Digitala glasögonglas

– vardagsglasögon för din moderna livsstil.

Nyhet!
Fullt UV-skydd även
i klara glas

Anpassade efter det moderna livet. ZEISS Digital Lenses gör att du ser din smartphone, surfplatta eller TV på ett helt nytt sätt. Perfekt anpassade för användning av digitala enheter. Dina ögon kommer att tacka dig för det.

ZEISS Digitala glasögonglas.

Lösningen på digital ögonstress.

I genomsnitt tittar vi på vår smartphone, surfplatta eller TV nästan fem timmar om dagen. Och vi kollar mobilen hela 80 gånger per dag! Dessa siffror lär bli ännu högre i framtiden. Liten teckenstorlek och att konstant växla fokus mellan att titta på nära håll och på avstånd kräver enormt mycket av våra ögon. Från 30-årsåldern och uppåt kan detta leda till digital ögonstress, eller som experterna kallar det: “Computer Vision Syndrome”. ZEISS Digital Lenses erbjuder den optimala lösningen genom att göra det möjligt för ögonen att fokusera snabbt och bekvämt tack vare en speciellt optimerad närzon – oavsett vad vi tittar på. Glasen är inte bara perfekta för digitala enheter utan även för att läsa böcker och tidningar.

Sök optiker

Hitta en ZEISS-optiker nära dig.

Sök optiker

Hitta en ZEISS-optiker nära dig.

Världen i pixlar – en utmaning för våra ögon.

Den ökande användningen av smartphones, navigationssystem, surfplattor och bärbara datorer förändrar våra synvanor: våra ögon måste vänja sig vid en ny form av närseende eftersom vi håller digitala enheter närmare ögonen än en tidning eller en bok. Dessutom måste våra ögon konstant växla mellan att titta på olika avstånd. Detta är en situation som kräver en hel del – ofta för mycket – av våra ögon. Resultatet är att allt fler människor blir närsynta eller klagar på problem med ögonen eller sin allmänna hälsa.

Vad är digital ögonstress?

Användning av digital teknik kräver enormt mycket av våra ögon. På en bråkdels sekund måste ögonen växla mellan nära och långt håll: från att titta på något långt bort till små displayer, pyttesmå tecken och tätt packad information – och sedan tillbaka igen. Detta är väldigt påfrestande för ciliarmuskeln och ögats lins, som konstant måste ställa om sig för att säkerställa att vi ser det vi tittar på tydligt. Huvudvärk och nacksmärta, svidande eller trötta ögon kan vara resultatet, framför allt när vi blir äldre. I till exempel Tyskland är 50 procent av befolkningen drabbade av ett eller flera av dessa symptom, alltså av digital ögonstress.

Avslappnat, bekvämt seende. Med glas för den digitala världen.

Avslappnat, bekvämt seende. Med glas för den digitala världen.

ZEISS Digital Lenses är helt utvecklade för användning av digitala enheter såsom surfplattor eller smartphones. Den speciellt optimerade närzonen tar hänsyn till ögats typiska rörelser och det kortare läsavstånd som dessa enheter kräver. Designen ger ett optimalt stöd för ciliarmuskeln vilket gör det lättare för användaren att fokusera på nära håll och på avstånd. Det kan bidra till att förhindra trötta ögon. De perfekta glasögonen för användning hela dagen – inte bara framför skärmen.

Rätt lösning för alla.

Digital Lenses, arbetsplatsglas och progressiva glas – vad är skillnaden?

Klarar alla utmaningar. ZEISS Digital Lenses är speciellt optimerade för att se bra på nära håll och lämpar sig för användning hela dagen, medan ZEISS arbetsplatsglas är utformade för att vara ett extra par glasögon för personer som märker att de börjar se sämre på nära håll och mellanavstånd – det typiska synavståndet på till exempel kontoret. ZEISS progressiva glas erbjuder å sin sida en individanpassad design för ett klart och fokuserat seende på nära håll och på avstånd, och allt däremellan.

Otroligt tunna och lätta glas. Även i höga styrkor.

Följande tumregel gäller för alla glasögon: ju lättare, desto bättre. Och det gäller inte bara bågen. Högklassiga material och kvalitetskategorier gör det möjligt att tillverka ZEISS enstyrkeglas som är så tunna och lätta som möjligt – även i höga styrkor. Detta ger i sin tur optimal användarkomfort och minimal vikt.

Tydligt och bekvämt seende hela dagen, utan trötta ögon. Hantera alla dagliga utmaningar som dina ögon ställs inför med ZEISS SmartLife Lenses.
Tydligt och bekvämt seende hela dagen, utan trötta ögon. Hantera alla dagliga utmaningar som dina ögon ställs inför med ZEISS SmartLife Lenses.

Fullt UV-skydd även i alla klara glas från ZEISS.

Solens UV-strålar finns alltid där. Även en mulen dag. UV-strålning kan vara farligt för ögonen men även för området runt ögonen. Skyddar du alltid dina ögon när du är utomhus? Från och med nu finns fullt UV-skydd i alla glasögonglas från ZEISS!

Speciella egenskaper i glasets filter filtrerar bort den skadliga UV-strålningen och skyddar dina ögon.

Ökad synkomfort i artificiellt ljus.
Bekämpa trötta ögon och digital ögonstress.

Vare sig det är en smartphone, en LED-lampa, en skärm, en TV, en bärbar dator eller en surfplatta: moderna ljuskällor utstrålar mer blått ljus än vi någonsin tidigare har utsatts för. Blått ljus kan vara skadligt och många uppfattar det som obehagligt och stressigt för ögonen. Det påverkar dessutom vår biologiska rytm negativt. Ett speciellt blåljusfilter i glaset kan ge dig ännu bekvämare seende.

Repor och smuts har inte en chans. Mer robusta än någonsin.

Högkvalitativa ytbehandlingar gör dina glasögonglas extremt tåliga mot repor eller statiska smutspartiklar. Fördelen: dina glas håller sig rena längre och blir mycket lättare att rengöra. Se bättre och se bättre ut – tack vare vår senaste antireflexbehandling.

Digital Lenses som solglasögon.

Det perfekta teamet på sommaren.

Alla glasögon kan förvandlas till ett par solglasögon som erbjuder ett optimalt seende och perfekt UV-skydd i ett och samma glas. Självklart ger glasen dig allt annat du förväntar dig: förbättrad kontrastuppfattning, mindre bländning och antireflexbehandling. Kort och gott: högsta kvalitet utan kompromisser.

Färgskiftande glas. Glasen med integrerat solskydd. Eleganta och praktiska.

Ett par glasögon för alla situationer: dessa färgskiftande glas fungerar även som solglasögon. De mörknar på några få sekunder och blir klara igen efter några minuter. Och självklart erbjuder de 100 % UV-skydd. Text bleibt von Progressives

5 tips för att förhindra digital ögonstress

Se till att du vilar ögonen regelbundet under dagens lopp.

1. Se till att du vilar ögonen regelbundet under dagens lopp. Du kan till exempel titta på långt avstånd en gång i timmen i ungefär fem minuter, utan att fokusera på något.

Vänd dig till din optiker för råd om du upplever digital ögonstress.

2. Vänd dig till din optiker för råd om du upplever digital ögonstress. Din optiker kan då undersöka dina ögon och se om de uppvisar några symptom.

Det bästa är att kombinera ögontestet med en vanlig synundersökning.

3. Det bästa är att kombinera ögontestet med en vanlig synundersökning. Detta bör göras vartannat år för att säkerställa att du ser bra och därmed får en bättre livskvalitet.

Idag utsätts vi för mer blått ljus än någonsin tidigare på grund av att vi hela tiden använder moderna displayer.

4. Idag utsätts vi för mer blått ljus än någonsin tidigare på grund av att vi hela tiden använder moderna displayer. Arbetar du länge varje dag framför en dator, smartphone eller bärbar dator? Vissa tycker att det blå ljuset är obehagligt och gör dem trötta. Lösningen kan vara rätt ytbehandling.

Om du bestämmer dig för ZEISS Digital Lenses är det viktigt att din optiker hjälper dig att välja rätt glas och bågar och ser till att glasen blir perfekt centrerade.

5. Om du bestämmer dig för ZEISS Digital Lenses är det viktigt att din optiker hjälper dig att välja rätt glas och bågar och ser till att glasen blir perfekt centrerade.

Liknande produkter

Min synprofil Fastställ dina personliga synvanor nu och hitta en glasögonlösning som passar just dig.
Hitta en ZEISS-optiker nära dig