil.

Livsstil och mode 3 juli 2018

Tags: Solglasögon

Liknande produkter