ZEISS FÖR OPTIKER

ZEISS slipade skyddsglasögon för arbetsgivare

Skyddar, ökar produktiviteten och uppfyller säkerhetsbestämmelserna.

Eftersom de flesta av oss tillbringar nästan en tredjedel av livet på jobbet är en hälsosam arbetsmiljö är av största vikt. Med ZEISS skyddsglasögon kan du hjälpa dina företagskunder att se till att deras medarbetare både ser optimalt på jobbet och samtidigt skyddar sina ögon. Med ZEISS sortiment av CE-märkta slipade skyddsglasögon uppfylls alla bestämmelser på området. Som optiker hjälper du kundens medarbetare att välja rätt glasdesign, material, ytbehandling och båge , för säkerhet hela dagen och bekvämt seende på jobbet.

 • CE-märkning intygar prestanda, säkerhet och uppfyllande av bestämmelserna
 • Skräddarsydd synkorrigering för högre produktivitet
 • Komfort, hållbarhet och ett stort urval av modeller för alla önskemål

CE-märkta för att garantera prestanda och uppfyllande av bestämmelserna

CE-märkning av personlig skyddsutrustning regleras genom Europaparlamentets och rådets förordning (EU) 2016/425 av den 9 mars 2016 om personlig skyddsutrustning och genom europeisk standard EN166:2001 för personliga ögonskydd.

För oss på ZEISS är våra säkerhetsglasögons kvalitet och prestanda av högsta prioritet. Omfattande oberoende tester av slagtålighet, transmission och förvrängning säkerställer att vi kan leverera certifierade och godkända CE-märkta skyddsglasögon vars optiska värden uppfyller kraven i ISO 8980-1 och ISO 8980-2.

Glasdesign för alla medarbetares synbehov

ZEISS slipade skyddsglasögon erbjuds i glasdesigner som kan skräddarsys utifrån de aktuella synbehoven: enstyrkeglas, progressiva glas och bifokala glas, samt i designer anpassade för datorarbete och precisionsarbete på nära håll.

Starka och hållbara material för säkerhet på arbetsplatsen

Valet av glasmaterial beror till stor del på för vilket syfte glasögonen ska användas, och på vilken grad av skydd som krävs.

Polykarbonat
Säkra och starka lättviktsglas med en mycket hård yta. Denna glastyp uppfyller kraven på mekanisk slagtålighet enligt EN166-F, vilket gör den till förstahandsvalet för många arbetsskyddsombud runt om i Europa.

Plast
Plastglas med låg vikt och hög komfort. Denna glastyp uppfyller kraven på ökad mekanisk hållfasthet enligt europeisk standard EN-166-S. Glasen är ett bra val vid lägre risk för mekaniska slag.

Härdade mineralglas
Kemiskt härdade mineralglas som uppfyller kraven på slagtålighet i EN-166-S. Mycket reptåliga men tyngre än plast och polykarbonat.

För hållbarhet och synkomfort

Ytbehandlingar gör att glasen håller längre samtidigt som både syn och estetik förbättras.

 • Hårdhetsbehandling

  ZEISS unika hårdhetsbehandling för plastglas ger en utmärkt reptålighet och gör samtidigt att glaset kan hantera plötsliga temperaturvariationer.

 • Antireflekterande ytbehandling

  Antireflekterande ytbehandlingar ger en god ljustransmission och erbjuder samtidigt motstånd mot damm, smuts och vatten samt extra reptålighet.

Certifierade färgskiftande skyddsglasögon med styrka

Färgskiftande glas växlar snabbt från klara glas till solglas och tillbaka igen – perfekt för den som jobbar både inom- och utomhus! Våra färgskiftande slipade skyddsglasögon är certifierade för industriellt bruk enligt EN 172. Solglasögon skyddar effektivt ögonen mot UV-strålning och bländning, gör ögonen mindre ansträngda och förbättrar synen. För att minska reflexerna rekommenderas en antireflexbehandling.

Bekväma bågar för heldagsanvändning

ZEISS slipade skyddsglasögon erbjuds med ett noggrant valt utbud av kvalitetsbågar. För säkerhet och skydd måste bågen vara tålig och stark. Tillsammans med våra leverantörer lägger vi ner mycket arbete på att hitta modeller som är bekväma och har låg vikt. Vi vill att alla medarbetare ska få uppleva skarp syn och skydda sina ögon hela dagen.    

ZEISS glasögonfodral och användarinformation i fickformat

 • Hållbara och trendiga glasögonfodral.
 • Lätt och stöttålig plast.
 • Mjukt och borstat foder på insidan.
 • Praktiskt blixtlås.
 • Försedda med en plastkrok så att man enkelt kan bära med sig fodralet.
 • Användarinformation i praktiskt fickformat som kan förvaras i fodralet på dagarna och som framtida referens.

Företagslösningar från ZEISS:
Tydlig syn för produktivitet och ögonskydd för ökad säkerhet

Som glastillverkare erbjuder ZEISS kompletta lösningar för ögonhälsa och -säkerhet tillsammans med de optiker vi samarbetar med. Vi har lösningar för ditt företag oavsett bransch – industri, kontor eller transport. Som arbetsgivare kan du bidra till att skapa en säker och produktiv arbetsmiljö genom att se till att dina medarbetare har glasögon skräddarsydda för deras behov och arbetsuppgifter.

Nedladdningar

  • Certificate EU Regulation 2016/425 for Safety Eyewear

   Sidor: 7
   Filstorlek: 327 KB
  • ZEISS EU Declaration of conformity_SE_FI_NO

   Sidor: 2
   Filstorlek: 183 KB
  • Safety Spectacles User’s information

   Sidor: 2
   Filstorlek: 262 KB
  • ZEISS SafetyEyewear Product information 2023

   Sidor: 16
   Filstorlek: 1 MB

Kontakta oss

Schemalägg ett möte

Formulär laddas...

Informationen som anges i kontaktformuläret kommer att användas för att besvara din förfrågan till Carl Zeiss Vision Care per e-post eller telefon. Klicka här för att läsa vår policy om dataskydd.

Bli en ZEISS-partner

Formulär laddas...

Informationen som anges i kontaktformuläret kommer att användas för att besvara din förfrågan till Carl Zeiss Vision Care per e-post eller telefon. Klicka här för att läsa vår policy om dataskydd.