Ytbehandlingar för glasögon.

Se bra ut och se bekvämare.

Nyhet!
Fullt UV-skydd även
i klara glas

Högteknologi för dina ögon. Ytbehandlingar hjälper dig att se så bekvämt som möjligt samtidigt som de gör glasen lättare att sköta om och skyddar glasögonen mot repor. Framför allt plastglas blir verkliga allkonstnärer med rätt ytbehandling.

DuraVision® ytbehandlingar från ZEISS.

För optimalt seende och maximal komfort.

En professionell ytbehandling erbjuder många fördelar. Den gör glasets yta hårdare och mer tålig mot skador, minskar ljusreflexerna på ytan och gör glaset mer smutsresistent och lättare att rengöra. DuraVision® ytbehandlingar från ZEISS kombinerar dessa egenskaper i en enskild, förstklassig ytbehandling som uppfyller de mest krävande standarder.

Sök optiker

Hitta en ZEISS-optiker nära dig.

Sök optiker

Hitta en ZEISS-optiker nära dig.

Det bästa skyddet någonsin mot repor. Hårdare än någonsin.

Den hårdaste ytbehandling vi på ZEISS någonsin har tillverkat – och bästa skyddet mot repor. Det garanterar en långsiktig visuell komfort som gör att du ser perfekt och att dina glasögon håller så länge som möjligt.

skydd mot repor skydd mot repor

Tre gånger så tålig tack vare jonbombardemang.

Vetenskap på jobbet. Under tillverkningen av våra DuraVision® -ytbehandlingar bombarderas glasen med speciella joner. Detta komprimerar de enskilda skikten optimalt och gör glasen unikt hårda och upp till tre gånger så tåliga som plastglas med standardytbehandlingar från ZEISS, och 35 % mer robusta än våra mineralglas med antireflexbehandling. Men det finns fler fördelar: den unikt släta, hårda ytan innebär att glaset är mer smutsresistent och betydligt lättare att rengöra.

Se bättre och se bättre ut. Med en perfekt antireflexbehandling.

Glas kräver en antireflexbehandling så att du ser klart och tydligt. Ljusreflexer, t.ex. från reflekterande ytor, lampor, våta vägbanor eller mötande trafik i mörker, minimeras och glasen förblir naturligt klara. Detta förbättrar komforten för användaren och gör glasögonen mer estetiskt tilltalande för den som tittar på dig: glas med DuraVision® -ytbehandlingar från ZEISS erbjuder mer än 20 % mindre reflexer – både på fram- och baksidan av glasen.* På så sätt ser dina ögon naturliga ut – utan störande reflexer – dag och natt, både inomhus och utomhus.

*Jämfört med ZEISS glasögonglas med klassisk antireflexbehandling med gröna restreflexer.

perfekt antireflekterande beläggning perfekt antireflekterande beläggning

Ingen irriterande bländning. Bara tydligt seende – klart och enkelt.

Traditionella antireflexglas uppvisar gröna tillverkningsbetingade restreflexer. Grönt ljus är dock inte optimalt för att minska reflexerna: mindre ljus tränger genom glaset vilket ger mer reflexer på glasets yta. Glas med DuraVision® Premium-ytbehandlingar har blå restreflexer tack vare en något mer avancerad antireflexprocess. Det förbättrar transmissionen och minskar effektivt reflexerna på ytan, vilket gör att glasen ser ännu klarare, nästan osynliga, ut och eliminerar bländningen helt.

Damm- och vattenavvisande, mindre känsliga för smuts och lättare att rengöra.

Tydligt seende i längden. Vår ultrasläta Clean Coat-yta är smuts- och vattenavvisande och det antistatiska skiktet förhindrar att smuts och damm ansamlas, vilket håller glasen rena längre och gör det lättare att rengöra dem.

Damm- och vattenavvisande Damm- och vattenavvisande
Fullt UV-skydd även i alla klara glas från ZEISS.

Solens UV-strålar finns alltid där. Även en mulen dag. UV-strålning kan vara farligt för ögonen men även för området runt ögonen. Skyddar du alltid dina ögon när du är utomhus? Från och med nu finns fullt UV-skydd i alla glasögonglas från ZEISS!

Speciella egenskaper i glasets filter filtrerar bort den skadliga UV-strålningen och skyddar dina ögon.

Ökad synkomfort i artificiellt ljus. Förhindra trötta ögon och digital ögonstress.

Vare sig det är en smartphone, en LED-lampa, en skärm, en TV, en bärbar dator eller en surfplatta: moderna ljuskällor utstrålar mer blått ljus än vi någonsin tidigare har utsatts för. Många av oss stressas av det och tycker att det är obehagligt. Här kan ZEISS DuraVision BlueProtect hjälpa – ett speciellt blåljusfilter i glaset specifikt utformat för att hålla skadlig strålning borta.

Mindre irriterande bländning vid bilkörning tack vare en speciell ytbehandling – för ökad säkerhet i mörker.

Kanske den viktigaste säkerhetsfunktionen i din bil. Glas med DuraVision® DriveSafe-ytbehandling minskar graden av irriterande bländning, framför allt från extremt starka moderna strålkastare vid bilkörning i mörker. Det minskar risken för olyckor utan att påverka glasens lämplighet för bilkörning, eftersom man fortfarande ser trafikljusen på ett naturligt sätt.

Mindre irriterande bländning vid bilkörning tack vare en speciell ytbehandling – för ökad säkerhet i mörker.
En trendig look med ökad komfort – även för solglasögon.

En trendig look med ökad komfort – även för solglasögon.

De ser trendiga ut och erbjuder ett utmärkt, bekvämt seende: solglas med DuraVision® Mirror-ytbehandling minskar irriterande restreflexer tack vare en speciell behandling på baksidan av glaset. De är dessutom försedda med spegelglas på framsidan i trendiga färger.

5 tips för att dina glasögon ska hålla längre

 Lämna inget åt slumpen när det gäller att välja ytbehandling.

1. Lämna inget åt slumpen när det gäller att välja ytbehandling. Be din optiker att i detalj förklara fördelarna och nackdelarna med varje enskild ytbehandling.

Välj en bra ytbehandling när du köper glasögon till barnen, eftersom små repor och reflexer också kan skada barns ögon.

2. Välj en bra ytbehandling när du köper glasögon till barnen, eftersom små repor och reflexer också kan skada barns ögon.

Rengör dina glasögon regelbundet med bra glasvårdsprodukter som inte skadar glasen.

3. Rengör dina glasögon regelbundet med bra glasvårdsprodukter som inte skadar glasen.

Det är visserligen bekvämt, men torka inte av glasen med ärmen, tröjan eller en näsduk.

4. Det är visserligen bekvämt, men torka inte av glasen med ärmen, tröjan eller en näsduk. Anledningen är att det finns mikroskopiskt små dammpartiklar som kan repa glasen med tiden.

Lägg dina glasögon i fodralet när du inte använder dem.

5. Lägg dina glasögon i fodralet när du inte använder dem. Dina glasögon gillar inte extremt höga eller extremt låga temperaturer. Värmen som skapas i en bil en varm sommardag är till exempel något du inte bör utsätta glasögonen för. Samma gäller för bastun eller värmekällorna hemma.

Liknande produkter

Min synprofil Fastställ dina personliga synvanor nu och hitta en glasögonlösning som passar just dig.
Hitta en ZEISS-optiker nära dig