ZEISS progressiva glas.

Unika som aldrig tidigare. Unika – precis som du.

Naturligt seende med progressiva glas

Det händer nästan alla förr eller senare. De flesta märker det när de är i 45-årsåldern: det blir svårare att tyda liten text, ögonen blir trötta när man läser i svagt ljus, eller texten på mobilen eller surfplattan är suddig – allt detta är symptom på ålderssynthet, alltså en gradvis försämring av förmågan att fokusera på föremål på nära håll i takt med att man blir äldre. Det är en normal process där ögats lins gradvis förlorar sin elasticitet och därför inte längre kan fokusera ordentligt på föremål på olika avstånd. Den bästa lösningen: progressiva glas.

Filosofin bakom ZEISS progressiva glas

Filosofin bakom ZEISS progressiva glas följer en enkel tumregel: ju precisare progressiva glas anpassas till användaren, desto bättre och naturligare ser man. ZEISS progressiva glas är skräddarsydda för just dina synvanor, din ansiktsform och din livsstil. Vid tillverkningen av ett progressivt glas tas hänsyn till ett enormt antal faktorer. För att kunna garantera en högklassig tillverkning använder vi oss inte bara av precisionsinstrument för att mäta patientens ögon och för att tillpassa glasögonen. Vi använder dessutom en stor databas med uppgifter om användaren, vilket gör det möjligt för oss att tillverka ett extremt precist glas även om vi inte har tillgång till personens specifika mätdata. Denna teknik gör att vi kan tillverka ett par progressiva glasögon för alla patienter, som uppfyller just den patientens specifika behov. 165 års erfarenhet inom olika optiska områden såsom mikroskopi, makroskopi och kameraoptik, samt löpande utveckling av våra produkter utifrån senaste forskning, säkerställer att vi uppnår en unikt hög tillverkningskvalitet.

Oavsett om du får glasögon för första gången, om du byter från läsglasögon till progressiva glasögon, eller om du hittills bara har behövt glasögon för att se bra på långt håll: i nära samarbete med din optiker kan du ta fram ett nytt par progressiva glasögon baserade på ZEISS fyra kvalitetskategorier och sju tekniker – en procedur lika omfattande som att köpa en bil.

Fördelar

Precision
Pure1

Precision
Plus2

Precision
Superb3

Individual 24

Optimalt naturligt seende baserat på vardagsaktiviteterna

 

 

 

• 

Optimalt naturligt seende dag och natt

 

 

 

• 

Bättre seende som frigör hela det tredimensionella seendets potential

 

 

• 

• 

Snabb anpassning till alla bågar

 

• 

• 

• 

Obegränsat urval av bågar

 

• 

• 

• 

Avslappnat och tydligt seende vid läsning av tryckta medier och på digitala enheter

• 

• 

• 

• 

Snabb fokusering, tydligt och dynamiskt seende hela dagen och tunna och lätta glas

1 Precision Pure: Optimerade för ögonen
2
Precision Plus: Optimerade för ögonen + bågen
3
Precision Superb: Optimerade för ögonen + bågen + ansiktet
4
Individual 2: Optimerade för ögonen + bågen + ansiktet + vardagsaktiviteterna

Progressiva glas – små mästerverk

Alla progressiva glas från ZEISS är försedda med Precision Technology. Denna teknik är baserad på följande tre grunder och garanterar en optimal visuell upplevelse av högsta klass för dina ögon:

  • Klar optik – ZEISS precision: tydligt, naturligt seende.
    Tack vare en ytterst komplex simulering av interaktionen mellan öga och lins kan vi selektivt optimera varje individuell punkt där glasögonbäraren tittar genom sina glas. Detta garanterar ett optimalt seende genom hela ytan på glaset.
  • Dynamisk optik – ZEISS designfilosofi:
    bekvämt och bra dynamiskt seende som gör att användaren kan fokusera snabbt, på alla avstånd och i alla riktningar. Glasen är optimerade för att ögonen ska interagera optimalt och erbjuder ett större synfält och förbättrat 3D-seende.
  • Tunn optik – ZEISS glasestetik.
    För en optimal balans mellan optiken och tunna och lätta glas.
Standarddesign Individuell design
Standarddesign
Individuell design

Bästa möjliga syn i mörker och i dåligt ljus

Nästa generations glasoptimering – ögats fingeravtryck: vid behov kan din optiker låta tillverka dina progressiva glas med hjälp av den speciella tekniken ZEISS i.Scription®.

Fördelen: med hjälp av så kallad vågfrontsteknik – en speciell analysprocess – kan varje enskild egenskap i användarens ögon registreras och integreras i glasens utformning, vilket möjliggör ett optimalt seende i mörker och i dåligt ljus, samt ökad kontrastuppfattning och färguppfattning i dagsljus.

Visste du att vi kan tillverka estetiskt tilltalande, tunna och lätta glas för just dina behov, även om du har högre styrkor eller speciella synfel? De kan tillverkas av plast eller mineralglas – valet är ditt. Fördelen: lättare glasögon är mycket bekvämare att använda.

Toppmodern teknik för individanpassade och innovativa progressiva glas

ZEISS progressiva glas finns i fyra olika kvalitetskategorier – alla anpassade för att möta just dina behov och just din synprofil. I den näst högsta klassen ingår alla fördelar i de lägre klasserna.

ZEISS Progressive Precision Pure och Digital Inside® Technology

Vår konstanta användning av digitala enheter innebär en ny utmaning för våra ögon: smartphones och surfplattor kräver ett kortare läsavstånd än böcker eller annan tryckt media, vilket gör att vi ofta och snabbt växlar fokus från att titta på nära håll och långt håll, och omvänt, alltså växlar blicken från mobilen till en tidning och tillbaka. Detta växlande tröttar ut ögonen varje dag och kan leda till t.ex. svidande ögon, ögonstress eller till och med huvudvärk och nacksmärta. Progressiva glas från ZEISS tar hänsyn till dina förändrade synvanor genom en speciellt optimerad närzon. Digital Inside® Technology från ZEISS gör det möjligt att tillverka ett progressivt glas utformat för att hjälpa dig att växla bekvämt mellan olika avstånd, så att du ser bekvämt på lång sikt – du får alltså ett par progressiva glasögon utvecklade för att möta den digitala världens utmaningar.

ZEISS Progressive Precision Plus, Adaptation Control och FrameFit®+ Technology

Modetrender kommer och går snabbt, särskilt när det gäller bågar. Former, storlekar och stilar växlar från en säsong till nästa. Men det finns en sak som användare av progressiva glasögon framför allt bryr sig om: vanor. De vill alltså titta genom sina glasögon på samma sätt som de alltid har gjort. Med ZEISS Progressive Precision Plus, Adaption Control och FrameFit®+ Technology kan användaren sänka blicken för att titta genom närzonen precis som på de gamla bågarna, vilket gör tillvänjningsperioden minimal och garanterar bästa möjliga användartolerans. Och detta gäller inte bara för den som behöver nya bågar, utan till och med nya styrkor. Du kan välja bland en uppsjö av glasögonbågar, alltifrån exotiska till exklusiva. Och glöm inte: att se bättre innebär att se bättre ut. Dessa glas är perfekta för alla som älskar att byta stil.

ZEISS Progressive Precision Superb och FaceFit Technology – garanterar optimalt seende genom att ta hänsyn till användarens ansiktsform.

Olika grundläggande faktorer påverkar användartoleransen och kvaliteten på de progressiva glasögonen. En faktor är att säkerställa ett harmoniskt samspel mellan bågen, glasen och användaren. Andra viktiga faktorer är ögonavstånd (PD), ansiktsform och hållning – alla människor är olika vilket gör det ännu viktigare att ta hänsyn till användarens ansiktsform när man tillverkar ett par progressiva glasögon. Hur ser användaren genom glasen? Vad har personen för ögonavstånd? Hur väl sitter glasögonen på näsan? Bakom öronen? Tack vare en datorstyrd och exakt tillpassning med hjälp av ZEISS Progressive Precision Superb och FaceFit Technology kan man optimera ett par progressiva glasögons möjliga prestanda ytterligare och på så sätt förbättra seendet i dåligt ljus och säkerställa ett optimalt 3D-seende.

ZEISS Progressive Lens Individual 2, IndividualFit® och Luminance Design® Technology

Bästa lösningen för alla som använder progressiva glasögon. ZEISS Progressive Lens Individual 2 och IndividualFit® med Luminance Design® Technology är perfekt anpassade till användarens anatomi och livsstil. Våra fritidssysselsättningar och vårt arbete bestämmer hur vi ser i vårt dagliga liv, och vad ett glas måste kunna. En elitidrottsman har till exempel andra synvanor än en arkitekt eller en polis. ZEISS IndividualFit® Technology tar hänsyn till detta och inkluderar alla ovan nämnda tekniker i användarens vardagliga synprofil: vilket avstånd tittar användaren oftast på? Växlar användaren ofta mellan att titta på nära håll och på avstånd, eller mellan nära håll och mellanavstånd?

Dessutom förändras ljuset under dagen och därmed även storleken på våra pupiller. Luminance Design® Technology tar hänsyn till en varierande pupilldiameter i glaset, som förändras beroende på hur starkt ljuset är. Förutom att ge klarhet ökar detta kontrasten och minskar de förvrängningar som annars är vanliga i kanterna på progressiva glas. Resultatet: bästa möjliga glasdesign tack vare avancerad teknik och noggrann konsultation hos din optiker – inklusive ett utmärkt mörkerseende och en unikt hög komfort under dagen.

Andra alternativ

Förvandla dina progressiva glasögon till ett par solglasögon med bländ- och UV-skydd. Perfekta en het sommardag.

Upptäck solglas från ZEISS

– UV-skydd, säker stil och tydligt seende utomhus

Glasögon för alla situationer: progressiva och färgskiftande glas. Skiftar från ljusa till mörka på rekordtid.

Färgskiftande glas

Ett par glasögon för alla tillfällen.

Progressiva glas säkerställer ett förbättrat seende i mörker och i dåligt ljus, samt ökad kontrast och färguppfattning i dagsljus.

ZEISS i.Scription-glas

Starkare kontraster, mer levande färger och bättre mörkerseende.

Progressiva glas med speciellt optimerade synområden för ökad säkerhet och komfort vid bilkörning.

Glasögonglas för bilkörning

– Bli en säkrare bilförare med ZEISS DriveSafe

Progressiva glas för elitidrottare – perfekt skydd och optimalt seende även i de perifera zonerna med kupade sportglasögon.

Solglas för sport.

Skydda dina ögon och se perfekt ända ut i glasens kanter.

Min synprofil Fastställ dina personliga synvanor nu och hitta en glasögonlösning som passar just dig.
Hitta en ZEISS-optiker nära dig