Vi arbetar med precision

Optiska höjdpunkter inträffar inte av en händelse hos Carl Zeiss

Det räcker med en kort tillbakablick på företagets 160-åriga historia för att hitta den faktor som driver Carl Zeiss i allt man gör – precision är ledordet.

Carl Zeiss var också den första tillverkaren av individuella, skräddarsydda multifokala glas.
Carl Zeiss var också den första tillverkaren av individuella, skräddarsydda multifokala glas.

Carl Zeiss är en av världens ledande innovatörer och teknikutvecklare. Mikrochiptillverkare i halvledarindustrin förlitar sig på ZEISS högprestandaoptik för sin fotolitografi – hörnstenen i produktionen. Inom fordons- och rymdindustrin görs precisionsmätningar av produkter och komponenter med instrument från företaget som uppfunnit CNC-mättekniken – Carl Zeiss.

Carl Zeiss Meditec AG är världens ledande leverantör av medicintekniska hjälpmedel för diagnos och behandling av synfel och marknadsledande inom innovativa visualiseringslösningar för neurokirurgi och öron-näsa-hals-operationer.

Google Earth använder ZEISS-optik i de teleskop som tar bilder av jorden. De outplånliga bilderna från den första månlandningen togs 1969 – med ZEISS-objektiv. Även mobiltelefoner från Nokia utrustas med ZEISS-optik. Många kända nobelpristagare har använt ZEISS-mikroskop.

Google Earth använder ZEISS-optik i sina teleskop
Google Earth använder ZEISS-optik i sina teleskop

ZEISS uppfann antireflexbehandlingen. Redan 1935 fick företaget patent på en ytbehandlande process som reducerar reflexer i glas och metoden introducerades sedan i glasögontillverkningen. Carl Zeiss var också det första företaget att tillverka individuella, skräddarsydda multifokala glas.

En enskild faktor binder samman alla höjdpunkter i företagets långa historia – enastående precision. Varje bildintryck bryts ned till minsta detaljnivå och återskapas helt perfekt. Specialister världen över väljer våra produkter och det gör även miljontals människor som bär glasögon med Carl Zeiss-glas.

Min synprofil Fastställ dina personliga synvanor nu och hitta en glasögonlösning som passar just dig.
Hitta en ZEISS-optiker nära dig

Relaterade artiklar

ZEISS syntest online Gör vårt syntest online för att kontrollera hur väl du ser.
För starka, för svaga eller felaktigt tillpassade: vad kan fel glasögon göra med dina ögon? Många klagomål kan härledas till trötta ögon

Förstå din syn 2019-maj-20

Tags: Hos din Optiker

Ögonbryn ljuger inte Vad våra ögonbryn säger om oss
Hur tillverkas glasögonglas? Från plast- till mineralglas från ZEISS – allt du vill veta om hur glasögonglas tillverkas

Förstå din syn 2018-mar-28

Tags:

Liknande produkter