Livsstil och mode

Kupade, tunna eller färgstarka: ZEISS har alltid ett passande glas!

Moderiktiga bågar & precisionsglas? En utmaning som kräver en stor kunskap om synen

16 oktober 2020

Varje säsong ger världens största modescener oss en fascinerade inblick i vad som är hett i modebranschen. Glasögon är inget undantag. Designers utmanar hela tiden glasögontillverkarna med sina uppfinningsrika skapelser: hur kan de nya stilarnas extravagans kombineras med en optimal synkvalitet? Kupade SPORT-glasögon från ZEISS är det perfekta exemplet på ett optimalt anpassat samspel mellan båge och glas.

Med eller utan styrka, med eller utan färg, standard eller kupade – utbudet av glasögon växer hela tiden. Glasögon för vardagsanvändning, moderiktiga accessoarer och våra semester- och sportmodeller – de finns alla i ett stort designutbud. Alla kan därför hitta rätt modell som passar deras utseende och personliga stil. Möjligheterna är oändliga. Men hur är det med glasen? Är de lika mångsidiga? Vi på ZEISS är experter på dynamiska synlösningar och våra glasögon har en enastående precision och innovation. Dessutom är modeaspekten mycket viktig för oss.

Perfekt båge

Förr associerade man bara kupade modeller med sport- och solglasögon. Så är det inte längre! Så alla ni modefans, lyssna noga: nu är det kupade glasögonbågar som gäller. De dynamiskt formade bågarna används av personer som är ute efter en kombination av design och funktion i toppklass.

Oavsett om det är en designer-, mode- eller sportbåge så har en kupad båge speciella krav på synoptimering och glastillverkning. För att på ett perfekt sätt integrera bärarens personliga styrkor krävs specifik optisk kunskap och ledande teknik för att förhindra de oundvikliga förvrängningar som fysikens lagar obönhörligen ger upphov till – framför allt i glasets perifera områden. För att åtgärda denna situation har ZEISS has utvecklat en innovativ optisk design med som har högsta precision: ZEISS SPORT med kupade bågar. Bågarna finns för progressiva - och enstyrkeglas och ger en maximal synkomfort med mycket kupade bågformer. På tal om bekvämlighet: bågarnas mycket kupade design gör att de ligger närmare ditt ansikte, vilket skyddar ögat från drag när du sportar. Du slipper alltså tårar i ögonen när du är ute och cyklar, väntar tålmodigt på en busshållsplats eller åker en tivoliattraktion. Finns det något bättre sätt att kombinera bekvämlighet och design?

Ju lättare, desto bättre

Lättviktig aluminium och titanbågar är alltid populära. Men vad spelar det för roll hur lätt bågen är om glaset lägger till onödig vikt på dina glasögon? ZEISS har svaret –  tunna precisionsglas som du knappt märker när du har på dem. För att garantera att glasen uppfyller dina dagliga utmaningar rekommenderar ZEISS ytterligare en innovation: tack vare  DuraVision®  Platinum technology  kan ZEISS glas få en speciell ytbehandling. Ytbehandlingen ger en optimal reptålighet och minskar irriterande reflektioner på glasets yta – så att du får en tydlig, perfekt syn under en lång tid!

Digitala specialister

Den digitala världen utsätter våra ögon för speciella utmaningar: ögonen måste hela tiden växla mellan att använda digitala enheter och att titta på avstånd.  När du kommer till en viss ålder kan detta vara ansträngande för ögonen  – även om du inte har behövt progressiva glas tidigare. ZEISS har tagit fram ytterligare en lösning för de ökade kraven som ställs på dina ögon: ZEISS Digital Lenses hjälper dina ögon när du tittar på något från ett kort avstånd (till exempel när du använder din smartphone) och ger samtidigt en tydlig, obegränsad syn på alla andra synavstånd. Detta kan minska ansträningen på ögat avsevärt – och låta dina ögon slappna av mer! Glasen passar perfekt för den digitala åldern.

Färgexperter

Retrobågar är populära idag. Oavsett om de är till för runda,- kattögon- eller pilotbågar så kan färgade glas från ZEISS nya färgsortiment göra dina glasögon helt unika. De färger som finns fokuserar tydligt på aktuella stilar och trender som skapats av modedesigners. Företaget kan också "blanda till" en färg efter dina specifika önskemål. Färgade glas har många fördelar: de kan förbättra kontrasten, minska bländning, dölja rynkor, öka synkomforten och helt enkelt få dig att må bättre. De kompletterar helt enkelt din  övriga stil.

Sol- och bländningsskydd


Dela denna artikel