Digital Lenses

Nu är det slut med digital ögonstress!

Vem kunde ha trott det? Det har visat sig att vi i genomsnitt tittar på vår telefon eller någon annan mobil enhet upp till 80 gånger om dagen! Att snabbt växla mellan att titta på nära håll och på långt avstånd innebär en stor utmaning för våra ögon. Detta märker vi ofta framåt kvällen i form av trötta och irriterade ögon, spänningar i musklerna eller huvudvärk. Våra ögon arbetar oförtröttligt och anpassar sig snabbt till alla avstånd upp till en viss ålder. Tyvärr försämras våra ögons förmåga att anpassa sig, alltså att växla mellan att titta på olika avstånd, med tiden från det att vi är ungefär 30 år gamla. Ofta märker man inte när det händer. Speciella glas fån ZEISS kan bidra till att minska ögonstressen.

Fördelar för dig

ZEISS Digital Lenses kan bidra till att minska stress och spänningar till följd av konstant användning av smarta telefoner och andra digitala enheter.

  • Det gör att du slipper trötta och stressade ögon även efter en lång dag på jobbet framför datorn eller mobilen.
  • Du ser bra och avslappnat även om du hela tiden snabbt måste växla mellan att titta på nära håll och på avstånd.
  • Utmärkt användartolerans – och ZEISS ger dig samma 100 % toleransgaranti.
  • Du kan använda ZEISS Digital Lenses hela dagen lång.

För vem kan ZEISS Digital Lenses vara till hjälp?

Vi gör allt fler saker digitalt. Att använda mobilen, läsplattan eller datorn mer än fem timmar om dagen innebär ett verkligt maratonlopp för våra ögon.

Lider du också av dessa symptom:

Trötta ögon?

Stel nacke?

Huvudvärk?

Vad orsakar digital ögonstress?

Ju oftare vi använder digitala enheter, framför allt smartphones, och ju längre vi använder dem, desto oftare måste våra ögon växla mellan att titta på nära håll och på långt avstånd. Ciliarmuskeln inuti ögat fokuserar hela tiden om vår syn. När vi blir äldre är den inte längre lika effektiv. Då börjar vi märka att vi blir trötta i ögonen. På kvällen känner vi hur stressade och trötta våra ögon är.

Vi inser inte alltid direkt att symptom som huvudvärk, smärta i nacken och trötta ögon faktiskt har med vår användning av digitala enheter att göra. Och vi tänker aldrig på att digitala enheter faktiskt skulle kunna vara anledningen till att vi ser suddigt. Men alla dessa symptom kan vara de första tecknen på så kallad "Computer Vision Syndrome". Tyvärr försämras våra ögons förmåga att anpassa sig, alltså att växla mellan att titta på olika avstånd, med tiden från det att vi är ungefär 30 år gamla.

ZEISS Digital Lenses hjälper ciliarmuskeln inuti ögat. De erbjuder ett brett avståndsseende och ge riktat stöd till ögat när man tittar på digitala enheter. Du kan använda dem hela dagen och de lämpar sig lika bra för nya glasögonbärare som för dem som har haft glasögon länge.

Så här hjälper digitalglas din syn

Min synprofil Fastställ dina personliga synvanor nu och hitta en glasögonlösning som passar just dig.
Hitta en ZEISS-optiker nära dig