ZEISS Enkelslipade SmartLife Young-glas

Våra bästa glasögonglas för barn och tonåringar.
För ögon som växer. För det moderna livet.

En ung pojke tittar upp mot en något äldre pojke, båda bär enkelslipade ZEISS SmartLife Young-glasögon
 • På jakt efter receptbelagda glasögon till ditt barn? Eller är du tonåring och kollar runt lite själv?
 • Vill du ha de bästa glasögonen för barn vars ögon, anatomi och livsstil utvecklas och förändras?
 • Vill du hålla ditt barns ögon och glasögon skyddade?

Då har du kommit rätt.

ZEISS Smart Life Young-glas är speciellt utvecklade för unga glasögonbärare och för att erbjuda bättre optisk prestanda jämfört med glas designade för vuxna.

Tillverkade för ansikten i förändring.

Ett barns anatomi förändras hela tiden. Ett barns ögon och ansikten har andra proportioner än en vuxens. Detta – och de mindre bågarna – påverkar hur glasen sitter framför ögonen. Det kan påverka hur bra barnet ser.

Ena halvan av en tonårspojkes ansikte bredvid den andra halvan av en yngre pojkes ansikte. Bilden växlar till den yngre pojkens hela porträtt, där en skanning av ansiktet och bågen visas

ZEISS Dynamic AgeFit Technology tar hänsyn till de åldersspecifika faktorerna för barns ansikten och bågar – så att alla unga glasögonbärare kan se perfekt.

Tillverkade för ögon under utveckling.

I ZEISS Luminance Design 2.0-tekniken anpassas varje SmartLife Young-glas genom att ta hänsyn till den snabba ökningen av pupilldiametern i åldern 6 till 19 år.

Tillverkade för en digital livsstil.

Ung flicka som ritar på en surfplatta

Nuförtiden tillbringar barn och tonåringar mycket tid online, och det är viktigt att ta hand om deras ögon. De tittar på skärmar på ett annat avstånd än vuxna – men så har de ju också kortare armar.

Tonåringar kanske behöver glasögon när de idrottar eller pluggar. Men deras synvanor utvecklas också utifrån deras sociala vanor.

ZEISS SmartView 2.0-tekniken matchar glasen med barnets åldersrelaterade synbehov. Då kan barnet fokusera på vad som är viktigt just nu i livet.

Resultatet.

ZEISS SmartLife Young glas erbjuder ett upp till 60 % bredare synfält där barnet ser tydligt på en surfplatta, jämfört med våra enkelslipade lagerglas som är designade för vuxna.

Se skillnaden.

Upplev hur ZEISS SmartLife Young-glas skiljer sig från konventionella enkelslipade glasögon.

Komplett skydd för barns ögon och glasögon.

En ung flicka med glasögon ligger på sin skateboard.

SmartLife Young-glasen har alltid fullt UV-skydd. Och är du på jakt efter blåljusglasögon för ditt barn hittar du det med.

Dessutom kan du lägga till hållbara ytbehandlingar, eller få glasen som solglas. Så bara lugn – de här glasögonen klarar av ett vilt barnliv.

Smart  syn för  livet

En smart vision för ditt liv

Våra ögon förändras i takt med att vi blir äldre. Som tur är finns ZEISS SmartLife inte bara för barn och tonåringar. Vårt SmartLife-sortiment innehåller Age Intelligence – så att glasögonanvändare kan växa upp och bli gamla med de bästa glasen ZEISS har att erbjuda.

Ett ansikte som förändras från barn till tonåring och till vuxen.
 • ZEISS SmartLife YOUNG
 • ZEISS SmartLife SINGLE VISION
 • ZEISS SmartLife DIGITAL
 • ZEISS SmartLife PROGRESSIVE

En sammanfattning.

Gör dem ännu smartare.

Dessa glasegenskaper funkar bra med SmartLife Young.

Du har valt ett glas designat speciellt för barn och tonåringar – men du har några val kvar att göra. Låt oss ta en titt.

Dina ögon

ZEISS SmartLife Young är designade speciellt för unga ögon som behöver hjälp med att se bra på nära eller långt håll.

Din livsstil

ZEISS SmartLife Young är skräddarsydda för barns liv och allt de gör online och offline.

Ditt ansikte och din båge

Dynamic AgeFit Technology anpassar SmartLife Young-glasdesignen till barnens mindre ansikten och bågar.

Tjocklek och vikt

Barn ska inte behöva tyngas ner av tjocka och tunga glasögon. Få SmartLife Young-glasen i ett tunt och lätt material – du väljer. Fråga din optiker.

Hållbarhet och skötsel

Ytbehandling ZEISS DuraVision Kids är ett hållbart alternativ som är lätt att rengöra och som klarar det mesta. För tonåringar som är måna om sitt utseende är DuraVision® Platinum det estetiskt mest tilltalande valet – utan störande reflexer som förstör deras selfies.

Har du frågor?

 • I korthet är SmartLife Young-glasen designade speciellt för barn och tonåringar som är antingen närsynta eller översynta. Dynamic AgeFit Technology anpassar SmartLife Young-glasdesignen till barnens mindre ansikten och bågar. ZEISS Luminance Design-tekniken tar hänsyn till hur pupilldiametern ökar i åldern 6 till 19. Smart Dynamic Optics säkerställer att glasögonen passar barnens dynamiska synbehov.

 • Självklart skulle vi säga våra SmartLife-glas. Tack vare en rad olika tekniker inklusive Age Intelligence är de våra bästa vardagsglas för alla – inklusive för barn och tonåringar. Optiken i ZEISS SmartLife Young är optimerad för den yngre generationen.

 • Om du märker att ditt barn kisar, klagar på huvudvärk eller smärta i ögonen, har svårt att koncentrera sig eller sitter onaturligt när han eller hon använder ögonen är det viktigt att besöka en optiker och göra en komplett synundersökning. Man bör undersöka barnets ögon minst vartannat år. Vi hjälper dig gärna att hitta en pålitlig ZEISS-återförsäljare i närheten som kan ta en ordentlig titt. Om du vill få en uppfattning om hur bra ditt barn ser innan ni går till optikern, kan ni prova vårt snabba och enkla Syntest online – det är helt kostnadsfritt.

 • Vi vet att det kan vara lite knivigt, och vi har inte alla svar. Vi rekommenderar att man som förälder pratar med sitt barn om de positiva aspekterna av glasögon. Framställ dem som en trendig accessoar med superkrafter som hjälper barnet att se bra och prestera på topp. Involvera barnet i köpprocessen, och gör valet av båge till en upplevelse. Vi kan berätta att 81 % av de som använder ZEISS SmartLife vänjer sig vid glasen på bara en dag.1 Det är övertygande fakta som kan imponera på även riktigt envisa barn.

 • Besök en optiker där du kan få svar på alla frågor du och ditt barn eller tonåring kan tänkas ha. Det är alltid en god idé att ringa innan, så att optikern kan avsätta den tid som krävs för dig. Vill du ha en rekommendation? Hitta en pålitlig ZEISS-återförsäljare i din närhet.

 • 1

  Externt kundacceptanstest för sortimentet med ZEISS SmartLife glasögonglas, n=182 vuxna studiedeltagare. Aston Optometry School, Aston University, Storbritannien, 2019. (opublicerade, tillgängliga uppgifter)