Polariserande solglas.
Bekvämt seende utan irriterande bländning.

 • Hur funkar polariserande solglas?

  Hur funkar polariserande solglas?

  Ett måste för skidåkare och vattensportare som dessutom hjälper nästan alla glasögonbärare att se bättre: solglas med polarisationsfilter. Den speciella ytbehandlingen minskar störande reflekterande ljus, t.ex. när solen skiner på fuktiga vägar, snö, vatten eller metallytor. Samtidigt förbättrar en speciell nyans kontrast- och färguppfattningen.

  Resultatet är färre störande reflexer på glasen så att du kan se klart och bekvämt även i kraftigt solljus. Polariserande solglas ökar synkomforten avsevärt för den som är känslig mot bländning, men även vid bilkörning, på stranden, vid idrott eller andra vardagsaktiviteter. Och självklart erbjuder solglas med ZEISS polarisationsfilter 100 % skydd mot UV A- och UV B-strålning.

 • Så här fungerar polarisering.

  Så här fungerar polarisering.

  Loading the player...

  Naturligt ljus rör sig i alla riktningar. Det klassas därför som opolariserat ljus. När ljusstrålarna kommer i kontakt med en reflekterande yta, t.ex. när solljus träffar vatten, snö, en våt väg eller ett glasögonglas, reflekteras det tillbaka och styrs i en viss riktning. Man säger att det polariseras.

  Merparten av detta ljus polariseras vertikalt och är alltså vertikalt orienterat. Ett polarisationsfilter i ett glasögonglas är dock horisontellt orienterat och blockerar därför det reflekterade ljuset. Det innebär att nästan alla reflexer från vatten, våta vägar eller snö elimineras.

 • Andra alternativ

  Extrafunktioner för mer komfort, stil och säkerhet

  Glasögon med färgskiftande glas för alla situationer. Och i rekordhastighet.

  Mer information

  Mer än bara en trendig accessoar. ZEISS glas med antireflexbehandling.

  Mer information

  För optimalt seende: enstyrkeglas från ZEISS.

  Mer information

  Förvandla dina progressiva glasögon till ett par solglasögon som skyddar dina ögon mot bländning och UV-strålning. Individuella lösningar, även för den som använder glasögon för första gången. Skräddarsydda progressiva glas från ZEISS.

  Mer information

  Välj den ytbehandling som passar bäst:

  DuraVision® Platinum – den hårdaste ytbehandling vi på ZEISS någonsin har tillverkat erbjuder maximal reptålighet, optimalt skydd mot damm och en högeffektiv antireflexbehandling.

  Mer information

 • Hitta optiker

  Hitta en ZEISS-optiker nära dig

  Hitta en optiker nära dig. Din optiker ger dig detaljerad information och tar fram ett par solglas helt anpassade efter dina unika synbehov...

  Relaxed Vision Center och i.Scription återförsäljare

Dela artikeln med dina vänner