Carl Zeiss Vision – ger dig lite extra varje gång

I över 160 år har Carl Zeiss innovationskraft lämnat sitt avtryck i synens värld

På långt håll och nära inpå – i rymdteleskop till Google Earth-satelliter och elektroniska microskop i forskningslaboratorier; med högsta precision och maximal tillförlitlighet i professionella filmkameror och kameraobjektiv till Nokia-telefoner – innovation löper som en röd tråd genom Carl Zeiss hela historia. Givetvis gäller det även utvecklingen av glasögonteknik, tillverkningsmetoder, mätinstrument och synhjälpmedel.

Många tänker kanske att det ena paret glasögon är det andra likt. Det stämmer inte – i själva verket är det de små detaljerna som mät- och tillverkningsprecision, kvalitetsmaterial, ultramodern teknik och kvalitetskontroller som gör våra glasögon till ett ovärderligt hjälpmedel i olika situationer.

Carl Zeiss har under årens lopp presenterat många innovativa höjdpunkter inom ögonoptik. 1937 uppfann Carl Zeiss det polariserade glaset och företaget tillverkade de första polariserade glasögonglasen 1959.
1983 introducerade Carl Zeiss världens första progressiva glas som gav användaren lika bra syn både på nära håll och på avstånd.

Carl Zeiss var också först i Europa att tillverka plastglas med högt brytningsindex. Den utvecklingen ledde i sin tur till att glasögontillverkarna kunde producera tunnare och lättare glasögon. En annan unik egenskap hos ZEISS-glas är möjligheten att anpassa glasets tjocklek efter bågens design.

Skräddarsydda progressiva glas

År 2000 var Carl Zeiss först ut med progressiva glas som kunde anpassas och tillverkas efter användarens individuella behov. Den nya generationen progressiva glas är ännu bekvämare med extra stora synområden som ger avslappnad syn på både nära håll och avstånd. De skräddarsydda glasen även finns i "korta varianter" för användare som föredrar bågar i de tunnaste modellerna.

År 2007 lanserade företaget ännu en banbrytande produkt - i.Profiler®. Detta instrumentet bygger på ultramodern precisionsteknik och mäter individuella synprofiler. Därmed kan optikern analysera betydligt fler parametrar än tidigare. Utifrån dessa parametrar och det extra syntestet kan ZEISS precisionsglas mätas upp och beräknas med högsta precision.

Carl Zeiss Vision vill skämma bort dina ögon – och ge dig perfekt syn.

Min synprofil Fastställ dina personliga synvanor nu och hitta en glasögonlösning som passar just dig.
Hitta en ZEISS-optiker nära dig

Vill du läsa mer?

Hur hittar man en bra optiker? Vi berättar vad som är viktigt att tänka på – från synundersökningen och hela vägen till de färdiga glasögonen
Checklista för att köpa nya glasögon Glasögon för nära och långa avstånd, progressiva glasögon, sportglasögon, läsglasögon eller glasögon för arbetsplatsen: vad behöver du veta?
Tips vid val av en ögonläkare
Om glasögonen är för snäva. Bästa tipsen för avslappnad syn och perfekt passform. Det finns flera kriterier som är viktiga för optimal syn och passform, vare sig det gäller glasögonens sidor, näsrygg eller själva bågarna.

Liknande produkter