Det rätta glasögonglaset för motorcyklister och förare av cabrioleter

Mera trafiksäkerhet: njut av körningen med rätt glasögonglas

Njutningen av vårens ankomst, som solens första värmande strålar och naturens uppvaknande märks även det ökade antalet av motorcyklar och cabriolet bilar på våra vägar. Visst är det skönt att känna solens värme och känna doften av våren: men utan väl fungerande solglasögon i din cabriolet eller på din motorcykel kan du inte njuta till fullo.

Sol, vind eller stjärnor – om du vill ha maximalt nöje av ditt fordon, är en perfekt anpassad glasögonbåge med glas av högsta kvalitet ett absolute måste. Endast då kan förare skydda sina ögon mot solens skadliga strålning, små insekter och fartvinden.

ZEISS syntest online Hur väl ser du kontrast och färg? Här kan du kolla din syn snabbt och enkelt!

Så, det finns ett par saker att ta hänsyn till när du köper glasögon.

När du letar efter den rätta bågen spelar användbarheten en stor roll. Bågen ska vara lätt ta av och på när du bär hjälm, passa din ansiktsform och sitta väl utan att ge tryckskador. Hos din Optiker finns ett brett sortiment att välja bland.Särskilt för motorcyklister är robusta plastglas och en lätt, flexibel båge med platta, elastiska sidodelar perfekta för att minska risken för skador om olyckan är framme. Nässtycket ska även det vara rörligt för att hjälmen ska kunna bra och bekvämt. För förare av cabriolets finns inga hinder vid val av båge.

Tips för motorcyklister: Det bästa är om din hjälm har glasklart visir. Färgade visir är dessutom förbjudna i en del länder. Fotokromatiska eller självfärgande glas är ett bättre alternativ. För närvarande är “PhotoFusion X” glas. Det är bästa som finns att få. De är belagda med en ljuskänslig yta och ger maximalt skydd. Fördelen med PhotoFusion X: är att de snabbt anpassar sig efter rådande ljusförhållanden så du på detta sätt alltid har ett bekvämt seende – utan störande reflexer. Och : ta med dig hjälmen till din Optiker när du ska välja båge.

Både motorcyklister och cabriolet förare bör ha plastglas. De är hållbarare än glasögonglas av glas – och lättare. Väldigt viktigt är att ha en antireflex coating och, för plastglas en hårdhetsbehandling som skyddar mot repor. Alternativt kan du välja ZEISS glas med inbyggd teknik för maximalt bländskydd polariserande filter. Dessa filter stänger ute störande ljus reflexer från ljusa ytor. Det betyder ökad säkerhet i skarpt solljus, särskilt från en våt vägbana efter ett regn.

Ett av de polariserande glas som erbjuds av ZEISS är SkyPol® konceptet. Dessa glas ger inte bara fördelarna med polarisering utan har även förbättrat färg- och kontraståtergivning.

ZEISS Single Vision Sport glasen är någonting mycket speciellt och exklusivt. Tack vare en speciell teknik, kan glasögonbärare välja exklusiva bågare eller svängda sportsbågar med svängda glas i – med sin egen glaskorrektion – oavsett om det gäller enstyrke eller progressiva glas. Denna state-of-the-art design och tillverkningen av dessa glas erbjuder glasögonbäraren maximal komfort. Detta ger inte bara skydd mot vind, damm och insekter utan betyder också att begränsat synfält och ögondrag nu försvinner. En ytterligare fördel: glasen är mycket lätta och tåliga.

För såväl motorcyklister som förare av en cabriolet är det viktigt att kunna se vad som händer bakom sig och i backspeglarna utan att ständigt behöva vrida på huvudet. Små glasögonglas är därför mindre lämpliga.

Min synprofil Fastställ dina personliga synvanor nu och hitta en glasögonlösning som passar just dig.
Hitta en ZEISS-optiker nära dig

Vill du läsa mer?

Plötsligt ser du mer – även på natten, i gryning och i skymning SE Bättre vid nattblindhet och dåligt mörkerseende tack vare innovativa glas

Bilkörning och mobilitet 24 nov. 2017

Tags:

Vanliga frågor om ZEISS Digital Lenses Vad exakt är ZEISS Digital Lenses?

Bilkörning och mobilitet 16 okt. 2017

Tags:

Lev livet och se bekvämt: Upptäck vårt nya sortiment av glasögonglas för personer i 30- och 40-årsåldern som regelbundet använder digitala enheter ZEISS Digital Lenses fyller glappet mellan enstyrkeglas och progressiva glas!

Bilkörning och mobilitet 16 okt. 2017

Tags:

Bästa glasen för bilkörning – kom säkert dit du ska Anpassade glas för bilkörning gör inte bara körningen mer avkopplande utan ökar även säkerheten betydligt. Men vad ska då du som konsument tänka på när du köper glasögon för bilkörning?

Liknande produkter