Filtrera bort det blå ljuset och skydda dina ögon

Undvik trötta och irriterade ögon framför skärmen

Nyhet!
Fullt UV-skydd även
i klara glas

Moderna skärmar avger höga nivåer av blått ljus, och för mycket skärmtid kan få dina ögon att kännas trötta och irriterade. Minska exponeringen för blått ljus med glasögonglas från ZEISS, med egen styrka eller helt utan.

DuraVision® BlueProtect från ZEISS.

Blåljusskydd för dina ögon.

Moderna ljuskällor och displayer utstrålar en högre andel blått ljus. Människokroppen behöver visserligen en viss mängd blått ljus för att styra sömn-/vakencykeln, men för mycket av “fel” slags blått ljus kan vara skadligt för hälsan och orsaka ögonsjukdomar. Glas med ZEISS DuraVison BlueProtect ytbehandling innehåller ett speciellt filter som säkerställer ett bekvämt seende även om andelen blått ljus är stor.

Sök optiker

Hitta en ZEISS-optiker nära dig.

Sök optiker

Hitta en ZEISS-optiker nära dig.

Filtrerar bort potentiellt skadligt blått ljus.

Smartphones, LED-lampor, TV-apparater, datorskärmar, surfplattor och bärbara datorer utstrålar höga nivåer av blått ljus. Den stora mängden blått ljus som utstrålas är en av orsakerna till digital ögonstress. DuraVision® BlueProtect blåljusfilter minskar en del av det blå ljuset. Många som använder glasögon med DuraVision® BlueProtect upplever en högre visuell komfort tack vare denna ytbehandling.

I korthet: vad finns det för källor till blått ljus?

Blåviolett ljus når ögat på olika sätt. Det ingår i solljus, men utstrålas också av mobiltelefondisplayer, datorskärmar och TV-apparater samt LED- och lågenergilampor – med olika intensitet.

I korthet: vad finns det för källor till blått ljus?
Fullt UV-skydd även i alla klara glas från ZEISS.

Solens UV-strålar finns alltid där. Även en mulen dag. UV-strålning kan vara farligt för ögonen men även för området runt ögonen. Skyddar du alltid dina ögon när du är utomhus? Från och med nu finns fullt UV-skydd i alla glasögonglas från ZEISS!

Speciella egenskaper i glasets filter filtrerar bort den skadliga UV-strålningen och skyddar dina ögon.

Färgskiftande glas. Glasen med integrerat solskydd. Eleganta och praktiska.

Ett par glasögon för alla situationer: dessa färgskiftande glas fungerar även som solglasögon. De mörknar på några få sekunder och blir klara igen efter några minuter. Och självklart erbjuder de 100 % UV-skydd. Text bleibt von Progressives

Gör det bekvämare för dina ögon att sitta framför datorn.

Ger ökad koncentration, mindre ögonstress och ett klart huvud.

Här är en kompanjon du alltid kan lita på – och som även finns med DuraVision® BlueProtect: ZEISS arbetsplatsglas är speciellt utformade för dig som arbetar framför datorn. De gör arbetsdagen lättare för dina ögon och säkerställer ett bättre seende.

Förhindra ögonstress med Digital Lenses med DuraVision BlueProtect.

Svidande eller trötta ögon, huvudvärk och smärta i nacken: den som ofta använder en smartphone, läsplatta eller bärbar dator drabbas ofta av digital ögontrötthet. Våra Digital Lenses kan hjälpa dig. De hjälper dina ögon och ger ett bekvämare seende tack vare en speciellt optimerad närzon. Tillsammans med DuraVision® BlueProtect ytbehandling förhindrar denna kombination digital ögonstress och gör att du ser bättre.

5 tips för att hantera blått ljus

Ta en paus och titta på långt avstånd regelbundet

1. Ta en paus och titta på långt avstånd regelbundet, framför allt när du sitter framför datorn eller om du ofta använder surfplatta eller smartphone.

Blått ljus styr vår biologiska rytm.

2. Blått ljus styr vår biologiska rytm. Studier visar att framför allt blått ljus är mycket viktigt för att reglera nivåerna av melatonin i kroppen, och därmed för att styra människans sömn-/vakencykel och välbefinnande. Därför bör du rådgöra med din optiker om hur man bäst filtrerar bort blått ljus.

För mycket blått ljus (t.ex. när man tittar på en surfplatta) och kraftigt artificiellt ljus på kvällen rekommenderas inte, eftersom båda dessa kan leda till att man får svårt att sova.

3. För mycket blått ljus (t.ex. när man tittar på en surfplatta) och kraftigt artificiellt ljus på kvällen rekommenderas inte, eftersom båda dessa kan leda till att man får svårt att sova. Tumregeln är alltså att använda dämpat ljus på kvällen och undvika mycket starkt ljus. Man kan till exempel koppla av med levande ljus.

Dagsljus innehåller en stor andel blått ljus.

4. Dagsljus innehåller en stor andel blått ljus. Enligt flera studier kan långvarig exponering för blått högenergiljus skada näthinnan och med tiden öka risken för makuladegeneration. Den bästa lösningen är solglasögonglas med 100 % UVA- och UVB-skydd, eller färgskiftande glas från ZEISS.

Lider du av svidande och trötta ögon på kvällen?

5. Lider du av svidande och trötta ögon på kvällen? Har du ont i huvudet, nacken eller ryggen? Det kan bero på digital ögonstress. Gör en synundersökning hos din ZEISS-optiker.  

Liknande produkter

Min synprofil Fastställ dina personliga synvanor nu och hitta en glasögonlösning som passar just dig.
Hitta en ZEISS-optiker nära dig