Arbetsplatsglas

Bättre syn på jobbet och fritiden

De flesta glasögonbärare ser i allt större utsträckning datorn som en naturlig del av yrkeslivet. Men den som tillbringar mycket tid varje dag framför en skärm får många gånger ont i nacken, ryggen och axlarna. Det beror ofta på att man använder fel sorts glasögon. Läsglasögon och progressiva glas är inte den bästa lösningen för personer som tillbringar en stor del av arbetsdagen framför en skärm. Här passar ett par glasögon med speciella ZEISS-glas som är utvecklade för arbetsplatsen bättre. Dessa glas erbjuder ett större synområde på nära håll och mellanavstånd, vilket ger en obehindrad vy över skärmen samtidigt som de gynnar din naturliga kroppshållning och sittposition. De kan dessutom optimeras för att passa just dina specifika krav.

Fördelar för dig

En skräddarsydd kollega!

 • Tydlig, skarp syn på nära håll och mellanavstånd med stora synfält.
 • Det ger en avslappnad och naturlig syn på kontoret och vid andra arbetsuppgifter som utförs på nära håll eller på mellanavstånd.
 • Bästa lösningen för en bekväm kroppshållning och huvudposition som förhindrar smärta och trötthet i nacken, ryggen och axlarna.
 • Glasen är utvecklade för att underlätta för dig och din syn både på jobbet och på fritiden. ZEISS arbetsplatsglas kan anpassas till dina individuella synbehov på nära håll och mellanavstånd.

Hur hjälper ett par arbetsplatsglas?

Det är avgörande att huvudets och kroppens position är bekväm

När vi jobbar framför en dator måste våra ögon fokusera på mycket specifika avstånd på nära håll och mellanavstånd.

Att använda läsglasögon vid datorarbete

Att använda läsglasögon vid datorarbete

Läsglasögon är utformade för mycket korta avstånd, mindre än avståndet mellan dina ögon och en dator. Så om du använder läsglasögon när du jobbar framför en dator flyttar du automatiskt huvudet närmare skärmen. Det gör att din hållning blir obekväm och kan leda till spänningar i nacken och ryggen.

Hur detta påverkar din kroppshållning framför datorskärmen:

 • För att se text och bilder tydligt på skärmen lutar du dig automatiskt framåt.
 • Det utsätter din nacke och din rygg för onödigt hög belastning.
Använder du progressiva glas på jobbet?

Använder du progressiva glas på jobbet?

Personer som använder progressiva glas tittar på datorskärmen på ett helt annat sätt. Eftersom progressiva glas har olika zoner som möjliggör för dig att se på alla avstånd innebär det att du måste titta lite längre ned i glaset när du jobbar framför en skärm. Då måste du luta huvudet lite bakåt. Denna onaturliga position kan leda till smärta i nacken och axlarna.

Hur detta påverkar din kroppshållning framför datorskärmen:

 • Du lyfter huvudet för att kunna se genom mellanzonerna i glaset.
 • Det belastar din nacke och dina ryggmuskler.
ZEISS arbetsplatsglas

Datorglasögon gör att du känner dig mer avslappnad

Tydlig syn hela dagen på tre olika arbetsavstånd

Huvudregeln är att glasögon som är noggrant anpassade till ditt sätt att arbeta gör det mer sannolikt att du sitter bekvämt och avslappnat framför skärmen. ZEISS arbetsplatsglas erbjuder ett stort synfält på nära håll. De erbjuder dessutom ett stort synfält på mellanavstånd så att du kan titta upp och prata med dina kollegor samtidigt som du jobbar framför datorn. De är optimerade för att titta på ett avstånd på mellan en halv och fyra meter. När man använder arbetsplatsglas blir kroppshållningen avslappnad eftersom man utan ansträngning kan titta genom rätt område i glaset.

ZEISS vet hur viktigt individanpassat seende är. Eftersom alla utför sitt arbete och sina fritidssysslor på olika avstånd och med olika förutsättningar har ZEISS tagit fram tre olika glastyper. Med professionell tillpassning kan ZEISS arbetsplatsglas anpassas till dina specifika synkrav ända till sista lilla centimetern.

ZEISS arbetsplatsglas:
Tack vare glasens skräddarsydda design ser användarna tydligt och skarpt utifrån sina individuella behov på tre avstånd på arbetsplatsen:

 • Läsavstånd
 • Nära
 • Rumsavstånd


Hur detta påverkar din kroppshållning framför datorskärmen:

 • Huvudets och nackens positioner blir naturliga.
 • Perfekt komfort – hela dagen.

Hur ZEISS M.I.D-teknik fungerar

Våra synbehov på jobbet skiljer sig enormt mycket åt mellan olika personer. De beror delvis på vilken typ av jobb du har. Tillbringar du till exempel en stor del av dagen med att tala med kunder och kollegor? Eller ägnar du nästan hela dagen åt att jobba framför datorn? En annan viktig sak att ta hänsyn till är avståndet mellan skärmen och dina ögon. För att möta människors individuella behov har ZEISS utvecklat en teknik kallad Maximum Intermediate Distance (M.I.D.). Tekniken ger ett tydligt och avslappnat seende skräddarsytt för varje individ, alltifrån optimerade läsglasögon till progressiva glas för inomhusbruk.

Genom att använda tekniken för att bedöma varje användares maximala mellanavstånd (M.I.D.) har ZEISS skapat glas som kan anpassas till varje individuell användares specifika synavstånd.

ZEISS arbetsplatsglas erbjuds för tre maximala mellanavstånd (M.I.D.):

 • Book – ett arbetsplatsglas speciellt optimerat för läsning som ger en tydlig syn från läsavstånd upp till ett fast maximalt mellanavstånd på 100 cm.
 • Near – ett arbetsplatsglas speciellt optimerat för nära håll som ger en tydlig syn från läsavstånd upp till ett fast maximalt mellanavstånd på 200 cm.
 • Room – ett progressivt glas för inomhusbruk speciellt optimerat för rumsavstånd som ger en tydlig syn från läsavstånd upp till ett fast maximalt mellanavstånd på 400 cm.
Glas för datorglasögon
Min synprofil Fastställ dina personliga synvanor nu och hitta en glasögonlösning som passar just dig.
Hitta en ZEISS-optiker nära dig