Enstyrkeglas

– de vanligaste glasögonglasen.

Nyhet!
Fullt UV-skydd även
i klara glas

Upplev ett perfekt seende på nära håll eller på långt avstånd. ZEISS enstyrkeglas är den bästa lösningen för både närsynta och översynta användare. Glasen anpassas till bäraren och är optimerade för att ge ett optimalt seende även i glasens perifera områden. Dessutom är de tunna och vackra.

Enstyrkeglas från ZEISS.

Upplev utmärkt användarkomfort.

Perfekt i dina första glasögon, i barnglasögon eller för standardglasögon för vardagsbruk: ZEISS enstyrkeglas används både för att se bra på långt håll och för att läsa – de vanligaste anledningarna till att folk använder glasögon. Vad är skillnaden? Med läsglasögon optimeras enstyrkeglasen för bra seende på nära håll och anpassas efter användarens vanliga läsavstånd. Dessa glas är inte bara perfekta när man läser böcker, utan även för att läsa mindre text på en smartphone eller en surfplatta. Översynta användare ser oftast suddigt på nära håll, och ibland när de tittar på längre avstånd.

Denna översynthet beror på att bilden fokuseras bakom näthinnan, vilket gör den suddig. När det gäller närsynthet visas istället föremål på avstånd suddigt, eftersom ett närsynt öga fokuserar bilden framför näthinnan istället för på den. Ett perfekt tillpassat par avståndsglas kan hjälpa dig att se tydligt när du tittar på föremål som är långt borta.

Sök optiker

Hitta en ZEISS-optiker nära dig.

Sök optiker

Hitta en ZEISS-optiker nära dig.

Kort tillvänjningstid, utmärkt visuell skärpa. Du märker nästan inte att du har på dig glasögonen.

ZEISS enstyrkeglas kan tillpassas av optikern för att passa användarens synbehov och läsvanor perfekt.

Kompromisslöst precisa glas – läsglas eller avståndsglas – som garanterar en utmärkt användartolerans och en snabb tillvänjning.

Optimerade för bra seende, även i de perifera områdena.

Upplev kristallklar syn.

ZEISS enstyrkeglas kan anpassas till användarens unika synvanor och till olika synförmågor för att uppfylla specifika krav, även vid kraftigare styrkor eller vid andra typer av synfel (t.ex. astigmatism eller tillhörande skelning). Detta säkerställer en unik visuell kvalitet tack vare att man kan förhindra störande suddiga områden eller förvrängningar i det perifera området.

Standarddesign Individuell design
Standarddesign
Individuell design

Otroligt tunna och lätta glas. Även i höga styrkor.

Följande tumregel gäller för alla glasögon: ju lättare, desto bättre. Och det gäller inte bara bågen. Högklassiga material och kvalitetskategorier gör det möjligt att tillverka ZEISS enstyrkeglas som är så tunna och lätta som möjligt – även i höga styrkor. Detta ger i sin tur optimal användarkomfort och minimal vikt.

ZEISS SmartLife Lenses
All-day clear and comfortable vision. Hantera alla dagliga utmaningar som dina ögon ställs inför med ZEISS SmartLife Lenses.
Tydligt och bekvämt seende hela dagen. Take on everything your eyes face today with ZEISS SmartLife Lenses.

En estetisk glasdesign som inte ser ut som “flaskbottnar”

Även vid kraftigare styrkor eller speciella synfel kan ZEISS tillverka enstyrkeglas som är både estetiskt tilltalande och unikt tunna, utan att kompromissa med den optiska prestandan. På så sätt uppnås alltid en balans mellan bästa möjliga seende och ett naturligt utseende.

Se optimalt i mörker med
skarpare kontraster och mer levande färger.

Vid tillverkningen av ZEISS enstyrkeglas mäter man användarens ögon med hjälp av avancerad och toppmodern datorteknik. Resultatet är en perfekt bild, lika unik som ditt fingeravtryck, som tar hänsyn till synfel som kanske inte upptäcks vid en vanlig synundersökning. Denna stora mängd information gör det möjligt att tillverka ett glas exakt utformat för den individuella användaren: för bättre seende i mörker och i dåliga ljusförhållanden, förbättrat kontrastseende och en intensivare färguppfattning.

Se optimalt i mörker med skarpare kontraster och mer levande färger.

Dina enstyrkeglas – färgade och med UV-skydd.

För årets vackraste dagar.

Alla glasögon kan förvandlas till ett par solglasögon som erbjuder ett optimalt seende och perfekt UV-skydd i ett och samma glas. Självklart ger glasen dig allt annat du förväntar dig: förbättrad kontrastuppfattning, mindre bländning och antireflexbehandling. Det är skönt att slippa kompromissa.

Färgskiftande glas. Glasen med integrerat solskydd. Eleganta och praktiska.

Ett par glasögon för alla situationer: dessa färgskiftande glas fungerar även som solglasögon. De mörknar på några få sekunder och blir klara igen efter några minuter. Och självklart erbjuder de 100 % UV-skydd. Text bleibt von Progressives

Ökad synkomfort i artificiellt ljus.
Bekämpa trötta ögon och digital ögonstress.

Vare sig det är en smartphone, en LED-lampa, en skärm, en TV, en bärbar dator eller en surfplatta: moderna ljuskällor utstrålar mer blått ljus än vi någonsin tidigare har utsatts för. Blått ljus kan vara skadligt och många uppfattar det som obehagligt och stressigt för ögonen. Det påverkar dessutom vår biologiska rytm negativt. Ett speciellt blåljusfilter i glaset kan ge dig ännu bekvämare seende.

Repor och smuts har inte en chans. Mer robusta än någonsin.

Högkvalitativa ytbehandlingar gör dina glasögonglas extremt tåliga mot repor eller statiska smutspartiklar. Fördelen: dina glas håller sig rena längre och blir mycket lättare att rengöra. Se bättre och se bättre ut – tack vare vår senaste antireflexbehandling.

5 tips för avståndsglas och läsglas.

Fördelarna

1. Att se bra påverkar i hög grad hur vi ser på världen runt oss. Ju tidigare din optiker undersöker och korrigerar din syn, desto bättre. Vilka är fördelarna? Du undviker en plötslig höjning av dina styrkor, du vänjer dig snabbare vid dina glasögon, och din livskvalitet förbättras.

Din optiker bör diskutera olika glas och bågar med dig, göra en noggrann analys av dina synbehov och ta sig tid att centrera glasen perfekt

2. Din optiker bör diskutera olika glas och bågar med dig, göra en noggrann analys av dina synbehov och ta sig tid att centrera glasen perfekt – bara då kan du utnyttja dina glasögons fulla potential.

Problem med synen är en vanlig anledning till återkommande huvudvärk.

3. Problem med synen är en vanlig anledning till återkommande huvudvärk. Här kommer en tumregel: gör en synundersökning vartannat år.

Använd dina nya glasögon regelbundet och börja så snart du har fått dem.

4. Använd dina nya glasögon regelbundet och börja så snart du har fått dem. På så sätt kan du vänja dig vid dem så snabbt som möjligt. Om dina glasögon fortfarande inte känns bekväma efter 14 dagar bör du kontakta din optiker igen. Där får du hjälp.

Låt en optiker tillpassa dina kupade glas.

5. Låt en optiker tillpassa dina kupade glas. Dina glas fungerar bara optimalt om de sitter perfekt på näsan. Ett besök hos optikern behövs också om glasen repas, eller om ytbehandlingen skadas. Då bör du byta ut dina glas så snart som möjligt.

Liknande produkter

Min synprofil Fastställ dina personliga synvanor nu och hitta en glasögonlösning som passar just dig.
Hitta en ZEISS-optiker nära dig