Polariserande solglas

Bekvämt seende utan irriterande bländning.

Hur funkar polariserande solglas?

Ett måste för skidåkare och vattensportare som dessutom hjälper nästan alla glasögonbärare att se bättre: solglas med polarisationsfilter. Den speciella ytbehandlingen minskar störande reflekterande ljus, t.ex. när solen skiner på fuktiga vägar, snö, vatten eller metallytor. Samtidigt förbättrar en speciell nyans kontrast- och färguppfattningen.

Resultatet är färre störande reflexer på glasen så att du kan se klart och bekvämt även i kraftigt solljus. Polariserande solglas ökar synkomforten avsevärt för den som är känslig mot bländning, men även vid bilkörning, på stranden, vid idrott eller andra vardagsaktiviteter. Och självklart erbjuder solglas med ZEISS polarisationsfilter 100 % skydd mot UV A- och UV B-strålning.

Så här fungerar polarisering.

Naturligt ljus rör sig i alla riktningar. Det klassas därför som opolariserat ljus. När ljusstrålarna kommer i kontakt med en reflekterande yta, t.ex. när solljus träffar vatten, snö, en våt väg eller ett glasögonglas, reflekteras det tillbaka och styrs i en viss riktning. Man säger att det polariseras.

Merparten av detta ljus polariseras vertikalt och är alltså vertikalt orienterat. Ett polarisationsfilter i ett glasögonglas är dock horisontellt orienterat och blockerar därför det reflekterade ljuset. Det innebär att nästan alla reflexer från vatten, våta vägar eller snö elimineras.

Liknande produkter

Min synprofil Fastställ dina personliga synvanor nu och hitta en glasögonlösning som passar just dig.
Hitta en ZEISS-optiker nära dig