Förebygga rynkor

Använd solglasögon!

Vad ser du i ansiktet hos en väderbiten sjöfarare? Svaret är givet – de djupa fårorna runt ögonen. Han använder aldrig solglasögon under alla timmar på däck i gassande sol. Om du inte vill ha samma åldersrynkor gör du klokt i att skydda dina ögon mot solen.

Att ligga i solen är avslappnande och njutbart. Det gör gott för sinne, kropp och själ. Solen har lindrande egenskaper och ger dig dessutom en fint brun färg.

För att kunna njuta obehindrat av solen ska du inte glömma att skydda dina ögon med solglasögon. Det är ingen bra idé att utsätta ett oskyddat ansikte för direkt solljus och UV-strålar. Du kan bränna dig, riskerar skador på näthinnan och lägger grunden för rynkor. Tyvärr glömmer många just ögonpartiet när de smörjer sig med solkräm.

För mycket sol torkar ut den tunna och känsliga huden runt ögonen och gör den ännu tunnare. Först märker du bara små rynkor i ögonvrån. Med tiden utvecklas de till allt djupare rynkor. Våra ögon har en naturlig skyddsreflex som gör att vi kniper ihop dem när vi utsätts för alltför starkt ljus – och följden blir rynkor. Bra solglasögon ger ett snabbt och direkt skydd.

Ta vara på möjligheten att förebygga rynkor och välj ut ett par snygga solglasögon med UV-skydd hos din optiker. Dina ögon och din hud kommer att tacka dig.

Min synprofil Fastställ dina personliga synvanor nu och hitta en glasögonlösning som passar just dig.
Hitta en ZEISS-optiker nära dig

Vill du läsa mer?

Så här tillverkas solglasögon Vilka steg ingår i tillverkningen av solglasögon? Lär dig vilken typ av material som används för att tillverka solglasögon och hur designers ger liv åt sina idéer.

Livsstil och mode 2018-jul-03

Tags: Solglasögon

Historien om när solglasögon mötte mode Varje årtionde har sin egen särpräglade stil.

Livsstil och mode 2018-jul-03

Tags: Solglasögon

Mörknar snabbt. Ljusnar snabbt. Färgskiftande glas från ZEISS Ute i solen såväl som inomhus: se bättre dygnet runt med PhotoFusion färgskiftande glas från ZEISS

Livsstil och mode 2017-nov-24

Tags: Solglasögon

Använda glasögon på sommaren 10 tips för att njuta av dina glasögon i sommar.

Livsstil och mode 2017-okt-16

Tags: Solglasögon

Liknande produkter