Enstyrkeglas

Från prisvärt till toppklass

Är du helt nöjd med dina glasögon? Vare sig du behöver glasögon för att läsa eller se bra på långt håll är exakt tillpassade enstyrkeglas helt avgörande. ZEISS erbjuder fyra kvalitetsnivåer som sträcker sig från traditionellt sfäriska glas till helt individanpassade glas. Med modern teknik kan ZEISS tillverka unikt tunna och lätta glas, även för höga styrkor. Tillsammans med din optiker kan du skräddarsy dina nya glas så att de uppfyller dina personliga behov.

Fördelar för dig

Enstyrkeglas som uppfyller alla behov

  • ZEISS enstyrkeglas erbjuds i fyra kvalitetsnivåer som är specifikt inriktade på dina synbehov.
  • Optimerad glasstyrka även för högre styrkor för lättanvända, bekväma och snygga glasögon.
  • Robusta och tåliga och därför perfekta för sportglasögon och för barnglasögon.
  • Bättre mörkerseende: ZEISS progressiva glas kan även beställas med i.Scription®-tekniken – för ännu bättre kontrastseende och intensivare färger.
  • Ytbehandlingar och extrafunktioner kan beställas separat, till exempel vår högklassiga ytbehandling DuraVision Platinum®, tonade glas eller färgskiftande glas med PhotoFusion.

Vilken kvalitetsklass bör man välja?

Tydligt seende, vackert utseende och hög bekvämlighet

Enstyrkeglas är glas med endast en dioptrisk styrka. Beroende på din styrka finns olika glasmaterial för att säkerställa att du alltid kan välja de tunnaste och lättaste glasen.

ZEISS Single Vision Sph: ett traditionellt glas

1// ZEISS Single Vision Sph:

ett traditionellt glas

ZEISS Single Vision Sph är ett sfäriskt glas med punktuellt precis optisk avbildning. Suddigheten i kanterna kan minimeras för att erbjuda en hög visuell kvalitet. Detta glas erbjuds både i plast och i glas och kan användas för både låga och höga styrkor för att se bättre på långt håll eller för läsglasögon. Moderna tillverkningsmetoder gör det möjligt att tillverka dessa unikt lätta glas. Enstyrkeglas av plast kan minska glasögonens vikt med upp till 40 procent jämfört med plastglas.

ZEISS Single Vision AS: glaset för ett vackrare utseende

2// ZEISS Single Vision AS:

glaset för ett vackrare utseende

Tjocka glas - nej tack! Tack vare ZEISS Single Vision AS-glasens rotationssymmetriska och asfäriska frontyta kännetecknas de av en flackare kurvatur och mycket god optisk avbildning. De lämpar sig särskilt för användare med höga styrkor. Glasen som kan tillverkas är upp till 20 procent lättare och tunnare och har en avsevärt mycket flackare kurvatur för ett vackrare utseende.

ZEISS Single Vision Superb: mer frihet för dina ögon

3// ZEISS Single Vision Superb:

mer frihet för dina ögon

Freeform-teknik är det magiska ordet som gör dessa glas så speciella – och som ger dig en kristallklar syn. Hela glasytan är optimerad punkt för punkt för att du ska kunna njuta av ett optimalt seende. Glöm förvrängningar i kanterna – det tillhör det förgångna! Alla ZEISS Single Vision Superb-glas är utvecklade och tillverkade för den enskilda användaren och dennes styrkor, både när det gäller sfär, cylinder, axelläge, prisma och prismabas. Resultatet: bättre och bekvämare seende för dig.

ZEISS Single Vision Individual: för exakt anpassad syn

4// ZEISS Single Vision Individual:

för exakt anpassad syn

Går det att uppnå en ännu högre grad av individualisering? Ja. I ZEISS Single Vision Individual-glasen är ännu fler av användarens personliga parametrar införlivade. Dessutom tas hänsyn till kraftigare personliga synfel. Detta är möjligt tack vare vågfrontsteknik som gör att glasets yta kan optimeras för att ge dig ett optimalt seende. Alla parametrar som din optiker mäter används vid tillverkningen av glaset med hjälp av Freeform-teknik. ZEISS Single Vision Individual garanterar en unik grad av användartolerans. Det finns helt enkelt inget bättre sätt att anpassa glasen perfekt utifrån varje individs behov!

Så här gör vi våra glas tunnare och lättare

1.5

0%

1.5

0%

1.6

20%

1.6

20%

1.7

35%

1.67

40%

1.9

40%

1.74

50%
Min synprofil Fastställ dina personliga synvanor nu och hitta en glasögonlösning som passar just dig.
Hitta en ZEISS-optiker nära dig