ZEISS FÖR OPTIKER

ZEISS Digital glasögonglas Hjälp dina kunder att hantera digital ögonstress.

Optimerade för en dynamisk, modern digital livsstil. Glasen är utformade att hantera de visuella utmaningar som upplevs av kunder i 30- till 40-årsåldern, inklusive personer som för första gången märker att de ser dåligt på nära håll.

 • Snabb fixering från nära till långt bort
 • Avslappnat och bekvämt seende vid användning av digitala enheter
 • Snabbare anpassning för emmetropi och användare av enstyrkeglas

Digital glasögonglas

ZEISS Digital glasögonglas erbjuder avslappnat och tydligt seende under arbete på smarta telefoner och andra digitala enheter. ZEISS Digital glasögonglas svarar effektivt på behoven hos användare med åldersrelaterad förändring av ögat. Glasen finns i två olika designnivåer:

 • ZEISS Digital glasögonglas
 • ZEISS Digital individanpassade glasögonglas

Varför har ZEISS utvecklat Digital glasögonglas? För att hantera utmaningarna med den digitala världen.

 • 75 %

  av datoranvändare kan uppleva en mängd olika synrelaterade symptom, inklusive ögonstress, huvudvärk, suddig närsyn och suddig syn på distans efter arbetet. Datoranvändare kan också uppleva  smärtor i nacke och axlar  när de gör onaturliga  justeringar av kroppshållningen  för att se bättre på en digital enhet.1

 • 4.8 Billion

  personer använder internet sedan början av 2020.2

 • 5.19 Billion

  Idag använder över 5,19 miljarder människor mobiltelefoner med användarnummer på upp till 124 miljoner under det senaste året.3

Vår förmåga att bekvämt fokusera på mobiltelefoner och digitala enheter under en längre tid minskar med åldern.

Detta beror på en progressiv förlust av linsens elasticitet, vilket med tiden  orsakar presbyopi när ögat inte längre bekvämt kan  behålla fokus på önskat läsavstånd.

Vår förmåga att bekvämt fokusera på mobiltelefoner och digitala enheter under en längre tid minskar med åldern.
Digital ögonstress orsakad av för mycket skärmtid

Digital ögonstress orsakad av för mycket skärmtid.

En ökad användning av datorer och mobila enheter kan vara väldigt ansträngande för ögonen. Detta kan medföra symptom kopplade till närsynthet hos många patienter tidigare i livet, även i åldar som traditionellt sammankopplats med pre-presbyopi.

Glas som är utformade att stödja naturlig kroppshållning och som ger användarna ett stress- och ansträngningsfritt seende.

 • Utfomade för en frekvent digital livsstil som ger mer avslappnat och bekvämt seende när användaren är uppkopplad på mobiltelefoner och andra digitala enheter.
 • Optimerad glasdesign ger tydligt seende för alla styrkor.
 • Stora synzoner ger användarna möjlighet att uppleva bekvämt seende, matchande visuellt beteende som de är vana vid och garanterar en smidig anpassning.
 • En komprimerad mellanstor zon underlättar en smidigare övergång mellan avstånd och närhet, så att användaren kan titta på mobiltelefoner och digitala enheter med minimala huvud-/ögonrörelser.
 • Variabel närstyrka levererar exakt det dina kunder behöver.

Kundröster

Innovation bakom ZEISS Digital glasögonglas Teknikförklaring.

 • ZEISS Digital Inside Technology

  ZEISS Digital Inside Technology möjliggör ett avslappnat och tydligare seende vid frekvent användning av digitala enheter. Den snabba övergången till närzonen ger användaren möjlighet att titta på digitala enheter med minimala huvud-/ögonrörelser.

 • ZEISS FaceFit Technology

  ZEISS Digital individanpassade glasögonglas integrerar ZEISS FaceFit Technology och anpassar glasen för att passa fysiologiskt till användarens ansikte. Detta optimerar synområdena baserat på uppgifter om bågen, om ögonens exakta position och på hur väl bågen sitter. Skräddarsydd glaslösning för ögonen och ansiktet.

 • ZEISS UVProtect Technology

  En högre grad av UV-skydd som gör det möjligt för klara ZEISS-glas att blockera skadlig UV-strålning på upp till 400 nm. Detta är samma UV-skyddsstandard som i högklassiga solglasögon.

ZEISS Digital glasögonglas Glasögonglas för din digitala livsstil

Kontakta oss

Schemalägg ett möte

Formulär laddas...

Informationen som anges i kontaktformuläret kommer att användas för att besvara din förfrågan till Carl Zeiss Vision Care per e-post eller telefon. Klicka här för att läsa vår policy om dataskydd.

Bli en ZEISS-partner

Formulär laddas...

Informationen som anges i kontaktformuläret kommer att användas för att besvara din förfrågan till Carl Zeiss Vision Care per e-post eller telefon. Klicka här för att läsa vår policy om dataskydd.

 • 1

  Salibello C. & Nilsen E. (1995). Finns det en typisk VDT-patient? En demografisk analys. J Am Optom Assoc. 66(8), 479-83

 • 2

  DIGITAL 2021 JULY GLOBAL STATSHOT REPORT https://datareportal.com/reports/digital-2021-july-global-statshot

 • 3

  DIGITAL 2020: GLOBAL DIGITAL OVERVIEW, SIMON KEMP JANUARY 30, 2020 https://datareportal.com/reports/digital-2020-global-digital-overview