ENSTYRKEGLAS

ZEISS DriveSafe-glas

Gjorda för bilförare – men inte bara för bilkörning.

 • En man kör bil, med ett litet leende på läpparna. Han använder ZEISS DriveSafe enstyrkeglas.
 • Tillbringar du mycket tid på vägen?
 • Är det jobbigt för dina ögon att köra i mörker?
 • Blir du bländad av mötande trafik och gatubelysning?
Dina drömmars glasögon för bilkörning har kommit. ZEISS DriveSafe enstyrkeglas är designade för att se bekvämt bakom ratten, särskilt vid körning i mörker eller i besvärliga ljusförhållanden. Men du ser klart med dem hela dagen – inte bara i bilen.

Gör dina ögon redo för vägen.

Säkerheten är högsta prioritet varje gång du sätter dig bakom ratten. Du använder säkerhetsbälte, kollar däcken och ser till att allt fungerar som det ska. Men alla vet hur skrämmande det kan vara att köra bil i mörker om man inte ser tydligt.
Vi har utvecklat ZEISS DriveSafe för att göra varje resa till en positiv upplevelse. Men de är lika fantastiska även när du inte sitter i bilen.

Gör dig redo för nattens bländning.

Mötande trafik och gatubelysning gör körning i mörker krävande. För att minska bländningen i mörker reflekterar vår speciella DuraVision® DriveSafe-ytbehandling en stor del av de våglängder som är störande för våra ögon. Dessutom gör den glasen mer reptåliga, hållbara och lätta att rengöra.
Två bilder ur en bilförares perspektiv, i en tunnel med mötande trafik. En bild visar bländning från bilen och belysningen i tunneln, medan den andra bilen visar märkbart mindre bländning.
Två bilder ur en bilförares perspektiv, i en tunnel med mötande trafik. En bild visar bländning från bilen och belysningen i tunneln, medan den andra bilen visar märkbart mindre bländning.

Bekvämt seende i alla lägen.

Gryning, skymning, dimma och regn – och allt däremellan. ZEISS Luminance Design Technology tar hänsyn till din pupillstorlek i kraftigt och svagt ljus, för att säkerställa att dina DriveSafe-glasögon gör vad de ska oavsett väderlek.

Bemästra vägen med ZEISS DriveSafe.

Se vägen framför dig klart och tydligt, och upplev många härliga mil med ZEISS bästa glasögon för bilkörning, som du kan använda hela dagen lång.

Beprövad nöjdhet med ZEISS DriveSafe-glas.

 • 64 %

  ZEISS DriveSafe-glas minskar den uppfattade bländningen med upp till 64 %.1

 • 97 %

  97 % av användarna är mycket nöjda med sina glasögon när de kör bil.2

 • 94 %

  94 % är mycket nöjda med sina ZEISS DriveSafe-glas för andra vardagliga uppgifter.2

En tecknad bild av en sportflaska och bilnycklar bredvid ett foto av ZEISS solglas med grå gradalfärg.

Vill du ha dem som solglasögon?

För extra komfort vid bilkörning dagtid erbjuds ZEISS DriveSafe-glas som tillval med toning och polariseringsfilter, för att begränsa att det ljus som reflekteras från vägen och andra blanka ytor stör din syn. Precis som med klara DriveSafe-glas kan du använda dem även vid andra utomhusäventyr.   

En sammanfattning.

Varför sluta nu?

Låt oss kolla om du har funderat på alla de ingredienser som gör dina ZEISS-glas unika.

Med ZEISS DriveSafe enstyrkeglas har du tänkt på själva glasdesignen, men det kan finnas några fler val att göra.

Dina ögon

ZEISS DriveSafe enstyrkeglas är utmärkta för närsynta bilförare som vill se klart på långt håll. DriveSafe erbjuds även i progressiv design, för mogna ögon som behöver hjälp att växla fokus. Hör med din optiker vilket alternativ som är bäst för dig.

Din livsstil

ZEISS DriveSafe är ett livsstilsglas – optimerat för människor som kör mycket bil, men samtidigt lämpligt för vardagsbruk. Om du inte kör bil så ofta kan du ta en titt på ZEISS SmartLife – vårt mest innovativa alternativ för ett uppkopplat och aktivt liv.

Ditt ansikte och din båge

Du kan få ZEISS DriveSafe enstyrkeglas med vår FaceFit Technology – för ännu bättre syn bakom ratten. Allt som krävs är att din ZEISS-optiker gör några mätningar.

Ögonskydd

Även klara DriveSafe-glas erbjuds som standard med fullt UV-skydd. Lägg till färg och polariseringsfilter om du vill ha ett par högpresterande solglasögon för bilkörning och mycket mer.   

Tjocklek och vikt

ZEISS DriveSafe-glas är gjorda för en bekväm tur. Dessutom kan du få dem i ett material som gör dem tunna och lätta. Och oroa dig inte – de är inte gula som vissa andra bilglasögon på marknaden.

Hållbarhet och skötsel

För att minska känslan av att bli bländad när du kör i mörker levereras varje par klara DriveSafe-glas med en speciell antireflexbehandling. Precis som våra andra ytbehandlingar gör även ZEISS DuraVision DriveSafe dina glasögon reptåliga och lättskötta.

Har du frågor?

 • Du kan försöka att undvika att titta rakt mot mötande strålkastare, justera speglarna och se till att vindrutan är ren. Dessutom är en antireflexbehandling på glasens fram- och baksida ett utmärkt sätt att se bättre i mörker.
  Den speciella DuraVision®-ytbehandlingen på ZEISS DriveSafe-glasen minskar den uppfattade bländningen med upp till 64 %1 – så att det blir mindre ansträngande för dig att köra i mörker.

 • På jakt efter de bästa glasögonen för bilkörning? Då rekommenderar vi så klart ZEISS DriveSafe. Och det här är skälet till det:

  • Optiken i ZEISS DriveSafe-glasen är speciellt optimerad för att se bra i bilen, och för att dina ögon ska kunna skifta fokus dynamiskt när du är ute på vägarna. Men du behöver ändå inte byta glasögon – de här glasen gör att du ser klart hela dagen.
  • De är belagda med en speciell antireflexbehandling som minskar störande bländning i mörker, och tar hänsyn till hur dina ögon reagerar på olika typer av ljus.
  • De finns som solglasögon, men även klara ZEISS DriveSafe-glas erbjuder fullt UV-skydd.
 • Vissa bilglasögon med gula glas eller glas i olika färger påstår sig kunna förbättra kontrastseendet och göra att du ser bättre i mörker. Men varför skulle du byta till gula glasögon, om du kan få klara ZEISS-glas för både bilkörning och resten av vardagen – i ett och samma par?

  ZEISS DriveSafe-glasens optiska design är optimerad för klart seende vid bilkörning i alla typer av ljus, medan vår DuraVision DriveSafe-ytbehandling bidrar till att minska bländningen i mörker. Med diskret blålila reflexer ser du bra ut hela dagen, och känner dig tryggare bakom ratten.

  Och om du vill erbjuds ZEISS DriveSafe-glas även i en rad solglasfärger och polariserande spegelalternativ.   

 • 1

  Resultatet av bländningstestet visade att 64 % av testen med DuraVision DriveSafe-ytbehandling medförde mindre obehaglig bländning jämfört ZEISS premium antireflexbehandling.

 • 2

  Internt användartest med 50 personer (CZV-medarbetare i Tyskland) och externt användartest år 2014 med 60 optiker och konsumenter i Spanien.