Arbetslivet

Glasögon för dig med höga krav – glas och bågar av högsta kvalitet med anpassad synkomfort

Snygga, eleganta och med maximal funktion – du som har höga krav kräver mycket också av dina glasögon.

16 oktober 2019
  • Glasögon för dig med höga krav – glas och bågar av högsta kvalitet med anpassad synkomfort

Först ett snabbt möte vid skrivbordet, sedan kolla e-posten på smarttelefonen, en snabb biltur till flygplatsen, dra en kundpresentation efter två timmars flygresa och så tillbaka igen: vid sidan av mobiltelefonen, den bärbara datorn och portföljen är ofta glasögonen en viktig del av vardagen. Vi vill ge några tips om vad som kan få dina glasögon att ge det intryck du vill.

Naturligt seende på alla avstånd tack vare anpassade progressiva glas

När du har många järn i elden måste du ofta växla mellan att se på nära håll och på mellanavstånd. Du måste omväxlande se på bildskärmen och ett pappersdokument eller på ett dokument och en motpart. Du måste omväxlande se på bildskärmen och ett pappersdokument eller på ett dokument och en motpart. Den nya tekniken från ZEISS gör att närseendet är särskilt anpassningsbart. Ju mer de progressiva glasen anpassas för dig, din syn och dina värden, desto mer flexibla blir dina progressiva glas. Du får maximal synkomfort eftersom seendet blir naturligt och avslappnat genom dina progressiva glas.

Att se bra handlar också om stil

Ta tid på dig när du väljer dina glasögonbågar. Låt optikern hjälpa dig att ta fram bågar som passar din personlighet och hur du vill använda glasögonen. Tänk på att bågarna inte bara ska vara snygga utan också sitta skönt. Glasögonbågar kan också anpassas. Lätta bågar är ofta att föredra. Du kommer trots allt att bära glasögonen varje dag. Bestäm dig för om du vill att dina nya bågar ska uttrycka något eller helt enkelt vara så diskreta som möjligt.

Också själva glasen har stor betydelse för glasögonens utseende. Snygga tunna och ljusa glas som varken förstorar eller förminskar ögat trots höga ordinerade värden finns att få från ZEISS inom i stort sett alla moderna tekniker, hela vägen från ordinerade glas till ytbehandlingar.

Högklassiga ytbehandlingar för medvetna glasögonbärare

Moderna glasbehandlingar gör dina glasögon till en pålitlig partner på arbetet och fritiden. För dig som ofta står i centrum, t.ex. på konferenser, kundmöten eller vid presentationer, är det extra viktigt att ha glas med en riktigt högklassig ytbehandling. Om glasen inte är antireflexbehandlade, kan reflexer och blänk distrahera både dig själv och din publik: först genom att reflexerna speglas mot glaset och stör bäraren, sedan genom reflexerna speglas på glasets framsida och stör dem som tittar på dig.

Livet blir så mycket enklare om du investerar i en högklassig behandling som gör glasögonen antistatiska och smuts- och vattenavstötande. Med hjälp av Clean Coat- och antistatiska behandlingar, som ingår i den förstklassiga LotuTec-behandlingen från ZEISS, blir glasen till exempel både antistatiska och vattenavstötande. Det är den stora fördelen: det blir inte bara större synkomfort utan också enklare att rengöra glasen. Kladdiga fingeravtryck är också lätta att avlägsna.

Se bättre under alla ljusförhållanden

Det är irriterande att behöva växla ofta mellan vanliga glasögon och solglasögon, särskilt när du har mycket annat viktigt att tänka på. Modern teknik med färgskiftande glas, ofta kallat fotokromatiska glas (till exempel ZEISS PhotoFusion X) anpassar sig snabbt mellan mörka och ljusa förhållanden. Under intensiv belysning eller i skarpt solsken blir de lika mörka som vanliga solglasögon, men blir helt ljusa när man kommer inomhus. Vid speciella tillfällen som exempelvis skidåkning, promenader eller bilkörning, är det fortfarande bäst att använda solglasögon, kanske med polariserande glas.


Dela denna artikel