Sport och fritid

Glasögon för en härligare fritid.

När vi gör det vi älskar mest upplever vi några av de härligaste ögonblicken i livet. Och för att kunna njuta maximalt av dessa ögonblick måste vi kunna se både bra och avslappnat. Glasögonglas och -bågar för sport och fritidsaktiviteter kan skräddarsys exakt till varje individ. Det är bara en sak som räknas: perfekt syn för maximal glädje.  

Här kommer några tips för hur man väljer glasögon för sport och fritidsaktiviteter.


Vi får 80 procent av våra intryck genom ögonen, vilket gör dem till vårt viktigaste sinnesorgan. Vid sportaktiviteter är det helt avgörande att kunna se perfekt. Om man ser dåligt riskerar man inte bara att missa bollen eller att inte se målet ordentligt, utan det kan dessutom skapa en känsla av osäkerhet och leda till olyckor. Sportglasögon måste klara av mer än vardagsglasögon och vara extra tåliga och ge ett bättre bländskydd. Och självklart ställer det helt andra krav på glasögonen om man kör runt i sin cabriolet en solig dag än när man sitter på jobbet en vanlig vardag. Din optiker kan hjälpa dig att ta fram ett par glasögon som passar dig och dina fritidsaktiviteter optimalt. Optikern tar självklart också hänsyn till både din budget och dina personliga synbehov. SE BÄTTRE ger dig några tips och exempel på hur du väljer rätt glasögon för sport och fritid utifrån just dina personliga behov. Har du frågor om glasögonglas för sport eller fritidsaktiviteter?
 

Polariserande glasögon: Se bekvämt utan störande bländning

SE BÄTTRE förklarar hur polariserande glas minskar störande bländning för ett perfekt seende.

Sportglasögon för en ny generation löpare: Nike Vision Vaporwing solglasögon för löpning

Två starka aktörer, Nike Vision och ZEISS, har samarbetat för att skapa ett par sportsolglasögon för löpare som tar den där extra rundan.

ZEISS syntest online Hur väl ser du kontrast och färg? Här kan du kolla din syn snabbt och enkelt!
Prestera bättre med sportglasögon i din egen styrka Optimal syn för idrottare
De bästa solglasögonen för sport Vilka utmaningar ställs idrottsmän inför när de utövar sin favoritsport?
Se bättre i backen Många som älskar att åka skidor och snowboard kastar sig utför utan att se ett dyft, vare sig de brukar ha glasögon eller linser inte.
Våra topp 10 tips för sportglasögon Vad ska du ha i åtanke när du köper sportglasögon? Läs mer om hur du kan förbättra din sportprestanda samtidigt som du skyddar dina ögon.
Vintern – en tid för läsning Rätt läsglasögon kan förhöja dina läsupplevelser ännu mer

Sport och fritid 16 okt. 2017

Tags:

Vilka solglasögon du väljer har betydelse UV-skydd, toning, polariserande glas eller speciellt solskydd för sport – skräddarsydda solglasögon finns i alla färger och former

Sport och fritid 16 okt. 2017

Tags: Solglasögon

Funkar progressiva glas för jägare? Det här kan dina glasögon hjälpa dig med när du jagar.

Sport och fritid 16 okt. 2017

Tags: Progressiva glas

De perfekta glasögonen för golfare Nyckeln till bättre handikapp
Min synprofil Fastställ dina personliga synvanor nu och hitta en glasögonlösning som passar just dig.
Hitta en ZEISS-optiker nära dig