Tips på presenter till glasögonbärare

Från det perfekta fodralet till trendiga accessoarer: våra presenttips innehåller garanterat den perfekta gåvan till alla glasögonbärare

Oavsett om det är till jul, födelsedagen, jubiléet, som en liten belöning till barnen eller som present vid ett speciellt tillfälle – det finns gott om tillfällen och möjligheter att ge en gåva till någon som använder glasögon. Men vilket glasögonfodral är rätt? Och hur känner man igen en bra ultraljudsrengörare? Visste du hur stort utbudet av tillbehör faktiskt är? SE BÄTTRE berättar mer om gåvor som får alla glasögonanvändare att le.

Ett bra fodral är som ett kassaskåp för glasögon – fast snyggare

Ett bra fodral är något som alla glasögonbärare behöver. Vill du ha ett skräddarsytt fodral helt i din stil? Med tryck eller gravering med ett kärleksfullt budskap, eller mottagarens initialer, kan ett glasögonfodral förvandlas från ett vardagsföremål till en genomtänkt och personlig gåva.

Det finns också ett enormt utbud av färger, former och material så att alla enkelt hittar det perfekta fodralet. Alltifrån lättviktsfodral av filt, läder, bomull eller silke, till extrahårda fodral av t.ex. dyrbart trä eller metall. Det finns också fodral med speciella fästklämmor för att fästa fodralet i kläderna, eller självhäftande glasögonfodral med en tejpremsa som man kan sätta där man vill, t.ex. i bilen, och sedan öppna fodralet med en knapptryckning. Då kan man ta ut och lägga tillbaka glasögonen enkelt och bekvämt.

Oavsett vilken stil du väljer bör du se till att insidan av fodralet är tillräckligt vadderad på båda sidorna. Det gör att glasögonen är optimalt skyddade mot stötar. Det finns också speciella fodral för sportglasögon med extra utrymme för tillbehör, eller vid behov vattentäta fodral.

Tips för att välja rätt storlek på glasögonfodral: vi rekommenderar att man mäter noga, framför allt när det gäller glasögonbågar som är lite större när de har fällts ihop – för lite utrymme i fodralet kan skada glasögonen.

ZEISS syntest online Hur väl ser du kontrast och färg? Här kan du kolla din syn snabbt och enkelt!

Toppmodern teknik för att förhindra smuts: ett ultraljudsbad håller glasen rena och passar inte bara för dem som inte gillar att rengöra glasögonen

Lägg bara i glasögonen i badet för perfekt rena bågar och glas utan ränder på ett kick. Ultraljudsvågorna inuti rengöringsapparaten skapar skonsamma vibrationer som effektivt löser upp smuts och avlagringar. Fördelen är att ultraljudsvågorna även rengör ställen som är omöjliga att komma åt med en putsduk. Ultraljudsbad är bekväma att använda och ger utmärkta resultat. Dessutom har tester visat att man kan köpa högkvalitativa apparater från ledande tillverkare för bara 400 kr och uppåt. Tips: det finns produkter som säljs som ultraljudsrengörare men som bara använder vibrationer. När du köper en apparat bör du säkerställa att rengöringen sker med ultraljudsteknik (se förpackningen), eftersom det bara är då resultatet blir optimalt. En praktisk gåva till alla glasögonbärare, framför allt i kombination med ett kompakt rengöringsset att ha med på resan. Visste du att ett ultraljudsbad även kan användas för att rengöra smycken och klockor?

Se bättre och se bättre ut – trendiga accessoarer som gör vardagen lite lättare för glasögonanvändare

Det finns andra hjälpmedel för att se bättre, till exempel läsförstoringsglas och läslampor, solskyddsclip som snabbt fästs på glasögonen och alla typer av eleganta och moderiktiga tillbehör. Pins och klämmor i olika design fungerar som ett praktiskt vardagshjälpmedel med vilka du kan fästa dina glasögon säkert och bekvämt på jackan, skärpet eller blusen, men kan också användas som brosch eller accessoar för att lägga till en trendig touch till din outfit. Kedjor till glasögon finns också i ett enormt utbud. Principen bakom dem är enkel och praktisk: i änden av varje tillbehör finns en liten ring där du hänger de hopfällda glasögonen i skalmen. Det innebär att glasögonen hänger säkert mot kroppen när du inte använder dem och att du enkelt kan ta på dem igen. Det är praktiskt för oss som gärna läser i sängen med läsglasögon, eller på jobbet om man behöver ta av sig glasögonen ofta.

Tips: glasögonremmar tillverkade av speciella material (t.ex. neopren) är perfekta vid sport eftersom de gör att glasögonen alltid sitter säkert och inte halkar ner om man svettas.

En perfekt gåva till glasögonbärare som gillar att promenera eller resa är ett speciellt teleskop med vilken de kan uppleva naturen och omgivningen i minsta detalj. De är enkla att använda eftersom teleskop för glasögonanvändare kan justeras exakt utifrån ägarens syn och dessutom användas med eller utan glasögonen på.

Ultimat bländskydd för vinter- eller sommarsol. Ett par bra solglasögon skyddar ögonen oavsett årstid.

När det gäller solskydd finns ett stort utbud av presenter till glasögonanvändare oavsett årstid. Slipade solglasögon ger ett bekvämt seende och extra säkerhet vid t.ex. bilkörning eller skidåkning, precis som färgade solskyddsclips som fästs på ett par vanliga glasögon. De kan vara en optimal lösning om personen inte vill bära runt på ett extra par glasögon. Utbudet av solglasögon är enormt för alla stilar och smaker – alltifrån klassiskt eleganta eller sportiga till trendiga. Mångfalden av modeller och möjligheter täcker alla tänkbara krav.

Min synprofil Fastställ dina personliga synvanor nu och hitta en glasögonlösning som passar just dig.
Hitta en ZEISS-optiker nära dig

Vill du läsa mer?

Mörknar snabbt. Ljusnar snabbt: moderna färgskiftande glas Ute i solen såväl som inomhus: bättre seende dygnet runt med ZEISS PhotoFusion färgskiftande glas

Livsstil och mode 16 sep. 2022

Tags: Solglasögon

Färgskiftande glas för bekvämare seende, flexibilitet och skydd 10 tips från SE BÄTTRE: för vem passar slipade färgskiftande glasögonglas från ZEISS, och när används de?

Livsstil och mode 16 sep. 2022

Tags: Solglasögon

Så här tillverkas solglasögon Vilka steg ingår i tillverkningen av solglasögon? Lär dig vilken typ av material som används för att tillverka solglasögon och hur designers ger liv åt sina idéer.

Livsstil och mode 3 juli 2018

Tags: Solglasögon

Historien om när solglasögon mötte mode Varje årtionde har sin egen särpräglade stil.

Livsstil och mode 3 juli 2018

Tags: Solglasögon

Liknande produkter