ZEISS Enkelslipade SmartLife-glas

Våra bästa glasögonglas.
För ögon fulla av intryck. För ett digitalt liv.

En ung kvinna i en skatepark som bär ZEISS SmartLife enstyrkeglas.
 • Kollar du ofta mobilen när du är ute?
 • Vill du se klart hela vägen ut i glasets kanter?
 • Vad sägs om skräddarsydda glasögon anpassade efter hur DU ser?

Upptäck innovationen från ZEISS.

ZEISS SmartLife-glasen är baserade på omfattande forskning och designade för dina ögon, din ålder och för dig som ständigt är uppkopplad och på språng. De är fullproppade med teknik för den som vill ha förstklassig optik – skräddarsydd för individen.

Sett ur en persons perspektiv som går genom en tecknad stad, där en mobiltelefon dyker upp.

På språng

Sett ur en persons perspektiv som går genom en tecknad stad, där en mobiltelefon dyker upp.

och online på samma gång?

Hjälp dina ögon att hänga med.

ZEISS Single Vision SmartLife-glas med Smart Dynamic Optics gör det lättare för ögonen att växla mellan skärmen och verkliga livet, och mellan nära och långt håll. Upplev knivskarp syn på alla avstånd – även när du är på språng.

Bredda ditt perspektiv.

Vanliga enstyrkeglas hjälper människor att se klart – men oftast genom glasets mitt. Sett till hur vi använder våra ögon i dagens uppkopplade och rörliga värld är detta inte optimalt. Vi behöver ett bra perifert seende.1 ZEISS SmartView-teknik beräknar glasdesignen så att du ser klart i alla riktningar – ända ut i kanterna.

Högteknologiska. Fjäderlätta.

Ett tecknat glas som faller ner som en fjäder

Tack och lov väger tekniken inget. Faktum är att vår teknik gör dina glas ännu tunnare och lättare. Tack vare klar och tunn optik både känner du dig och ser bra ut i dina SmartLife-glas – oavsett dina styrkor.

Gjorda för
HUR du ser.

Gjorda för
HUR du ser.

Animerad illustration av en person som rör ögonen och huvudet, tittar genom olika delar av sina SmartLife-glasögon på en smartphone och på olika avstånd i en 3D-modell, följt av hundratals dataljuspunkter som bildar siffran 12.5

Vi har studerat hur människor rör huvudet och ögonen, och var de tittar genom sina glas

 • online

 • offline

 • på alla avstånd

 • hela dagen

ZEISS SmartView 2.0-tekniken har använt dessa uppgifter och anpassat en toppmodern 3D-modellen för att förbättra din syn.

12,5 miljoner datapunkter.

Vi kan kombinera denna enorma mängd information om åldersrelaterade synvanor med dina personliga, anatomiska och fysiologiska uppgifter tack vare ZEISS Intelligence Augmented Design Technology.2 Det gör våra enkelslipade glas SmartLife Individual 3 till de ZEISS-glas som är mest unika för DIG.

Resultaten.5

 • 88 %

  Upp till 88 % större, klara synfält jämfört med ZEISS sfäriska och asfäriska enstyrkeglas.

 • 94 %

  94 % av användarna upplevde seendet bekvämt för uppgifter på mellanavstånd och på nära håll.3

 • 98 %

  98 % av glasögonanvändarna skulle rekommendera ZEISS SmartLife Individual 3-glas till familj och vänner.4

Se skillnaden.

Upplev hur ZEISS enkelslipade SmartLife-glas skiljer sig från konventionella enstyrkeglas.

Smart  syn för  livet

Smart syn för livet.

I takt med att vi blir äldre förändras våra ögon. Och sättet du använder dina ögon. Vårt SmartLife-sortiment innehåller Age Intelligence – för glasoptik anpassad till varje fas i livet.

Ett ansikte som förändras från barn till tonåring och till vuxen.
 • ZEISS SmartLife YOUNG
 • ZEISS SmartLife SINGLE VISION
 • ZEISS SmartLife DIGITAL
 • ZEISS SmartLife PROGRESSIVE

En sammanfattning.

Gör dem ännu smartare.

Glasegenskaper som fulländar dina SmartLife-glas.

Du har valt en utmärkt glasdesign, men du har några val kvar att göra. Dessa faktorer är bra att ta hänsyn till innan du köper nya glasögon.

Dina ögon

ZEISS Single Vision SmartLife har en optisk styrka för att korrigera synen på nära håll eller på avstånd. Din optiker bör kontrollera om det här glaset är rätt för dig.

Din livsstil

Förutom dina styrkor är SmartLife® designade för HUR du använder dina ögon när du är uppkopplad och på språng. Med intelligensförstärkning (IA) kan vi anpassa glasen ännu mer till dig – fråga din optiker efter ZEISS SmartLife Individual enstyrkeglas.

Ditt ansikte och din båge

Dina glas kan anpassas exakt för att passa din ansiktsanatomi. Detta är möjligt tack vare ZEISS FaceFit Technology och några mätningar som din optiker gör.

Ögonskydd

Alla SmartLife-glas erbjuder fullt UV-skydd. Dessutom kan du lägga till ZEISS BlueGuard för blåljusskydd, eller PhotoFusion X – för solglasögon och vanliga glasögon i ett. Båda är utmärkta alternativ för ett hektiskt liv fyllt av skärmar.

Tjocklek och vikt

Alla ZEISS SmartLife-glas är designade för att vara tunna och plana. Dessutom kan du välja olika glasmaterial och index – det kan påverka hur du ser ut och känner dig i dina nya glasögon.

Hållbarhet och skötsel

En valfri ZEISS DuraVision-ytbehandling förstärker glasögonen, gör dem lätta att rengöra och mycket mer. Lägg till de egenskaper som är viktiga för dig.

Har du frågor?

 • Glasen passar vanligtvis optimalt för människor i 20-årsåldern, men fungerar för alla som har problem med att se på nära håll (hyperopi) ELLER på långt avstånd (myopi). Vårt ZEISS SmartLife-sortiment innehåller utmärkta alternativ för både barn och äldre glasögonanvändare.

 • Ett glas magi ligger i dess design. Till skillnad från de flesta andra enstyrkeglas som säljs runtom i världen har ZEISS SmartLife-glas en s.k. Freeform-design. Det innebär att många aspekter av glasoptiken kan skräddarsys till den enskilda användaren, vilket kan leda till att personen ser bättre genom ett större område i glaset. Baserat på vetenskaplig forskning om människors synvanor är glasen dessutom optimerade för att passa perfekt till dagens uppkopplade och rörliga livsstil, och för att hjälpa ögon som konstant växlar fokus.

 • Det tycker vi definitivt. Standardläsglasögon är ett prisvärt och bekvämt val, men de är inte specifikt utvecklade för just dig. ZEISS SmartLife läsglasögon kan skräddarsys till just ditt önskade läsavstånd – för ett naturligt och bekvämt seende på nära håll.

 • 1

  Dynamic gaze study - Changes in gaze behavior through digital devices. ZEISS Vision Science Lab, Institute for Ophthalmic Research, University of Tuebingen, 2019. Tillgängliga uppgifter.

 • 2

  Intern studie om globalt seende, Carl Zeiss Vision International GmbH, DE, 2020-2021. (opublicerad, tillgängliga uppgifter)

 • 3

  Externt kundacceptanstest för sortimentet av ZEISS SmartLife-glas, n=169 studiedeltagare (SV=48, DIG=39, PAL=82). Aston Optometry School, Aston University, Storbritannien, 2019. (opublicerade, tillgängliga uppgifter)

 • 4

  Kundacceptanstest för sortimentet med ZEISS SmartLife Individual 3-glas, n=128 studiedeltagare i DE, CN, 2022, Carl Zeiss Vision International GmbH. (opublicerade data på fil)

 • 5

  ZEISS SmartLife Individual 3 produkttillgänglighet begränsad till progressiva glas.