Bilkörning och mobilitet

Lev livet och se bekvämt: Upptäck vårt nya sortiment av glasögonglas för personer i 30- och 40-årsåldern som regelbundet använder digitala enheter

ZEISS Digital Lenses fyller glappet mellan enstyrkeglas och progressiva glas!

16 oktober 2020
  • Lev livet och se bekvämt: Upptäck vårt nya sortiment av glasögonglas för personer i 30- och 40-årsåldern som regelbundet använder digitala enheter

Det är svårt att föreställa sig livet utan alla digitala enheter och verktygen och informationen de förser oss med – alltifrån att kolla mailen på resan, statusuppdatera på Facebook, kolla vädret och tågtiderna eller skicka en bild till någon. Men det är inte bara vår förmåga att vara tillgängliga överallt och hela tiden som har genomgått en slags revolution – även vår syn har förändrats.

Våra ögon växlar konstant mellan att titta på nära håll till mellanavstånd och långt håll. Många som är i 30- och 40-årsåldern och ofta använder smartphones eller läsplattor märker att de har irriterade, ansträngda och trötta ögon allt oftare. Vår syn börjar försämras och våra ögon blir allt mer stressade – precis som vi blir.

Men inte behöver jag progressiva glas redan?!?

Friska och aktiva människor i 30- eller 40-årsåldern känner sig ofta inte redo att börja använda progressiva glas, och det behöver de inte heller göra. ZEISS har nämligen utvecklat en serie av glasögonglas som är speciellt utvecklade för synbehoven hos 30- och 40-åringar som använder digitala enheter. Vare sig du aldrig tidigare har använt glasögon, eller om du bara byter från ett par enstyrkeglas erbjuder ZEISS Digital Lenses bekväm syn på nära håll och mellanavstånd i kombination med perfekt synskärpa på alla synavstånd. ZEISS Digital Lenses kan hjälpa personer som lider av ögontrötthet att utveckla en smartare och bekvämare syn, och att klara av de utmaningar de varje dag ställs inför.

Enkla att vänja sig vid – och till ett rimligt pris

ZEISS produktutvecklare inriktade sig specifikt på synbehoven hos människor som ofta tillbringar lång tid framför mobilen eller läsplattan och tog speciellt hänsyn till deras kropps- och huvudhållning, avståndet mellan ögon och enhet, och hur de konstant växlar mellan att fokusera på olika avstånd.

Tanken var att skapa glasögonglas som erbjöd bekvämt och avslappnat seende hela dagen lång. Man tog fram en ny glasdesign som är mer än ett enkelslipat glas, men ändå långt ifrån ett progressivt glas. Målet var inte bara att erbjuda bekvämt seende utan även att användaren skulle kunna vänja sig vid glaset direkt och få perfekt synskärpa på alla avstånd – och det till ett rimligt och bra pris. Och de lyckades.

Så kan ZEISS Digital Lenses hjälpa dig

  • ZEISS Digital Lenses ger en avslappnad syn och utmärkt synskärpa när du använder din smartphone eller läsplatta genom att göra det enklare för ögonen att fokusera.
  • Bekväm syn på nära håll gör att ögonmusklerna slappnar av samtidigt som de kan fokusera skarpt.
  • Man vänjer sig snabbt och enkelt vid glasen och även ett otränat öga anpassar sig lätt.
  • ZEISS Digital Lenses passar i alla situationer som du ställs inför under en vanlig dag – och du slipper hålla på och byta glasögon hela tiden.

Gör vårt digitala ögonstresstest

Ibland inser vi inte hur mycket vi anstränger våra ögon under en vanligt dag. Vi växlar hela tiden mellan att titta på nära håll (i böcker, på mobilen), mellanavstånd (navigationssystem, datorer) och på långt avstånd (bilkörning) – och våra ögon anpassar sig konstant till de ändrade förutsättningarna.

När vi blir äldre förlorar linserna i ögonen och ögonmusklerna gradvis sin elasticitet vilket leder till att ögats förmåga att automatiskt fokusera tydligt vid olika avstånd minskar. Ögat blir ansträngt och utmattat vilket är negativt för både oss och för våra ögon.

Om du gör ett digitalt ögonstresstest hos din ZEISS-optiker kan du få reda på hur stressade dina ögon redan är, och vad du kan göra åt det.


Dela denna artikel