DriveSafe Lenses

Äntligen en mer avkopplande bilkörning!

Det är något fascinerande med bilkörning. Men många människor känner osäkerhet och att glasögonen inte riktigt fungerar i besvärliga förhållanden, t.ex. i dåligt väder, på natten eller i skymningen/gryningen. Traditionella progressiva glas är inte helt optimala vid bilkörning. Genom att använda en kombination av en optimerad glasdesign och en speciell ytbehandling erbjuder ZEISS DriveSafe Lenses glas för vardagsbruk med speciella egenskaper som gör bilkörningen till en verkligt avkopplande upplevelse. Du kan tryggt lita på ZEISS teknik för att se bra när du kör bil.

Loading the player...
 • Fördelar för dig

  Fördelar för dig

  Fördelar för glasögonbärare

  ZEISS DriveSafe Lenses är en visuell dröm som blivit verklighet för många bilförare.

  • Man kan använda glasögon med DriveSafe Lenses som helt vanliga glasögon under hela dagen och utnyttja dess fördelar för en säker och behaglig körupplevelse.
  • Avslappnad bilkörning tack vare bättre seende i besvärliga förhållanden.
  • Du upplever mindre bländning från mötande bilar och från gatubelysning i mörker.
  • För användare av progressiva glasögon: optimal synkomfort när man tittar på vägen, instrumentbrädan, i backspegeln och i ytterspeglarna.
    
 • DriveSafe Lenses: vem passar de för?

  För alla som vill ha en mer avslappnad bilkörning

  Vare sig man kör mycket eller lite bil är det viktigt att kunna se bra. Att köra i dåligt väder och besvärliga förhållanden är obekvämt och stressande för många av oss. De krav som ställs på de optimala glasögonen för bilkörning liknar till stor del varandra.

  Förare som använder glasögon vill:

  1. se bättre i dåligt väder, i mörker eller i gryning/skymning
  2. bli mindre bländade
  3. uppleva färre synproblem när de växlar fokus


  DriveSafe möter detta behov både när det gäller enstyrkeglas och progressiva glas. Hemligheten är att glasögon med DriveSafe Lenses är avsedda för vardagsbruk och kan användas hela dagen.

   

   

  Bättre seende i dåligt väder och i skymning/gryning

  Loading the player...

  Mindre bländning från mötande fordon

  Loading the player...

  ZEISS DriveSafe Lenses och Thierry Neuville

 • Teknik

  Glasögon för vardagsbruk med en rejäl dos kunskap

  1//

  ZEISS Luminance Design™ Technology

  ZEISS DriveSafe Lenses har en optimerad glasdesign som tar hänsyn till pupillernas storlek vid svagt ljus. Det finns en glasdesign för enstyrkeglas och en för progressiva glas. Resultatet: förbättrat och obehindrat seende vid körning i dåliga ljusförhållanden.

  2//

  ZEISS DuraVision DriveSafe Lenses ytbehandling

  Med DriveSafe Lenses använder ZEISS en speciell ytbehandling för att på så sätt kunna ta hänsyn till många olika situationer som uppstår när våra ögon utsätts för bländning vid bilkörning. DuraVision® DriveSafe ytbehandlingen är speciellt utvecklad för att reflektera vissa våglängder på mellan 400 och 450 nm som ingår i det blå högenergiljusets spektrum och som framför allt genereras av xenon- och LED-ljuskällor. Resultatet: upp till 64 %* mindre bländning jämfört med ZEISS bästa klassiska ytbehandlingar. Detta högenergiljus anses vara en av orsakerna till subjektivt uppfattad bländning.

  *Med DuraVision DriveSafe upplevde 64 % färre testförare problem med bländningar med den nya ytbehandlingen jämfört med andra antireflexbehandlingar i premiumsegmentet.

  3//

  ZEISS ZEISS DriveSafe Design för progressiva glas

  ZEISS erbjuder en speciell glasdesign för att göra bilkörning med progressiva glas bekvämare och säkrare. De optimerade synområdena gör det lättare för ögonen att växla fokus mellan vägen framför och instrumentbrädan eller backspeglarna. Huvudets horisontella rörelser minskas. Samtidigt är närzonen utformad så att DriveSafe Lenses kan användas hela dagen – de fungerar även utmärkt för andra aktiviteter som exempelvis läsning.**

  • Kraftigt ljus = Pupillerna är sammandragna under dagen: stort skärpedjup, opåverkad rumsuppfattning
   Kraftigt ljus = Pupillerna är sammandragna under dagen: stort skärpedjup, opåverkad rumsuppfattning
  • Inget ljus (mörker) = Mörkerseende med utvidgade pupiller: begränsat skärpedjup
   Inget ljus (mörker) = Mörkerseende med utvidgade pupiller: begränsat skärpedjup
  • Begränsat ljus = Skymningsseende med varierande pupillstorlek: besvärliga förhållanden på grund av variationer av skärpedjupet
   Begränsat ljus = Skymningsseende med varierande pupillstorlek: besvärliga förhållanden på grund av variationer av skärpedjupet
  Vid dåliga ljusförhållanden ökar bländningar och reflexer

  Vid dåliga ljusförhållanden ökar bländningar och reflexer

  Upp till 43 %** större mellanavståndsområde, vilket gör att det är enklare för ögat att växla mellan att titta på instrumentbrädan och speglarna. Synområdet på långt håll är upp till 14 % större vilket ger en bredare vy över vägen.

  Upp till 43 %** större mellanavståndsområde, vilket gör att det är enklare för ögat att växla mellan att titta på instrumentbrädan och speglarna. Synområdet på långt håll är upp till 14 % större vilket ger en bredare vy över vägen.

  ** Källa: ZEISS har tillsammans med den externa samarbetspartnern FKFS i en omfattande studie undersökt bilförares visuella beteende. Studien genomfördes i verklig trafik och med hjälp av avancerad teknik för spårning av ögon- och huvudrörelser.

  FKFS Research Institute of Automotive Engineering och Vehicle Engines Stuttgart är en oberoende stiftelse som drivs av universitetet i Stuttgart. FKFS grundades år 1930 och är ett av de största och ledande forskningsinstituten inom fordonsbranschen, och samarbetar med stora tillverkare och underleverantörer inom bilindustrin.

Dina individuellt tillpassade glas:
Dessa ZEISS-produkter kan vara det bästa valet för dig.

Behöver du sportglasögon?

ZEISS sportglas

Proffs eller amatörer, cyklister eller golfare, simmare eller tennisspelare: bra syn är avgörande och det finns aldrig två utövare som är lika.

ZEISS slipade och kupade glas är resultatet av många års erfarenhet.

Extrema ljusförhållanden och reflexer – inga problem

ZEISS SkyPol

Har du någon gång upplevt störande bländning när du kör bil eller utövar sport? Många vattensportare förlitar sig på polariserande glas.

Glas med ett polariserande filter gör detta möjligt.

Tydlig syn hela dagen, varje dag

Glasrengöring från ZEISS

Smutsiga glas är alltid irriterande. Glasen måste rengöras så skonsamt, enkelt och effektivt som möjligt. Därför erbjuder ZEISS ett brett utbud av lösningar för glasrengöring.

En snabb avtorkning eller rengöring på djupet? ZEISS har alltid en passande lösning för att rengöra dina glas

Hittar du inte rätt produkt för dig?

Letar du efter progressiva glas med unikt hög användartolerans?

ZEISS progressiva glas

Progressiva glas är äkta optiska mästerverk. De är anpassade till dig som individ och hjälper dina ögon att se på nära och långt avstånd och allt däremellan.

ZEISS erbjuder fyra kvalitetsnivåer för att garantera att du alltid hittar rätt progressivt glas.

Använder du ofta digitala enheter?

ZEISS Digital Lenses

Vem kunde ha trott det? Det har visat sig att vi i genomsnitt tittar på vår telefon eller någon annan mobil enhet upp till 80 gånger om dagen! Att snabbt växla mellan att titta på nära håll och på långt avstånd innebär en stor utmaning för våra ögon.

Läs mer om digital ögonstress och hur rätt glas kan hjälpa dig

Personlig rådgivning: hitta en ZEISS optiker nära dig

Din ZEISS-optiker berättar om alla alternativ som erbjuds och hjälper dig gärna att ta fram ett par skräddarsydda DriveSafe Lenses. Här hittar du en optiker nära dig.

Relaxed Vision Center och i.Scription återförsäljare

Dela artikeln med dina vänner