Livsstil och mode

Använda glasögon på sommaren

10 tips för att njuta av dina glasögon i sommar

16 oktober 2019
  • Använda glasögon på sommaren

Solglasögon och sommar går hand i hand. Irriterande glasögon eller dålig syn och obekvämt seende är inte roligt. Med några tips från SE BÄTTRE kan du njuta av dina glasögon den här sommaren.

Använda glasögon på sommaren

1//

Vad tjänar ett par trendiga solglasögon till om man inte ser bekvämt med dem? Vi tycker att slipade solglas är ett måste i sommar. Många optiker har bra erbjudanden när du köper ett andra par glasögon – inklusive ZEISS färgade solglas med en av åtta trendiga DuraVision®  Mirror-ytbehandlingar. När du köper solglasögon bör du se till att glasögonen passar ditt ansikte och tillpassas perfekt.

Använda glasögon på sommaren

2//

Glasögon av, solglasögon på, solglasögon av, glasögon på ... vad ska man göra med de andra glasögonen? Det kan vara väldigt tröttsamt att hela tiden byta glasögon på sommaren. Därför rekommenderar vi ett par för allt, inklusive 100 % UV-skydd: glasögon med moderna färgskiftande glas är perfekta året runt. Moderna färger och blixtsnabb teknik gör dessutom glasögonen till ett rent nöje att bära.

Använda glasögon på sommaren

3//

Sommartid är tid för avkoppling. Tunnare kläder, lättare mat och svalkande drinkar: tunga glas hör helt enkelt inte till. Lätta plastglas är lika coola som ett glas champagne.

Använda glasögon på sommaren

4//

Fjäderlätta kläder och glasögon är en vinnande kombination för avkopplande sommardagar med familj och vänner. Testa dessa hos optikern: kantlösa, titan, lättviktsplast eller bågar med flex-teknik. Möjligheterna är obegränsade.

Använda glasögon på sommaren

5//

Ingen gillar att svettas en varm och fuktig sommardag. Glasögon som halkar ner på näsan, immar igen eller trycker mot näsan kan vara riktigt irriterande. Besök din optiker och justera om dina glasögon!

Använda glasögon på sommaren

6//

Solen skiner! Ta på dig dina sneakers, hoppa upp på cykeln, spänn musklerna och känn hur det bränner! Men se till att du använder robusta sportglasögon och ser optimalt. För alla glasögonbärare med höga styrkor: det finns glaslösningar för kupade sportglasögon som ger ett tydligt seende även i glasens yttre zoner. Glöm inte att ett pannband eller vissa sporthjälmar kan hålla svetten borta från dina ögon.

Använda glasögon på sommaren

7//

Ofta är man lite mindre varsam med sina solglasögon. Man lägger dem i väskan utan fodral, virar in dem i tröjan eller sätter dem på huvudet. Allt detta kan skada glasens ytbehandling. Små repor på glasen kan vara extremt irriterande i solen. En högklassig ytbehandling för hårda, lättskötta och smutsresistenta solglas säkerställer att du kan se klart med dina solglasögon under många år framöver.

Använda glasögon på sommaren

8//

Välj alltid en fuktig rengöringsduk om det finns vattenfläckar, rester av hårspray eller pussmärken från hundvalpen på glasen. Se till att du använder rengöringsdukar speciellt utvecklade för att rengöra glasögon – t.ex. de som ZEISS erbjuder. Dina glasögonglas kommer att tacka dig.

Använda glasögon på sommaren

9//

Visste du att man kan få progressiva glas även i solglasögon? En speciell teknik från ZEISS garanterar att du kan sänka blicken för att se på nära håll på precis samma sätt som du gör med dina vanliga glasögon.

Använda glasögon på sommaren

10//

Det finns också kontaktlinser med UV-skydd, men se till att du ändå använder solglasögon eftersom kontaktlinser bara täcker en del av hornhinnan!

Images: ©stock.adobe.com


Dela denna artikel