Perfekt syn för alla vintersportare

ZEISS presenterar sin nya trendiga kollektion av skidglasögon

 ZEISS presenterar sin nya trendiga kollektion av skidglasögon

Nu är det dags igen: skid- och snowboardsäsongen har börjat. För skidåkare och snowboardåkare är skidglasögonen lika viktiga som att vara rätt klädd, och som att vara snabb. Precis lagom till säsongsstarten lanserar ZEISS sin nya trendiga kollektion av märkesskidglasögon.

Skinande sol, knarrande snö under skidorna, och en pist att dö för. Längtar du ut i pisten, i längdåkningsspåret eller i opistad terräng? Då har vi något för dig – de nya skidglasögonen från ZEISS. Skidglasögon måste vara sportiga, robusta och snygga. Och de måste också ge dig utmärkt syn under extrema förhållanden, till exempel vid starkt solljus, reflexer eller snöfall en mulen dag - och det gäller även dig som älskar vintersport och samtidigt bär glasögon. ZEISS skidglasögon uppfyller alla dessa krav.

Perfekt skydd mot UV-strålar

Solens strålning är mycket starkare i snö och i höga berg, och reflektionen som uppstår genom snön förstärker denna effekt avsevärt. ZEISS skidglasögon har utvecklats speciellt för alpin skidåkning och för att skydda dina ögon från sol, snö och vind, och i synnerhet mot de speciellt aggressiva ultravioletta strålar som finns i höga bergskedjor. De ger 100 procent skydd mot solens UVA- och UVB-strålar upp till 380 nanometer.

ZEISS sortiment av skidglasögon – funktionellt, sportigt och modernt på samma gång

Det spelar ingen roll om du befinner dig i pisten eller i öppen terräng, om du åker skidor med familjen eller försöker dig på ambitiös snowboardåkning, om du är en racer eller en freestylare. ZEISS skidglasögon passar alla vintersportentusiaster. Du kan välja bland olika modeller för kvinnor och män eller modeller med utbytbara frontlinser.

När det gäller den reflekterande ytbehandlingen kan du välja mellan Flash Electric, Multilayer och nya ZEISS Sonar. Den reflekterande ytbehandlingen Flash Electric är utformad för att hjälpa dig att se ojämnheter, isiga ytor eller hinder bättre vid dålig sikt - till exempel vid snö eller snöblandat regn, molnighet eller dimma. Den finns i en rad olika nyanser för perfekt syn med hög kontrast. Multilayer å sin sida är försedd med en reflekterande ytbehandling i flera skikt, vilket gör den idealisk speciellt i ljusa förhållanden.

ZEISS SONAR är en innovativ nyans speciellt utvecklad av Carl Zeiss Vision Sunlens för att förbättra sikten i snö och för att förstärka färger, ljusstyrka och kontrast i alla ljusförhållanden, även vid höga hastigheter. Till skillnad från vanliga filter med s.k. "blue-blockers" uppvisar ZEISS Sonar en specifik spektral kurva som reducerar blåljuset men ändå släpper igenom en viss andel blått ljus till ögat - mellan 380 och 500 nm - så att man kan upptäcka ojämnheter i snön som t.ex. pucklar eller håligheter. Det gör skid- och snowboardåkningen säkrare.

Dessutom finns våra skidglasögon med ZEISS Sonar, och modellerna för män med polariserande filter. ZEISS Snow Goggle POL är en termoformad rosafärgad lins som:

  • Minskar bländningarna från snö och isiga ytor
  • Optimerar sikten och den visuella komforten
  • Förstärker kontrast och detaljer
  • Skyddar mot solljus

Clip-inlägget – perfekt syn för alla glasögonbärare

Glasögonbärare kan också se bekvämare och mer avslappnat med skidglasögon. Ett inlägg för skräddarsydda glasögonglas kan snabbt och enkelt fästas i ZEISS skidglasögon, vilket garanterar bra syn syn för alla glasögonbärare.

ZEISS sortiment av skid- och snowboardglasögon finns hos utvalda optiker.

Information om skötsel och rengöring

Rengör dina ZEISS skid- eller snowboardglasögon med ljummet vatten. Om de är riktigt smutsiga kan du använda ett neutralt rengöringsmedel. Skölj dem sedan snabbt och låt dem torka. Använd inte organiska lösningsmedel för att rengöra glasögonen. VAR FÖRSIKTIG: Torka inte insidan av glasen torra och gnugga inte för mycket. På detta vis undviker du att skada imskyddsbeläggningen och repa ytan. Rengör inte dina skid- eller snowboardglasögon med våta rengöringsdukar/våtservetter!

ZEISS syntest online Hur väl ser du kontrast och färg? Här kan du kolla din syn snabbt och enkelt!
Min synprofil Fastställ dina personliga synvanor nu och hitta en glasögonlösning som passar just dig.
Hitta en ZEISS-optiker nära dig

Vill du läsa mer?

Prestera bättre med sportglasögon i din egen styrka Optimal syn för idrottare
De bästa solglasögonen för sport Vilka utmaningar ställs idrottsmän inför när de utövar sin favoritsport?
Bättre syn för idrottare Mer än bara snygga – sportglasögon har många fördelar för både proffs och amatörer
Se bättre i backen Många som älskar att åka skidor och snowboard kastar sig utför utan att se ett dyft, vare sig de brukar ha glasögon eller linser inte.

Liknande produkter