Kunskap om seende

Titta efter Z som i ZEISS när du väljer glas

Vid första anblicken ser alla glas likadana ut – så hur vet jag att jag får äkta ZEISS-glas?

16 oktober 2017
  • Titta efter Z som i ZEISS när du väljer glas

Det är inte svårt för konsumenterna att hitta tillverkarens namn eller varumärke på glasögonbågarna. Glasen saknar däremot en tydlig logotyp. Eller? Alla ZEISS-glas har i själva verket ett Z som identifierar dem som äkta ZEISS-produkter.

Varje ZEISS-glas som lämnar en produktionsanläggning har kontrollerats mycket noggrant och uppfyller garanterat alla Carl Zeiss kvalitetskrav. De bär ZEISS varumärkes-id för att du som kund och din optiker ska kunna skilja dem från andra glas. Med laser graverar vi in ett litet Z i alla ZEISS-glas innan de lämnar laboratoriet. Z-symbolen graveras in i glasets ytskikt genom en beröringsfri process och på ett noggrant utvalt ställe.

Tack vare att lasern arbetar på en våglängd som gör graveringen halvtransparent skymmer den inte användarens sikt. ZEISS kvalitetsmärkning syns bara när du tittar på glaset utifrån, inte när du ser genom det.

Jag ser inte ZEISS "Z" på mina glas. Hur vet jag att jag har ett par äkta ZEISS-glas?

På bifokala, trifokala och progressiva glas placeras ZEISS-graveringen på ett ställe där den fortfarande syns efter att optikern monterat glasen i bågen.

På enkelslipade glas som centreras och tillpassas kan det hända att logotypen döljs när glaset väl monteras i bågen. Men oroa dig inte!

Även om du inte ser logon vet du med säkerhet att din optiker har valt ZEISS-glas.  

Han eller hon ger dig nämligen ett äkthetsintyg som garanterar det.

Vill du veta i detalj vad som skiljer våra glas från andra?

Läs vidare nedan.

Vill du veta i detalj vad som skiljer våra glas från andra
  • Lagen föreskriver att alla glasögon måste ha en CE-märkning. ZEISS-glas är dessutom certifierade enligt DIN EN ISO 9001/2015. Denna certifiering är betydligt mer omfattande än de lagstadgade minimikraven och föreskriver inte bara kvalitetsstandarder som ska uppfyllas av produkten utan också av de anställda. Våra märkesglas tillverkas av utbildad personal. 
  • Hos ZEISS står optisk kvalitet högst upp på prioriteringslistan.
  • Det är vårt viktigaste produktkriterium och din perfekta syn är vår högsta prioritet.
  • Våra interna testspecifikationer omfattar mer än grundkraven.
  • Carl Zeiss Vision garanterar att endast kvalificerade optiker hanterar ZEISS-glas för att säkerställa en obruten kvalitetskedja från oss till dig. 
  • ZEISS tillverkar även specialglas och erbjuder många olika alternativ för individuell anpassning.
  • Tack vare ett brett och balanserat urval av ZEISS-lösningar kan vi erbjuda dig skräddarsydda glas som uppfyller varje individuellt behov.

Dela denna artikel