Arbetslivet

Bättre syn på jobbet

Med ZEISS nya arbetsplatsglas får du ett mer avslappnat seende, oavsett om du arbetar vid ett skrivbord, sitter framför en dator, läser eller är ute på kundbesök.

16 oktober 2020
  • Bättre syn på jobbet

Modern teknik styr våra liv och gör det enklare, både i hemmet och på jobbet. Vi ägnar en stor del av vår tid åt att använda högteknologiska apparater och skärmar. De gör oss snabbare och mer produktiva. Om vi vill kunna behålla koncentrationen under lång tid när vi använder datorer, smartphones, surfplattor eller andra apparater på jobbet behöver vi se bra på nära håll och mellanavstånd. Detta synfält, mellan en halv och fyra meter, är det som vi oftast använder i vardagen. Läsglasögon och till och med sofistikerade progressiva glas är inte det bästa valet för detta synavstånd. Har du funderat på att använda glasögon som är särskilt utformade för just ditt arbete?

För många människor snurrar arbetsdagarna på allt snabbare och blir allt mer varierade. Datorer och andra apparater spelar en viktig roll på arbetsplatsen. Det innebär att vi måste kunna vara produktiva under en lång tid. Vårt seende spelar en avgörande roll här, särskilt när vi arbetar framför datorer och skärmar. Våra ögon måste klara av att se på nära håll eller mellanavstånd under många timmar varje dag.

Kanske använder du redan läsglasögon eller progressiva glas på jobbet. Dock visar vårt exempel att du kan få en väldigt onaturlig hållning med den här typen av glasögon.

Läsglasögon på jobbet:

Läsglasögon på jobbet:

Läsglasögon är perfekta för mycket korta avstånd. För att kunna se text och bilder bra flyttar du dig automatiskt närmare skärmen. När du gör det får du dålig hållning. Det kan leda till spänningar i nacken och ryggen.

Moderna progressiva glas på jobbet:

Moderna progressiva glas på jobbet:

Med progressiva glas kan du se på alla avstånd. Genom glasens nedre del kan du se föremål på nära håll. När du arbetar framför en skärm tittar du genom mittendelen av glasen. För att kunna se tydligt genom den delen av glasen måste du lyfta på huvudet. Om du sitter så en längre tid kan det skapa spänningar i nacke och axlar.

ZEISS nya arbetsplatsglas för ett mer avslappnat seende.

ZEISS nya arbetsplatsglas för ett mer avslappnat seende.

ZEISS nya arbetsplatsglas är avsedda för just dina behov och ger dig en avslappnad hållning. Med dessa glas får du ett stort synfält från nära håll till mellanavstånd (mellan en halv meter och fyra meter). Det innebär att du kan se och jobba på bästa sätt i just det synfält som arbetet kräver. Huvud och nacke får en naturlig och avslappnad hållning under hela dagen.

Se bättre med ZEISS arbetsplatsglas i tre skräddarsydda versioner:

Tack vare teknik som Carl Zeiss Vision har utvecklat för att kunna fastställa det maximala mellanavståndet (Maximum Intermediate Distance = M.I.D.) kan ZEISS arbetsplatsglas justeras så att de passar glasögonbärarens unika synavståndsbehov. Vi erbjuder allt från versioner med attraktiva priser till speciallösningar som är skräddarsydda för mycket exakta behov. Glasögonglasen tillverkas baserat på det maximala avstånd som glasögonbäraren måste kunna se på till vardags på arbetsplatsen. Detta så kallade M.I.D.-värde är det avstånd i rummet som användaren måste kunna se klart och tydligt på.

Det finns fyra olika versioner:

  • Arbetsplatsglas ”Nära”:  I den här utformningen är avståndet som användaren måste kunna se klart och tydligt på fastställt till två meter. Den här versionen är perfekt för människor som arbetar framför datorn eller läser mycket.
  • Arbetsplatsglas ”Rum”:  Det maximala avståndet för de här glasögonen är fastställt till fyra meter, så att användaren kan se på läsavstånd upp till mellanavstånd. Versionen ”Room” är avsedd för människor som till exempel arbetar mycket med kunder och samtidigt arbetar framför en skärm.
  • NYHET – Arbetsplatsglas ”Bok”:  “Bok” fokuserar på läsområdet med ett maximalt synavstånd på 1 meter. Jämfört med traditionella läsglasögon, som vanligtvis är utformade för ett fast och individuellt läsavstånd, erbjuder ”Bok” ett väsentligt större skärpedjup för en mer avslappnad läsning.
  • Arbetsplatsglas ”Individuellt”:  Denna version skräddarsys efter glasögonbärarens unika behov. Det optimala maximala synavståndet i rummet fastställs med stor precision för glasögonbäraren. Dessutom används användarens centreringsinformation, arbetsavstånd på nära håll och glasögondata vid tillverkning av glasögonglasen.
  • ZEISS arbetsplatsglas, precis som progressiva och enkelslipade glas, finns att få i olika designer hos din ZEISS-optiker (arbetsplatsglas Plus, arbetsplatsglas Superb och arbetsplatsglas Individual) samt med olika material och funktioner.

 ZEISS arbetsplatsglas är inte bara till för jobbet

ZEISS arbetsplatsglas är inte bara till för jobbet

ZEISS arbetsplatsglas hjälper dig också att se bättre på fritiden, oavsett om du läser, tittar på TV, lagar mat, surfar på nätet, chattar online eller spelar något instrument. Din optiker hjälper dig gärna att välja den bästa lösningen bland ZEISS utbud av arbetsplatsglas.


Dela denna artikel