Förebygga rynkor

Använd solglasögon!

Vad ser du i ansiktet hos en väderbiten sjöfarare? Svaret är givet – de djupa fårorna runt ögonen. Han använder aldrig solglasögon under alla timmar på däck i gassande sol. Om du inte vill ha samma åldersrynkor gör du klokt i att skydda dina ögon mot solen.

Att ligga i solen är avslappnande och njutbart. Det gör gott för sinne, kropp och själ. Solen har lindrande egenskaper och ger dig dessutom en fint brun färg.

För att kunna njuta obehindrat av solen ska du inte glömma att skydda dina ögon med solglasögon. Det är ingen bra idé att utsätta ett oskyddat ansikte för direkt solljus och UV-strålar. Du kan bränna dig, riskerar skador på näthinnan och lägger grunden för rynkor. Tyvärr glömmer många just ögonpartiet när de smörjer sig med solkräm.

För mycket sol torkar ut den tunna och känsliga huden runt ögonen och gör den ännu tunnare. Först märker du bara små rynkor i ögonvrån. Med tiden utvecklas de till allt djupare rynkor. Våra ögon har en naturlig skyddsreflex som gör att vi kniper ihop dem när vi utsätts för alltför starkt ljus – och följden blir rynkor. Bra solglasögon ger ett snabbt och direkt skydd.

Ta vara på möjligheten att förebygga rynkor och välj ut ett par snygga solglasögon med UV-skydd hos din optiker. Dina ögon och din hud kommer att tacka dig.

Min synprofil Fastställ dina personliga synvanor nu och hitta en glasögonlösning som passar just dig.
Hitta en ZEISS-optiker nära dig

Vill du läsa mer?

Mörknar snabbt. Ljusnar snabbt: moderna färgskiftande glas Ute i solen såväl som inomhus: bättre seende dygnet runt med ZEISS PhotoFusion färgskiftande glas

Livsstil och mode 16 sep. 2022

Tags: Solglasögon

Färgskiftande glas för bekvämare seende, flexibilitet och skydd 10 tips från SE BÄTTRE: för vem passar slipade färgskiftande glasögonglas från ZEISS, och när används de?

Livsstil och mode 16 sep. 2022

Tags: Solglasögon

Så här tillverkas solglasögon Vilka steg ingår i tillverkningen av solglasögon? Lär dig vilken typ av material som används för att tillverka solglasögon och hur designers ger liv åt sina idéer.

Livsstil och mode 3 juli 2018

Tags: Solglasögon

Historien om när solglasögon mötte mode Varje årtionde har sin egen särpräglade stil.

Livsstil och mode 3 juli 2018

Tags: Solglasögon

Liknande produkter