DuraVision® premium ytbehandlingar

Se bättre och se bättre ut

Ytbehandlingar förvandlar plastglas till äkta mästerverk för vardagsbruk. De gör plastglasen hårdare, mer smutsresistenta och enklare att rengöra. Men det slutar inte där. En bra antireflexbehandling är lika avgörande. Testa ZEISS DuraVision, allt-i-ett-ytbehandlingar i premiumsegmentet. De finns i två kvalitetsnivåer: Platinum och Silver. DuraVision Platinum har samma kvalitetsegenskaper som DuraVision Silver men har dessutom en hårdare yta! Detta möjliggörs tack vare en speciell tillverkningsprocess.

Fördelar för dig

Skydd, ökad funktionalitet och sist men inte minst det ultimata inom glasögonmodet

  • Tydlig och avslappnad syn tack vare glasens ökade transparens.
  • Färre störande reflexer på glaset ger ett förbättrat utseende.
  • Vår modernaste antireflexbehandling på glasets fram- och baksida.
  • Unik hållbarhet för robusta och reptåliga glas.
  • Glasen är lätta att rengöra tack vare den antistatiska ytan och CleanCoat.

DuraVision® Premium ytbehandlingar
– bästa skyddet för dina ZEISS-glas

ZEISS ytbehandlingar för alla behov

Glas måste tåla en hel del. Ett krävande vardagsliv kräver hållbara, smutsavvisande glas som är lätta att hålla rena. ZEISS ytbehandlingar i premiumsegmentet ger dig allt det här i två kvalitetskategorier: Silver och Platinum. För alla som vill ha en optimal ytbehandling på glasen.

1// DuraVision® Silver

Se bättre och se bättre ut

DuraVision Silver är det mest prisvärda alternativet bland ZEISS DuraVision-ytbehandlingar i premiumsegmentet. Precis som DuraVision Platinum särskiljer sig DuraVision Silver genom sina unika antireflexegenskaper. För dig innebär det två fördelar: reflexfritt seende och vackert utseende eftersom personen du pratar med kan se dina ögon tydligt – som om det inte fanns några glas alls.

Den nya tekniken för antireflexbehandling gör detta möjligt:

En ny antireflexbehandling används tillsammans med DuraVision Silver och Platinum ytbehandlingar i premiumsegmentet. Detta kan man se på de blå restreflexerna om man håller glaset mot en vit bakgrund i en viss vinkel. Alla antireflexbehandlade glas har denna restreflex som i många traditionella glas är grön. För sina premiumytbehandlingar använder ZEISS en blå reflex som – även om den är mer komplex att tillverka – gör att mer ljus kan nå användarens ögon vilket är en tydlig fördel för bättre seende. Ytterligare 20 %** mindre reflexer på glasets fram- och baksida .

Utmärkta antireflexegenskaper tack vare de blå restreflexerna

Tydligt seende

Högre ljustransmission för ännu tydligare syn.**

Tydligt seende

20 % mindre irriterande reflexer på baksidan garanterar obehindrad syn.**

Bättre utseende

20 % mindre reflexer på glasets framsida förbättrar utseendet.**

**Jämfört med ZEISS mineralglas med klassisk antireflexbehandling med gröna restreflexer.

Antireflekterande egenskaper
En jämförelse: utan DuraVision® Premium (bild till vänster) och med DuraVision® Premium (bild till höger).

Antireflekterande egenskaper

Restreflexer med blå färg märks mindre, ökar glasets transmission och ger en tydligare syn. Dessa glas reflekterar 20 % mindre ljus än traditionella antireflexbehandlingar från ZEISS med gröna restreflexer, som t.ex. LotuTec.

Smutsavvisande glas
En jämförelse: utan DuraVision® Premium (bild till vänster) och med DuraVision® Premium (bild till höger).

Smutsavvisande glas

Den patenterade antistatiska ytan förhindrar statisk elektricitet. Smuts och ludd dras inte till glasets yta vilket innebär att glasen förblir rena längre.

Glas som är lätta att rengöra
En jämförelse: utan DuraVision® Premium (bild till vänster) och med DuraVision® Premium (bild till höger).

Glas som är lätta att rengöra

Tack vare den mycket släta ytan CleanCoat är glasen särskilt enkla att rengöra. Glasögonglas med hög kontaktvinkel avvisar vatten mer effektivt.

2// DuraVision® Platinum

ZEISS mest hållbara glas någonsin

DuraVision Platinum har samma egenskaper som DuraVision Silver. Men den vinner när det gäller hållbarheten! Med DuraVision Platinum får glasen den bästa hårdhetsbehandlingen ZEISS någonsin har kunnat erbjuda.

För alla som inte nöjer sig med det näst bästa

Vad är viktigast med en ytbehandling? 7 av 10 tillfrågade uppgav att reptålighet och hållbarhet är viktigast. Det är knappast förvånande, eftersom glasen måste tåla våra moderna liv och vara tillräckligt hållbara för att klara av alla utmaningar de ställs inför både på jobbet och på fritiden.

Med DuraVision Platinum tar ZEISS hårdhetsbehandlingen till en helt ny nivå. Genom en speciell tillverkningsprocess blir våra plastglas mer hållbara än någonsin tidigare. Interna mätningar har visat att ZEISS med DuraVision Platinum kan tillverka glas som är tre gånger hårdare än tidigare.

Robustare glas
En jämförelse: utan DuraVision® Platinum (bild till vänster) och med DuraVision® Platinum (bild till höger).

Robustare glas

ZEISS glas med DuraVision Platinum-behandling är tre gånger hårdare än plastglas från ZEISS med traditionell behandling, och 35 % hårdare än antireflexbehandlade mineralglas från ZEISS.*

 

*ZEISS glas med DuraVision® Platinum-behandling och 1.5 brytningsindex jämfört med ZEISS Single Vision Sph-glas 1.5 med SUPER ET. Uppmätt med Bayer-testet och genomfört med COLTS-standardmetoden och COLTS rekommenderade slipmedel.

Så här blir DuraVision® Platinum så hållbara

Hemligheten är joner!

Ytbehandlingen på varje DuraVision Platinum-glas består av nio ultratunna lager: först förses grundglaset med en hårdhetsbehandling, följt av olika antireflexbehandlingar varav en antistatisk, och slutligen med CleanCoat-skiktet. Detta översta lager förseglar glaset och skapar en alldeles slät yta. Smuts och fukt pärlar av och ger ett perfekt glas som är lätt att rengöra.

De nya, ultratunna ytbehandlingarna från DuraVision Platinum
De nya, ultratunna ytbehandlingarna från DuraVision Platinum

DuraVision® Platinums extrema hårdhet kan dock bara uppnås med hjälp av en speciell teknik för ytbehandling. Under tillverkningsprocessen bombarderas glasen vid upprepade tillfällen med joner. Dessa överför sin kinetiska energi till glaset och sammanpackar lagren perfekt till en enda ytbehandling. Detta gör att de enskilda lagren sammanfogas optimalt. Resultatet är en glasyta som är tre gånger hårdare än tidigare generationens plastglas från ZEISS.* Denna mycket släta och hårda yta gör att glasen blir mer hållbara, smutståliga och enkla att rengöra.


*ZEISS-glas med DuraVision® Platinum-teknik i 1.67 jämfört med LotuTec 1.67.

Konventionell teknik

Mikroskopvy av ett glas som tillverkats med konventionell teknik. Glasets lager är inte tätt packade.

DuraVision® Platinum-teknik

En detaljerad mikroskopvy av ett glas med DuraVision® Platinum-teknik. Glasets lager är tätt packade.

Min synprofil Fastställ dina personliga synvanor nu och hitta en glasögonlösning som passar just dig.
Hitta en ZEISS-optiker nära dig