ZEISS FÖR OPTIKER

ZEISS BlueGuard glasögonglas

Effektivt glas som blockerar blåljus

Låt dina kunder se bekvämt och samtidigt se bra ut, utan störande blå-violetta reflexer på sina blåljusglasögon. Våra innovativa blåljusblockerande glasögonglas skyddar mot potentiellt skadligt blått ljus och erbjuder fullt UV-skydd. Det passar särskilt bra för kunder som tillbringar mycket tid framför datorn eller som använder sina digitala enheter mycket.

 • Skydda ögonen mot blått ljus och UV-strålning
 • Motverka digital ögonstress
 • Se bra med färre blå-violetta reflexer

Varför är det så viktigt för dina kunder att skydda ögonen mot blått ljus?

 • 70 %

  ökad användning av smartphones globalt.3

 • 2/3

  Upp till två tredjedelar av vuxna som regelbundet använder digitala enheter upplever olika typer av symptom förknippade med digital ögonstress.4

 • 80 %

  8 av 10 tycker att det är viktigt att skydda ögonen mot blått ljus.5

Större exponering för blått ljus – oavsett ålder.

Covid-19-pandemin har drastiskt förändrat vårt sätt att arbeta och leva. Forskning har visat att människor i alla åldrar tillbringar mer tid framför digitala enheter. Förutom att utsättas för potentiellt skadligt blått ljus från solen tillbringar vi också allt mer tid inomhus i byggnader som ofta är utrustade med lysdioder som utstrålar blått ljus.  Detta kan orsaka digital ögonstress och påverka sömnen.

Vad är digital ögonstress?

Behöver kunderna speciella terminalglasögon?

Det är vanligt att kunderna är ovetande om hur mycket de tittar på skärm varje dag. Vi är hela tiden omgivna av ljuskällor såsom digitala enheter och LED-lampor som utstrålar oproportionellt höga andelar blått ljus. Når blått ljus når ögat tenderar det att spridas genom glaskroppen och orsaka så kallat "visuellt brus".

Det kan uppfattas som besvärande bländning och lägre kontrastuppfattning. Dessutom orsakar blått ljus longitudinella aberrationer som kan leda till att man ser suddigt. Detta ofokuserade "visuella brus" kan göra att man ser obekvämt och till symptom förknippade med digital ögonstress.

Vanliga symtom på digital ögonstress (DES):

 • huvudvärk
 • grumlig syn
 • torra eller svidande ögon

Lyckligtvis kan dessa typiska symtom åtgärdas med enkla medel. Den som påverkas av detta kan försöka att minska skärmtiden och även använda glasögon med blåljusblockerande glas.

Hur påverkar blått ljus sömnen?

Blått ljus har en stor påverkan på vår vakna och sovande tid. Detta beror på att det synliga ljusspektrat även innehåller blåljusvågor – och dessa hjälper oss att hålla oss vakna och pigga under dagtid.

När solen går ner så ger bristen på ljus signaler till kroppen att producera melatonin. Detta hormon gör oss trötta och hjälper oss att somna. Blåljus från till exempel mobiltelefoner eller surfplattor kan påverka frisläppningen av melatonin. Resultatet: detta kan ofta leda till att man har svårt att somna och att sova hela natten. Nu kan du föreskriva högkvalitativa blåljusblockerande glasögonglas som hjälper kunderna att blockera den delen av blåljusspektrat.

Hur fungerar glas med blåljusskydd?

En del av det ljus som solen utstrålar ligger i det blå spektrat. Dessutom utstrålar nästan alla moderna digitala enheter och LED-ljuskällor blått ljus. Det mänskliga ögat kan inte blockera synligt blått ljus, vilket innebär att för mycket av det kan leda till ansträngda ögon och till att man ser suddigt. Blåljusglasögon kan blockera den del av blåljusets spektrum som kan vara skadligt och störande för din kund.

Med blåljusblockerandnde glasögonglas från ZEISS kan du hjälpa kunderna att öka hela sin livskvalitet.

ZEISS BlueGuard glasögonglas: nästa generations glasögon som blockerar blåljus

I tidigare produkter som t.ex. ZEISS  BlueProtect   uppnås blockeringen genom att applicera en ytbehandling på  glasögon med blåljusfilter.

Med BlueGuard®  -glas från ZEISS är de blåljusblockerande egenskaperna nu integrerade i glasmaterialets kemiska uppbyggnad. Förutom att blockera det potentiellt skadliga blåljuset från solen filtreras även störande digitalt blått ljus bort, sådant som kan påverka kundens ögon.

ZEISS BlueGuard glasögonglas: nästa generations glasögon som skyddar mot blåljus
Diagram med viktiga siffror om ZEISS BlueGuard-glas jämfört med liknande produkter.

Vad gör ZEISS BlueGuard glasögonglas som blockerar blåljus så unika?

 • Har blåljusblockerande egenskaper som är integrerade i glasets kemiska uppbyggnad.
 • Blockerar upp till 40 %1  av det potentiellt skadliga och irriterande blåljuset.
 • Inkluderar UV-skyddsteknik för att ge fullt UV-skydd upp till 400 nm.

Beprövad kundnöjdhet med ZEISS BlueGuard glasögonglas

Användartester och återkoppling från kunderna visar en hög kundnöjdhet med ZEISS BlueGuard glasögonglas:

 • 90 %

  av glasögonanvändarna säger att de är nöjda med hur klara ZEISS BlueGuard-glasen är.6

 • 93 %

  av glasögonanvändarna säger att de känner mindre digital ögonstress med ZEISS BlueGuard-glas.6

 • 92 %

  av glasögonanvändarna säger att de upplever mindre symtom som trötta eller torra ögon med ZEISS BlueGuard-glas.6

 • 72 %

  av kunderna menar att reflexerna blir mindre intensiva med ZEISS BlueGuard glasögonglas än med ytbehandlingen ZEISS DuraVision BlueProtect.7

 • 95 %

  av glasögonanvändarna föredrar ZEISS BlueGuard framför sina tidigare glasögonglas.6

 • 9 av 10

  av glasögonanvändarna skulle rekommendera ZEISS BlueGuard-glas till familj och vänner.6

ZEISS BlueGuard glasögonglas ‒ lämplighet och tillgänglighet

ZEISS  BlueGuard  glasögonglas lämpar sig för alla åldrar och erbjuds för de vanligaste ZEISS-designerna förutom följande:  

 • Bifokala och trifokala glas
 • DriveSafe  glas för bilkörning
 • Sportglas  
 • Glas för närsynthet.  

Du kan erbjuda dina  kunder  BlueGuard  glasögonglas för alla plastglasindex.

En utmärkt balans mellan skydd, synkomfort och estetik

Kontakta oss

Schemalägg ett möte

Formulär laddas...

Informationen som anges i kontaktformuläret kommer att användas för att besvara din förfrågan till Carl Zeiss Vision Care per e-post eller telefon. Klicka här för att läsa vår policy om dataskydd.

Bli en ZEISS-partner

Formulär laddas...

Informationen som anges i kontaktformuläret kommer att användas för att besvara din förfrågan till Carl Zeiss Vision Care per e-post eller telefon. Klicka här för att läsa vår policy om dataskydd.

 • 1

  Materialet i ZEISS BlueGuard-glasen bygger på ZEISS UVProtect Technology och erbjuder fullt UV-skydd, samtidigt som upp till 40 % av det potentiellt skadliga och irriterande blåljuset blockeras. Källa: Interna mätningar och beräkningar baserade på BVB-metrik (Blue-Violet-Block). Analyser gjorda av Technology and Innovation, ZEISS Vision Care, DE 2020.

 • 2

  För att se bra ut både online och offline: ZEISS BlueGuard-glasen reflekterar upp till 50 % mindre digitalt blått ljus jämfört med ytbehandlingen ZEISS DuraVision BlueProtect. Källa: Interna mätningar och beräkningar baserade på DBRLED-metrik (Digital Blue Light Reflection). Analyser gjorda av Technology and Innovation, ZEISS Vision Care, DE 2020.

 • 3

  Användningen av smarta telefoner har ökat med 70 %; källa: Watson A. (2020). Medieanvändning i hemmet till följd av coronapandemin, bland internetanvändare världen över, mars 2020, per land. www.statista.com, URL https://www.statista.com/statistics/1106498/home-media-consumption-coronavirus-worldwide-by-country.

 • 4

  Upp till två tredjedelar av vuxna som regelbundet använder digitala enheter upplever olika symptom förknippade med digital ögonstress. Källa: Vision Council of America Report, 2016.

 • 5

  8 av 10 tycker att det är viktigt att skydda ögonen mot blått ljus. Källa: Konsumentpreferenstest med N = 100 glasögonanvändare i Tyskland i september 2020, genomfört av ett externt marknadsforskningsinstitut.

 • 6

  Consumer Acceptance Survey - topp 2 rutor resultat av n=187 glasögonanvändare, som köpte & använder ZEISS BlueGuard-glas i Kina, maj 2021.

 • 7

  Konsumentpreferenstest med N = 100 glasögonanvändare i Tyskland i september 2020, genomfört av ett externt marknadsforskningsinstitut (subjektiv synundersökning mot vit bakgrund belyst med dagens typiska LED-inomhusbelysning).