Enstyrkeglas

Från prisvärt till toppklass

Är du helt nöjd med dina glasögon? Vare sig du behöver glasögon för att läsa eller se bra på långt håll är exakt tillpassade enstyrkeglas helt avgörande. ZEISS erbjuder fyra kvalitetsnivåer som sträcker sig från traditionellt sfäriska glas till helt individanpassade glas. Med modern teknik kan ZEISS tillverka unikt tunna och lätta glas, även för höga styrkor. Tillsammans med din optiker kan du skräddarsy dina nya glas så att de uppfyller dina personliga behov.

 • Fördelar för dig

  Fördelar för dig

  Fördelar för glasögonbärare

  Enstyrkeglas som uppfyller alla behov

  • ZEISS enstyrkeglas erbjuds i fyra kvalitetsnivåer som är specifikt inriktade på dina synbehov.
  • Optimerad glasstyrka även för högre styrkor för lättanvända, bekväma och snygga glasögon.
  • Robusta och tåliga och därför perfekta för sportglasögon och för barnglasögon.
  • Bättre mörkerseende: ZEISS progressiva glas kan även beställas med i.Scription®-tekniken – för ännu bättre kontrastseende och intensivare färger.
  • Ytbehandlingar och extrafunktioner kan beställas separat, till exempel vår högklassiga ytbehandling DuraVision Platinum®, tonade glas eller färgskiftande glas med PhotoFusion.

   

 • Enstyrkeglas: vilka passar till vilken användare?

  Vilken kvalitetsklass bör man välja?

  Tydligt seende, vackert utseende och hög bekvämlighet

  Enstyrkeglas är glas med endast en dioptrisk styrka. Beroende på din styrka finns olika glasmaterial för att säkerställa att du alltid kan välja de tunnaste och lättaste glasen.

   

  1// ZEISS Single Vision Sph: ett traditionellt glas

  ZEISS Single Vision Sph är ett sfäriskt glas med punktuellt precis optisk avbildning. Suddigheten i kanterna kan minimeras för att erbjuda en hög visuell kvalitet. Detta glas erbjuds både i plast och i glas och kan användas för både låga och höga styrkor för att se bättre på långt håll eller för läsglasögon. Moderna tillverkningsmetoder gör det möjligt att tillverka dessa unikt lätta glas. Enstyrkeglas av plast kan minska glasögonens vikt med upp till 40 procent jämfört med plastglas.

  2// ZEISS Single Vision AS: glaset för ett vackrare utseende

  Tjocka glas - nej tack! Tack vare ZEISS Single Vision AS-glasens rotationssymmetriska och asfäriska frontyta kännetecknas de av en flackare kurvatur och mycket god optisk avbildning. De lämpar sig särskilt för användare med höga styrkor. Glasen som kan tillverkas är upp till 20 procent lättare och tunnare och har en avsevärt mycket flackare kurvatur för ett vackrare utseende.

  3// ZEISS Single Vision Superb: mer frihet för dina ögon

  Freeform-teknik är det magiska ordet som gör dessa glas så speciella – och som ger dig en kristallklar syn. Hela glasytan är optimerad punkt för punkt för att du ska kunna njuta av ett optimalt seende. Glöm förvrängningar i kanterna – det tillhör det förgångna! Alla ZEISS Single Vision Superb-glas är utvecklade och tillverkade för den enskilda användaren och dennes styrkor, både när det gäller sfär, cylinder, axelläge, prisma och prismabas. Resultatet: bättre och bekvämare seende för dig.

  4// ZEISS Single Vision Individual: för exakt anpassad syn

  Går det att uppnå en ännu högre grad av individualisering? Ja. I ZEISS Single Vision Individual-glasen är ännu fler av användarens personliga parametrar införlivade. Dessutom tas hänsyn till kraftigare personliga synfel. Detta är möjligt tack vare vågfrontsteknik som gör att glasets yta kan optimeras för att ge dig ett optimalt seende. Alla parametrar som din optiker mäter används vid tillverkningen av glaset med hjälp av Freeform-teknik. ZEISS Single Vision Individual garanterar en unik grad av användartolerans. Det finns helt enkelt inget bättre sätt att anpassa glasen perfekt utifrån varje individs behov!

 • Teknik

  Så här gör vi våra glas tunnare och lättare

Dina individuellt tillpassade glas:
Dessa ZEISS-produkter kan vara det bästa valet för dig.

Din ytbehandling: robust, lätt att rengöra och med en utmärkt antireflexbehandling

ZEISS DuraVision ® Platinum och Silver

Ytbehandlingar förvandlar plastglas till äkta mästerverk för vardagsbruk. De gör plastglasen hårdare, mer smutsresistenta och enklare att rengöra.

Upptäck vad ZEISS ytbehandlingar i premiumsegmentet kan göra för dig

Om du jobbar framför datorn hela dagarna är det hög tid att hitta en ny lösning för dina ögon.

DuraVision ® BlueProtect

Idag utsätts vi för mer blått ljus än någonsin tidigare på grund av moderna ljuskällor som t.ex. LED-belysning och den strålning som olika typer av skärmar avger. Vissa tycker att det blåljus som utstrålas av belysning och skärmar känns obekvämt och gör dem trötta.

Så här fungerar DuraVision BlueProtect

Tydlig syn hela dagen, varje dag

Glasrengöring från ZEISS

Smutsiga glas är alltid irriterande. Glasen måste rengöras så skonsamt, enkelt och effektivt som möjligt. Därför erbjuder ZEISS ett brett utbud av lösningar för glasrengöring.

En snabb avtorkning eller rengöring på djupet? ZEISS har alltid en passande lösning för att rengöra dina glas

Hittar du inte rätt produkt för dig?

Använder du ofta digitala enheter?

ZEISS Digital Lenses

Vem kunde ha trott det? Det har visat sig att vi i genomsnitt tittar på vår telefon eller någon annan mobil enhet upp till 80 gånger om dagen! Att snabbt växla mellan att titta på nära håll och på långt avstånd innebär en stor utmaning för våra ögon.

Läs mer om digital ögonstress och hur rätt glas kan hjälpa dig

Kör du mycket bil?

ZEISS DriveSafe

Många människor känner osäkerhet och att glasögonen inte riktigt fungerar vid bilkörning i besvärliga förhållanden, till exempel i dåligt väder, på natten eller i skymningen/gryningen.

Läs mer om glas som är optimerade för bilkörning och som passar för vardagsbruk

Personlig rådgivning: hitta en ZEISS optiker nära dig

Din ZEISS-optiker berättar om alla alternativ som erbjuds och hjälper dig gärna att ta fram ett par enstyrkeglas som passar dig perfekt. Här hittar du en optiker nära dig.

Relaxed Vision Center och i.Scription återförsäljare

Dela artikeln med dina vänner