Allt inom bekvämt synhåll vid datorn

Vill du veta hur speciella läsglasögon/multifokala glas kan underlätta ditt arbete?

Läsglasögon är sällan idealiska för skrivbordsarbete. Du kan visserligen läsa dokument utan problem, men känner knappt igen kollegan som kommer in genom dörren. Viktiga möten kan bli riktigt ansträngande om du hela tiden måste flytta blicken mellan papperen på bordet och personen du pratar med. Så vilka glasögon passar bäst för datoranvändare som lider av ålderssynthet?

Datorn har blivit vår ständiga följeslagare i vardagen och allt arbete framför skärmen är påfrestande för ögonen.

Vi sitter ofta på helspänn framför datorn och låter sällan ögonen vila. Följden kan bli spänningar i nacken, huvudvärk och röda och rinnande ögon. Personer som lider av ålderssynthet, ett tillstånd som påverkar både när- och avståndsseendet, måste dessutom välja rätt glasögon för att kunna arbeta på ett mer avslappnat sätt.


Vilka glasögon kan göra jobbet? Många människor sätter instinktivt på sina läsglasögon när de ska arbeta framför datorn. Plötsligt öppnas dörren och en kollega kommer in med en fråga. Här stör glasögonen avståndsseendet och personen en bit bort syns otydligt. I det läget tvingas du titta över glasögonbågen och spänner dig ännu mer.


Vanliga multifokala glas är inte heller ett optimalt alternativ. De ger visserligen tydligt seende på olika avstånd, men synfältet i när- och mellanområdet är begränsat och långa timmar framför datorn tröttar ut ögonen. Så vad är lösningen?


Tala med din optiker om möjligheten att använda förstärkta glasögon med multifokala glas. De är en smart speciallösning för datoranvändare som låter dig se tydligt både på nära håll och i mellanområdet. Kombinationen av läsglasögon och multifokala glas täcker alla synbehov vid skrivbordsarbete.

Se bättre på kontoret

Fördelar med förstärkta läsglasögon:

  • Stort och stabilt närområde.
  • Större och mer harmoniska synfält i mellanområdet.
  • Övergångarna mellan fälten utformas så att du kan hålla huvudet och kroppen i en bekväm position.
  • Ökad komfort både i arbetet och när glasögonen används som komplement till dina multifokala glas, t.ex. vid aktiviteter som matlagning eller handarbete.

 

Fördelar med multifokala glas vid datorarbete:

  • Extremt stort synfält i mellanområdet och på nära håll.
  • Lika klart seende i hela rummet på upp till fyra meters håll..
  • Bättre överblick utan ansträngande huvudrörelser.
  • Perfekt lösning för såväl datorarbete som handarbete och andra favoritaktiviteter.

Dina ögon kommer att tacka dig – och du kan sköta alla kontorsgöromål på ett mer avslappnat sätt.

ZEISS syntest online Hur väl ser du kontrast och färg? Här kan du kolla din syn snabbt och enkelt!

Här är ytterligare några tips för en bättre arbetsmiljö

Genom att sitta bra framför datorn och placera skärm, tangentbord och dokument på ett lämpligt avstånd avlastar du ögonen och skapar en ergonomisk arbetsmiljö. Ett par handtag eller en ny stol kan ofta göra arbetet mindre påfrestande.

Se till att din skärm har högsta möjliga upplösning och bildstabilitet. Justera även bildinställningarna så att bilder visas tydligt och kontrastrikt och anpassa textstorleken så du kan läsa den utan ansträngning.

Ett tips! Låt dina ögon vila emellanåt om du sitter framför datorn hela dagen. Titta runt i rummet eller ut genom fönstret och massera ögonen lite lätt för att pigga upp dem. Vi hoppas att dessa små tips ska hjälpa dig att hålla ögonen i form och önskar dig god arbetslust!

 

Min synprofil Fastställ dina personliga synvanor nu och hitta en glasögonlösning som passar just dig.
Hitta en ZEISS-optiker nära dig

Vill du läsa mer?

ZEISS arbetsplatsglas – den perfekta lösningen för synen på jobbet. SE BÄTTRE intervjuar dr Arne Ohlendorf och Monique Welscher om utvecklingen av ZEISS nya glas för arbetsplatsen

Arbetslivet 16 okt. 2017

Tags: Arbetsplatsglas

Glasögon för dig med höga krav – glas och bågar av högsta kvalitet med anpassad synkomfort Snygga, eleganta och med maximal funktion – du som har höga krav kräver mycket också av dina glasögon.

Arbetslivet 16 okt. 2017

Tags: Arbetsplatsglas

Glasögon för piloter – perfekt syn även ovan molnen Både yrkespiloter och amatörflygare måste kunna se tydligt med sina glasögon även vid extrema ljus- och väderförhållanden.

Arbetslivet 16 okt. 2017

Tags: Arbetsplatsglas

Bättre syn på jobbet Med ZEISS nya arbetsplatsglas får du ett mer avslappnat seende, oavsett om du arbetar vid ett skrivbord, sitter framför en dator, läser eller är ute på kundbesök.

Arbetslivet 16 okt. 2017

Tags: Arbetsplatsglas

Liknande produkter