ZEISS Digital SmartLife-glas

Våra bästa glasögonglas.
För avslappnat seende. För det moderna livet.

En leende man med en ryggsäck över axeln bär ZEISS Digital SmartLife-glasögon och tittar åt sidan.
 • Har du passerat 30 och känner dig trött i ögonen vid dagens slut?
 • Är det jobbigare än tidigare att växla mellan att titta på långt avstånd till nära håll?
 • Vill du se klart och avslappnat på alla avstånd hela dagen lång?

Goda nyheter.

Om du behöver avståndsglasögon och har svårt att fokusera på nära håll behöver du kanske inte progressiva glas än. Kanske behöver dina ögon bara lite hjälp att slappna av. ZEISS Digital Smart Life-glasen är fyllda med teknik som motverkar ögontrötthet och hjälper dig att fokusera hela dagen lång.

Upp. Ner. Långt. Nära. Växla fokus med lätthet.

Att läsa liten text och konstant växla fokus kan vara krävande för ögonen. Om du är runt 35 och äldre har du kanske märkt att ögonen blir trötta och du ser sämre – särskilt mot slutet av dagen. SmartLife®-glasögon från ZEISS är gjorda för att hantera stressen i ett uppkopplat och aktivt liv.

Bekämpa tröttheten.

Glasögon med ZEISS Digital SmartLife-glas som visar synzonerna.

Med stor avståndszon och en speciellt optimerad närzon ger ZEISS Digital SmartLife-glasen dina ögon den extra kraft de behöver för att lättare växla fokus mellan långt avstånd och nära håll.

Skräddarsydd klarhet – i den båge du väljer.

Din båge avgör storleken och formen på dina SmartLife-glas.

Ung kvinna bär tecknade glasögon med mätningar av glasen, som förvandlas från rund form till cat eye-form och vidare till en fyrkantig form samtidigt som måtten anpassas.

Med ZEISS FrameFit® + Technology beräknas synzonerna i dina glasögon exakt – för perfekt klarhet där du behöver den som mest.

Gjorda för
HUR du ser

Gjorda för
HUR du ser

Animerad illustration av en person som rör ögonen och huvudet, tittar genom olika delar av sina SmartLife-glasögon på en smartphone och på olika avstånd i en 3D-modell, följt av hundratals dataljuspunkter som bildar siffran 12.5

Vi har studerat hur människor rör huvudet och ögonen, och var de tittar genom sina glas

 • online

 • offline

 • på alla avstånd

 • hela dagen

ZEISS SmartView 2.0-tekniken har använt dessa uppgifter och anpassat en toppmodern 3D-modellen för att förbättra din syn.

12,5 miljoner datapunkter.

Vi kan kombinera denna enorma mängd information om åldersrelaterade synvanor med dina personliga, anatomiska och fysiologiska uppgifter tack vare ZEISS Intelligence Augmented Design Technology.1 Det gör våra glas Digital SmartLife Individual 3 till de ZEISS-glas som är mest unika för DIG.

Resultaten.4

 • 73 %

  73 % av användarna upplevde att deras ögon var mindre ansträngda vid dagens slut.2

 • 81 %

  81% av användarna upplevde att de såg bekvämt på medelavstånd och nära håll.2

 • 98 %

  98 % av glasögonanvändarna skulle rekommendera ZEISS SmartLife Individual 3-glas till familj och vänner.3

Se skillnaden.

Upplev hur ZEISS Digital SmartLife-glas skiljer sig från konventionella glas som motverkar ögontrötthet.

Smart  syn för  livet

Smart syn för livet.

Din syn förändras i takt med att du blir äldre. Vid någon tidpunkt känner du kanske att du vill växla från digitala till progressiva glas. Hela vårt SmartLife-sortiment innehåller Age Intelligence – för glasoptik anpassad till varje fas i livet. Bli äldre med det bästa från ZEISS.

Ett ansikte som förändras från barn till tonåring och till vuxen.
 • ZEISS SmartLife YOUNG
 • ZEISS SmartLife SINGLE VISION
 • ZEISS SmartLife DIGITAL
 • ZEISS SmartLife PROGRESSIVE

En sammanfattning.

Gör dem ännu smartare.

Glasegenskaper som fulländar dina SmartLife-glas.

Du har valt en utmärkt glasdesign – men du har några val kvar att göra. Dessa faktorer är bra att ta hänsyn till innan du köper nya glasögon.

Dina ögon

Med ZEISS Digital SmartLife används största delen av glaset åt din styrka på avstånd, men en liten "förstärkt" zon i nederkant hjälper dina ögon att växla mellan nära och långt håll. De kan med fördel användas för personer i 30- till 40-årsåldern som kämpar med digital ögontrötthet. Din optiker kan ta reda på om det här glaset är rätt för dig.

Din livsstil

Förutom dina styrkor är SmartLife® designade för HUR du använder dina ögon när du är uppkopplad och på språng. Vi kan anpassa glasen ännu mer till dig med intelligensförstärkning (IA). Prata med din optiker om ZEISS Digital SmartLife Individual.

Ditt ansikte och din båge

För att precisionsanpassa din syn optimeras avstånds- och närzonerna i dina SmartLife Digital-glas baserat på din valda båge. Detta är möjligt tack vare ZEISS FrameFit+ Technology och några mätningar som din optiker gör.

Ögonskydd

Alla SmartLife-glas erbjuder fullt UV-skydd. Dessutom kan du lägga till ZEISS BlueGuard för blåljusskydd, eller PhotoFusion X – för solglasögon och vanliga glasögon i ett. Båda är utmärkta alternativ för ett hektiskt liv fyllt av skärmar.

Tjocklek och vikt

Alla ZEISS SmartLife-glas är designade för att vara tunna och plana. Dessutom kan du välja glasmaterial och index. Dessa faktorer påverkar hur du ser ut och känner dig i dina nya glasögon.

Hållbarhet och skötsel

En valfri ZEISS DuraVision-ytbehandling förstärker glasögonen, gör dem lätta att rengöra och mycket mer. Lägg till de egenskaper som är viktiga för dig.

Har du frågor?

 • På namnet låter det som att de är tänkta för människor som stirrar på skärmar hela dagen. Men egentligen handlar det om en glastyp för människor som har svårt att växla fokus från avstånd till nära håll, och kämpar med symptom på digital ögonstress. Det är ganska vanligt för många över 35. Är du yngre än så och inte har några problem med trötta ögon kan ZEISS Single Vision SmartLife-glas vara ett bättre alternativ för din uppkopplade livsstil. Din optiker kan hjälpa dig att välja rätt.

 • Digitala glas har två korrigerande styrkor. Den största delen av glaset används åt din styrka på avstånd, men en liten "förstärkt" zon är integrerad i nederkant för att hjälpa dina ögon att växla mellan nära och långt håll. De är perfekta om du inte känner dig redo för progressiva glas, men har trötta ögon eller om det är jobbigt att se på nära håll.

 • Ja. ZEISS SmartLife Digital-glasen är ett utmärkt alternativ om du vill ha avslappnade ögon och se bekvämt på alla avstånd och i alla riktningar. Det kan våra användartester intyga: 73 % av användarna upplevde att deras ögon var mindre ansträngda vid dagens slut.2

 • 1

  Intern studie om globalt seende, Carl Zeiss Vision International GmbH, DE, 2020-2021. (opublicerad, tillgängliga uppgifter)

 • 2

  Externt kundacceptanstest för sortimentet av ZEISS SmartLife-glas, n=169 studiedeltagare (SV=48, DIG=39, PAL=82). Aston Optometry School, Aston University, Storbritannien, 2019. (opublicerade, tillgängliga uppgifter)

 • 3

  Kundacceptanstest för sortimentet med ZEISS SmartLife Individual 3-glas, n=128 studiedeltagare i DE, CN, 2022, Carl Zeiss Vision International GmbH. (opublicerade data på fil)

 • 4

  ZEISS SmartLife Individual 3 produkttillgänglighet begränsad till progressiva glas.