Livsstil och mode

Supertunna, superlätta, supersyn

Optimerad tjocklek ger ännu bättre glasögonglas – se bättre och se bättre ut.

17 oktober 2021
  •  Supertunna, superlätta, supersyn

Människor som är på jakt efter nya glasögon vill inte bara ha en snygg modell – de vill också ha hög användarkomfort. Plastglas är anledningen till att moderna glasögon knappt väger något alls. De efterlämnar inga fula märken på näsan och användaren måste inte stå ut med smärtsam huvudvärk som beror på tunga glas. Utvecklingen går snabbt framåt och här kommer nästa goda nyhet! En metod för att optimera glasets mittjocklek som gör det möjligt att producera ännu tunnare glas – utan att tumma ett uns på kvaliteten.

Glasögonglas som var fönstertjocka – den tiden är lyckligtvis förbi. Utvecklingen på det optiska området går hela tiden framåt tack vare en datorstödd process som kallas OPTIMA. Med denna process kan de synliga kanterna och glastjockleken reduceras till gränsen för det tekniskt möjliga.

Den goda nyheten – med OPTIMA kan glasögonglas göras ännu tunnare eftersom de beräknas exakt efter bågens form.

De största fördelen med tjockleksoptimering är att glaset kan slipas tunnare över hela ytan. Det görs givetvis utan att dioptrivärdet eller prismaeffekten påverkas. De optimerade glasen skiljer sig från traditionella glas i ett viktigt avseende – de tillverkas inte som rårunda utan ungefär i den form som det färdiga glaset ska ha. Därmed kan det slipas exakt så tjockt eller tunt som krävs för glasbearbetningen.

Följande nyckelfaktorer spelar in:

  • Glasets form och storlek
  • Glasbearbetning för glasögon med hela bågar, kolfiberbågar eller båglösa modeller
  • Centreringsvärden
  • Glasmaterial
  • Dioptrivärde och prismaeffekt
  • Typ av glas (enkelslipat, bifokalt, trifokalt eller progressivt)

OPTIMA är en fantastisk lösning om tjockleken kan reduceras med minst 0,5 mm med den aktuella bågen och tillhörande centreringsvärden. Vid varje OPTIMA-beställning bedömer OPTIMA kundservice först om det här målet kan nås.


Dela denna artikel